Diskuze

Sedm parádních pokladů chorvatské domácí kuchyně, které musíte ochutnat

Už žádné zásoby s sebou! Přestože jsme měli dlouhá léta pověst paštikářů, kteří si na Jadran vozí hory vlastního jídla, v poslední době se karta obrací a Češi stále více slyší na výtečnou chorvatskou gastronomii. Ta patří k nejpestřejším a nejchutnějším v celém Středomoří.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

tisickrat radeji jidlo v Recku nezli v chorvatsku!

3 3
možnosti
VB

100 lidí sto chutí, ale chobotnice zcela nejedlé, nesnědl jsem to ani, když ta porce stála to co u nás večeře pro 4 lidi :-)Jo a ještě chorvati zcela neumí polévky, nazval bych to takový břitký vývar to co podávají....:-)Potom rizoto to je fakt dobré....za ty roky jsme u nich hlady neumřeli, a to sebou netaháme žádné vepřovky a paštiky:-)

1 0
možnosti
JP

Nejlepší kremšnite mají v Malem Lošinij , to černé rizoto vypadá jako polité vyjetým olejem ala vynikající .

0 0
možnosti
OO

To chobotnicovy carpaccio vrele doporucuju. Je fakt vynikajici.

0 0
možnosti
KN

K82a32r71e16l 56N24o43v18á70k

21. 7. 2017 13:09

Tak asi jezdím do jiného Chorvatska. Podle jídelních lístků jsem do teď myslel, že národní jídlo je čevabčiči a míchané maso.

6 0
možnosti
PK

U jidla c. 5 mate slavky z noveho zelandu ktere ve stredomori neziji, tak cim nas to balamutite?

4 0
možnosti
JB

Slávka jedlá se běžně vyskytuje v mořích kolem Evropy. Nevím, jestli je tohle nějaký exotický poddruh, který neznám, ale přestane být svíčková českým jídlem, když se na ni použije Argentinské hovězí?

0 0
možnosti
JD

J62a17n 96D51l60o27u54h15ý

21. 7. 2017 8:43

Paštikáři jsme byli proto, že jsme neměli na jejich jídlo.... Ne proto, že bychom tam chtěli ty konzerva sami od sebe tahat... :-/

3 0
možnosti
AB

A90d77a22m 27B19í32l93e39k

21. 7. 2017 9:12

letos prý skokově podražilo všechno od piva po jídlo, takže ta doba možná zase přichází :-) uvidím, za pár dní tam po dlouhé době jedu, tak se nechám překvapit...

5 0
možnosti
JB

Kremšnit je super, ale jak ví každý milovník blízké gastronomie, tak na ty nejlepší je třeba zajet do Maďarska :-)

4 0
možnosti
JH

J33i53ř34í 45H55o71r46á69k

21. 7. 2017 15:32

Kremšnit se dělá jak v Rakousku, tak v Maďarsku, Slovensku (krémeš) a myslím i v jižním Polsku (kremówka - oblíbený zákusek Jana Pavla II - k dostání byla i v solných dolech ve Wieliczce). Pod názvem kremska rezina jsem ho měl ve slovinském Bledu, kde si na něm obzvlášť zakládají... :-)

Typicky chorvatský zákusek to není.

0 0
možnosti
AR

Uvítal bych chorvatské názvy těchto pokrmů abych je mohl na jejich lídelním lístku identifikovat..

1 1
možnosti