náhledy
Jedním z oblíbených způsobů podávání chobotnice je studený salát.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jak na syrovou chobotnici? Můžete ji masírovat, mlátit s ní o kámen nebo ji strčit na noc do mrazáku.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přívětivý interiér malostranské restaurace Luka Lu, kde dělají chobotnicový salát i pečenou chobotnici.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Smažené plody moře z přístavní restaurace na Maltě. Kalamáry i krevety byly výborné, jen maso chobotnice bylo tuhé.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Dokonalé duo mořských plodů - pečené krevety a grilovaná chobotnice
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na chobotnici potřebujete čas. Podle velikosti je jí třeba vařit hodinu až hodinu a půl ve vývaru se zeleninou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože přípravy chobotnice se většina amatérských kuchařů bojí, není to zas až tak složité. Vyzkoušejte náš recept.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Syrová chobotnice ze Středozemního moře. Pokud ji koupíte v Česku, z 99 procent je rozmrazená.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Typický způsob lovení chobotnic v Tunisku. Na dno moře se položí amfory, které chobotnice začnou využívat jako svou skrýš. A pak se jednoduše vytáhnou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Typický způsob lovení chobotnic v Tunisku. Na dno moře se položí amfory, které chobotnice začnou využívat jako svou skrýš. A pak se jednoduše vytáhnou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V Řecku se nechávají chobotnice odpočinout na slunci. Ale ani to nestačí, aby byly dokonale měkké.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V Řecku se nechávají chobotnice odpočinout na slunci. Ale ani to nestačí, aby byly dokonale měkké.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Tato chobotnice se vařila moc dlouho a tak poztrácela většinu typických přísavek.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Carpaccio z chobotnice je považované je jeden z kulinárních klenotů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Správně udělaná chobotnice je fantastická lahůdka, která boduje svým měkkým a lahodným masem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz