náhledy
Originální panna cotta z podmáslí je jednou z novinek šéfkuchaře Vojtěcha Václavíka z romantické restaurace Hergetova Cihelna.
Autor: Archiv restaurace Cihelna
Dezert panna cotta pochází z italského Piemontu, kde se údajně připravoval už v 19. století.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Populární čokoládový fondant se často servíruje se zmrzlinou a lesními plody.
Autor: Archiv restaurace Cihelna
Teplý čokoládový fondant v kombinaci s mátovou zmrzlinou a mátovým kaviárem z restaurace Mlýnec.
Autor: Archiv restaurace Mlýnec
Francouzský dezert creme brulée (první zleva) proslavila především karamelová krusta, která vznikne roztavením cukru s pomocí speciální cukrářské pistole.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ještě jednou creme brulée. Tento dezert připravil s chřestem šéfkuchař restaurace Bellevue v rámci chřestového menu.
Autor: Archiv restaurace Bellevue
Tiramisu je na povrchu posypané hořkým kakaem a někdy se přidávají zrnka kávy.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Tiramisu se připravuje ze sýru mascarpone, který se vyšlehá se syrovými žloutky a cukrem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jedno z nejlepších tiramisu můžete ochutnat v rodinné italské restauraci Cinque Corone.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kremšnita z pražské restaurace Luka Lu. V dobách společné Jugoslávie byla kremšnita zamilovaným dezertem prezidenta Josipa Tita, který si pro zákusek posílal klidně i po půlnoci.
Autor: Archiv restaurace Luka Lu
Na výbornou kremšnitu se chodí do malostranské restaurace Luka Lu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz