náhledy
S cibulí na trh. Oslíci z marockých ulici ještě nevymizeli.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vše pod jednou střechou. Místo obchodních center Maročané stále preferují tradiční súky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Maročané se musejí vyrovnávat s prudkým nárůstem cizinců – ostatně Marrákeš již získala přezdívku africké Saint-Tropez.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Prodávat ano, fotit ne. Maročané nemají rádi, když na ně turisté zamíří fotoaparát.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Místo velbloudů už Maročané používají auta, „koráb pouště“ slouží především jako atrakce pro turisty.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Místní mají dobrý přehled o cenách zboží, pokud nakupuje na tržišti cizinec, zaplatí obvykle mnohem více.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Tradiční marocká jídla se pečou ve velkých keramických hrncích.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V Marrákeši přesahují letní teploty často 45 stupňů ve stínu, takže přes den se Maročané moc nepřetrhnou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Klecový chov v marockém podání. Když je velké horko, musejí se slípky trochu provětrat.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Náměstí Jemaa el-Fnaa v Marrákeši se večer co večer stává velkou jídelnou, kam chodí místní na oblíbené speciality. Třeba na vařené šneky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože marocká kuchyně je plná koření, nebývá tak pikantní jako třeba kuchyně tuniská.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Zatímco k marockým ženách chovají muži respekt, k cizinkám se příliš uctivě nechovají.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz