náhledy
Další odvěká francouzská libůstka. Konzumace šneků je stále velmi rozšířená a někteří se dokonce dovážejí i z Česka.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Bageta se musí kupovat dvakrát denně, neboť po pár hodinách je už "gumová".
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Van Gogh a jeho milovaný absint. Dnes se ovšem na jihu Francie pije spíše pastis.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Francouzi si potrpí na speciální salámky a klobásky s příchutí oříšků, foie gras, lanýžů, pepře či dalšího koření. Tři kusy vyjdou na 10 euro.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Francouzi víno hojně konzumují, což má pozitivní vliv na jejich zdraví.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V poledne a v podvečer jsou všechny hospůdky plné, Francouzi milují jídlo venku a ve společnosti.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Francouzi jen neradi jezdí za hranice, ostatně, doma mají spoustu krásných míst. Na snímku slavný Avignonský most, který končí v půlce řeky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Stejně jako v případě vína mají Francouzi i stovky druhů sýrů: měkké, tvrdé, voňavé i páchnoucí, ale všechny výtečné.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kdo se naučí jíst všechny francouzské lahůdky včetně slavných humrů, jako by složil gurmánskou maturitu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz