Cedule nad vchodem do Café Nagomi
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Meido café řetězce MaiDreamin ve čtvrti Akihabara
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Vchod do fugu restaurace v Uenu. Hosty láká i venkovní akvárium, kterého jsme si v prvotní hrůze z potenciální smrti při vstupu ani nevšimli.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Ryba fugu v akváriu v restauraci Ueno. Tady je jí ještě hej.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Stránka z jídelního lístku ve fugu restauraci v Uenu
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Syrové plátky ryby fugu
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Smažené kusy fugu
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Takto přistane na stole hlavní chod: syrové kusy fugu, zelenina, houby a škrobové nudle. Zbývá jen naházet to do vody a uvařit.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Vaří se to v tom košíku s papírem. Podnik zabodoval i tím, že točili Asahi Super Dry, což považuji za nejlepší japonské pivo.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Plotna je výkonná, je to uvařeno v cuku letu.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Rýžová kaše na konci fugu menu
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Zmrzlinový dezert ve fugu restauraci v Uenu
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Zmrzlinový dezert ve fugu restauraci v Uenu
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Lidová pivnice v těsném sousedství tržnice Amejoko ve čtvrti Ueno
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
První provozovna řetězce Macuja, čtvrť Ekoda
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Chodba v hudební škole Musašino
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Zkušebna v hudební škole Musašino. Kus kliky vpravo dole a odraz nohou fotografa na křídle naznačují, že na snímku je skutečně prakticky celá místnost.
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Busta Bedřicha Smetany v hudební škole Musašino
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Jednoduchý interiér v hudební škole Musašino
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Tabule hanby v hudební škole Musašino
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Poklidná hospůdka ve čtvrti Ekoda
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Jídelní lístek v hospodě ve čtvrti Ekoda. Brali jsme to systematicky shora.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
V japonských hospodách bývá jídelní lístek vyvěšen na zdi.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
V restauraci ve čtvrti Ekoda jsme se nedrželi zkrátka. Pokud to bylo na špejli, museli jsme to vyzkoušet.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Menu nám zpestřily i vepřové vniřnosti vařené v polévce miso.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Účetní systém: každá špejle představuje 100 jenů. Běžné modely jsou napíchnuty na jedné špejli, ty lepší kousky pak na dvou. Obsluha tak nemusí evidovat, kdo kolik čeho snědl, a na konci zkrátka jen spočítá špejle.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Japonský nadmírák
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Vedle konzumního saké se v opravdu velkých lahvích skladuje i konzumní japonská pálenka šóču.
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
Hospůdka ve čtvrti Ekoda. Takto jednoduše bývají zařízeny prakticky všechny běžné „lidové“ podniky.
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Zátiší s mušlemi v hospůdce páté cenové skupiny ve čtvrti Šibuja
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Z nabídky nálevny ve čtvrti Šibuja
Autor: Jan Zvolánek, iDNES.cz
V knajpě ve čtvrti Šibuja to hučelo jak v úle. A to na všech patrech.
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Z výletu do Kamakury. Původní záměr byl dát si jen tři, čtyři talířky jako lehkou svačinku.
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz
Z výletu do Kamakury. Původní záměr byl dát si jen tři, čtyři talířky jako lehkou svačinku.
Autor: Michael Mlynář, iDNES.cz