- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
tisickrat radeji jidlo v Recku nezli v chorvatsku!
100 lidí sto chutí, ale chobotnice zcela nejedlé, nesnědl jsem to ani, když ta porce stála to co u nás večeře pro 4 lidi :-)Jo a ještě chorvati zcela neumí polévky, nazval bych to takový břitký vývar to co podávají....Potom rizoto to je fakt dobré....za ty roky jsme u nich hlady neumřeli, a to sebou netaháme žádné vepřovky a paštiky
Nejlepší kremšnite mají v Malem Lošinij , to černé rizoto vypadá jako polité vyjetým olejem ala vynikající .
To chobotnicovy carpaccio vrele doporucuju. Je fakt vynikajici.
Tak asi jezdím do jiného Chorvatska. Podle jídelních lístků jsem do teď myslel, že národní jídlo je čevabčiči a míchané maso.
U jidla c. 5 mate slavky z noveho zelandu ktere ve stredomori neziji, tak cim nas to balamutite?
Slávka jedlá se běžně vyskytuje v mořích kolem Evropy. Nevím, jestli je tohle nějaký exotický poddruh, který neznám, ale přestane být svíčková českým jídlem, když se na ni použije Argentinské hovězí?
Paštikáři jsme byli proto, že jsme neměli na jejich jídlo.... Ne proto, že bychom tam chtěli ty konzerva sami od sebe tahat...
letos prý skokově podražilo všechno od piva po jídlo, takže ta doba možná zase přichází uvidím, za pár dní tam po dlouhé době jedu, tak se nechám překvapit...
Kremšnit je super, ale jak ví každý milovník blízké gastronomie, tak na ty nejlepší je třeba zajet do Maďarska
Kremšnit se dělá jak v Rakousku, tak v Maďarsku, Slovensku (krémeš) a myslím i v jižním Polsku (kremówka - oblíbený zákusek Jana Pavla II - k dostání byla i v solných dolech ve Wieliczce). Pod názvem kremska rezina jsem ho měl ve slovinském Bledu, kde si na něm obzvlášť zakládají...
Typicky chorvatský zákusek to není.
Uvítal bych chorvatské názvy těchto pokrmů abych je mohl na jejich lídelním lístku identifikovat..