náhledy
Chlupaté krevety. Jedna z největších specialit vyhlášené řecké taverny Kavala
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Řecká klasika. Plněné vinné listy
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Řecké taverny na pobřeží mají úžasnou atmosféru.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Studená a osvěžující káva frapé
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jednoduchá řecká večeře. Smažené krevety, chléb a sklenka bílého vína
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Stifado představuje jednu z největších delikates řecké kuchyně.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Taverna na náměstí malého města ožívá až kolem deváté večer.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Grilované sardinky se jí celé, s hlavou i páteří.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V Česku se na šňůrách suší prádlo, v Řecku zase chobotnice.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Slavná taramasalata připravená z tresčích jiker
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Oblíbená řecká taverna Thessaloniki v Davli
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kleftiko, tedy pečené jehněčí maso se zeleninou, se servíruje zabalené v pergamenovém papíru.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Plněné kalamáry jsou další specialitou, která by neměla chybět v žádné řecké taverně.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Musaka je zřejmě nejslavnějším řeckým jídlem, ale to neznamená, že je také nejlepším či nejchutnějším.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Dejvická restaurace Kavala vsadila na mezze a nabízí zhruba čtyřicet různých specialit v předkrmových porcích.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz