náhledy
Kebab - jedno z nejslavnějších pouličních jídel v Česku zdaleka nedosahuje takové kvality jako v sousedním Německu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Arabská kuchyně je velmi pestrá. Jako předkrm se často servíruje sestava různých „pomazánek“ a salátů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Arabská bistra nabízejí mnohem chutnější a zajímavější jídla než klasické čínské fast foody.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Arabská bistra nabízejí mnohem chutnější a zajímavější jídla než klasické čínské fast foody.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Arabská kuchyně využívá pestrou škálu aromatického a pikantního koření jako je pálivá paprika, římský kmín, šafrán a další.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Královská podoba kuskusu z Tuniska. Jehněčí klobásky, několik druhů mas a zelenina. A samozřejmě také samotný kuskus.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kuřecí maso marinované v citronové šťávě a pečené na grilu patří k vyhlášeným delikatesám.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V arabské kuchyni se hojně používají olivy, třeba marocké nakládané olivy jsou skvostné. Tunisané se zase neobejdou bez pikantní pasty harissy.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kebab se obvykle připravuje z nakládaného kuřecího, hovězího či jehněčího masa.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Arabská kuchyně je velmi pestrá. Jako předkrm se často servíruje sestava různých „pomazánek“ a salátů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Arabská kuchyně využívá pestrou škálu aromatického a pikantního koření jako je pálivá paprika, římský kmín, šafrán a další.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jedním z nejlepších a nejslavnějších arabských jídel je hummus, lahodná pasta z cizrny.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Tzatziki, hummus, plněné vinné listy a arabský chléb. Zdravá a vydatná svačina.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jedním z nejlepších arabských bister v Praze je smíchovský Safir, jehož pobočky najdete i na dalších místech metropole.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz