náhledy
Milovníci hadího menu si nejprve kobru pěkně prohlédnou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vietnam a živé želvy připravené na polévku
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
„Má vám kuchař připravit třeba tenhle kousek?“ Fotografie z vietnamské metropole Hanoj.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Dva chody z hadího menu jsou již připravené na stole. Jarní závitky a kousky masa smažené v bylinkách.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Hadí srdce a hadí krev. Delikatesa určená pro nejváženějšího hosta u stolu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Interiér hadí restaurace na okraji Hanoje.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Grilovaná langusta, pochoutka, kterou gurmáni milují.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Humři bývají agresivní, proto mají obvykle svázaná klepeta.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Nabídka humrů v průhonické restauraci Hliněná bašta.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kterého čuníka byste poslali na pekáč?
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Malí pašíci s libovým masem bez sádla jsou na Kubě národní pochoutkou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Za chvíli skončí na pánvi, ale jeho kolega před lety šéfkuchaři Hliněné bašty málem uštípl prst.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Japonský způsob zabíjení. Zarazit nůž za hlavu je prý téměř bezbolestné.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Naopak hodit živého humra přímo do hrnce s vroucí vodou či rozpáleným olejem není příliš humánní.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kuchař má hotovo, tenhle humr už vám nic neudělá.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jedna z největších delikates. Lahodné maso je ukryté hlavně v klepetech.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Když si selátko sami vyberete, nemůže vám nechutnat.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Selátko na Kubě je poněkud subtilnější než vykrmený český pašík.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Obchod s živými mořskými plody v Číně. Koupit, zvážit, zabít a sníst.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz