náhledy
Salám kulen
Autor: Shutterstock
Travarica zní podobně, jako slivovica nebo jiné pálenky, ale nemusíte mít strach, z trávy ji nepálí, pouze do ní namáčejí (ponořují) byliny, proto travarica.
Autor: Shutterstock
Ajvar je čalamáda, připravovaná především z červených paprik s lilkem, česnekem a chilli.
Autor: Shutterstock
Mořské plody: čerstvé, fritované v těstíčku
Autor: Pavel Vítek
Palačinka: domácí vejce, mléko a hlavně poctivá marmeláda
Autor: Pavel Vítek
Na ohništi pod pekou připravují chorvatští kuchaři nejrůznější masa nebo třeba chobotnici podle tradičních receptů.
Autor: Pavel Vítek
Jehněčí (janjetina) připravené na rožni nad žhavým uhlím chutná po bylinkách rostoucích na zdejších pastvinách.
Autor: Pavel Vítek
Obyčejné kuře? Možná obyčejné, ale z domácího chovu, upravené jen tak na grilu se šťouchaným bramborem
Autor: Pavel Vítek
Kuře na grilu. Tady je důkaz, že se dá kuřecí lahůdka vyrobit i na palubě lodě.
Autor: Pavel Vítek
Pašticada. Tradiční slavnostní chorvatský pokrm náročný na přípravu: pomalu a dlouho dušené mladé hovězí ve speciální omáčce z vína, zeleniny a koření.
Autor: Pavel Vítek
Chobotnice dušená pod pekou. S bramborem, bobkovým listem, snítkou petržele, česnekem, cibulí: barva, vůně a chuť v dokonalé souhře.
Autor: Pavel Vítek
Mořský vlk. A znovu, nic na tom není: pár minut na grilu, olivový olej, citron a nasekaná petrželka.
Autor: Pavel Vítek