Diskuze

Svatý Martin: husožrouti porazili Beaujolais. Kam na nejlepší husu?

Kdo by se před deseti lety nadál, že se z Čechů stanou největší konzumenti hus ve střední Evropě. Ale je to tak. Díky působivé marketingové kampani vinařského fondu se v polovině listopadu v Čechách a na Moravě spořádají desetitisíce pečených hus. Kde se pečou nejlepší husy a kde připravují nejzajímavější husí speciality?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J58a82n 78H97l61e81d95í91k

13. 11. 2016 15:22

vedení lesnic fak Brno uspořádalo zájezd do Slov Grobu, ale ne do restaurace, ale do soukromých domků dvou starších žen, které si přizvali kamarádky z vesnice, pekli se pravé bramboráky na rozpálené plotně, mazaly se husím sádlem a konzumovala čtvrtka husy, zvlášť byla nádherné obrovská játra, škvarky, každý si něco přikoupil,--- to jen malinká nepolitická připomínka na 70-tá léta minulého století.

0 0
možnosti
JH

A mně bůček a pivo!

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
VK

15 hodín v trúbe? Hmmmm neviem to som ešte neskúšal. Ale ja neodpustím na osvedčenú klasiku našich babičiek. Hus pečená v obľúbenom pekáči v klasickej peci vykúrenej drevom. Ten efekt a tá chuť sa proste v trúbe dosiahnuť nedá.Samozrejme viem ,že nie každý má doma postavenú pec,ale hus,alebo akékoľvek pečené z peci je proste No1.

0 0
možnosti
LT

Kam na nejlepší husu? Jednoznačně do vesnice Slovensky grob a osobně doporučuji restauraci Gurmánsky grob. (je to nedaleko Bratislavy)

0 0
možnosti
LT

Toto je na základě mé osobní zkušenosti z 31. října letošního roku, kdy jsme se tam s kamarády zastavili na oběd. Opravdu ta husa od nich je vynikající.

V žádném spojení s nikým v té vesnici nejsem a žádnou restauraci tam nevlastním. :)

1 0
možnosti
JJ

J30a32n 90J75a55n19e10č46e19k

11. 11. 2016 16:28

U nás tedy pořád vítězí Beaujolais nouveau nad veškerou snahou moravských vinařů ;-D

0 0
možnosti
PV

musím dát článku za pravdu :-/... su z jihu Moravy z vinařské rodiny a ještě před 10 lety nebylo v tomto státě o "svatomartinské huse" vůbec ponětí... s přáteli vinaři jsme se scházeli vždy u někoho doma, upekli jsme domácí husu v troubě a ochutnali svoje vzorky mladých vín... teď, jak se toho ujal Vinařský fond, tak už mi to připadá jako fraška... vidět ten šílený shon, jak půlka Brna včetně kolegů a dalších musí jít dneska do hospody (nebo alespoň na svoboďák) sežrat kus husy a "znalecky" ochutnávat vína... jinak by prostě nebyli IN... ale klobouk dolů před tím obrovským marketingovým tahem VF... to teda jo R^

9 0
možnosti
JC

J57a78n 79C43h41l40u59b27n66a

11. 11. 2016 9:19

Reklama neco rekne a ovce jdou na husu;)

3 0
možnosti
LK

No a co má být, taky si dám husu, vadí to něčemu a někomu, třeba husám, nebo volům, když už jsme u těch zvířat ? Tuším, že povinné to není. Prostě taková hra, člověk si dobře pojí, dobrá nálada s přáteli a je kšeft, všechno v pořádku.

0 0
možnosti
TD

To jsou recepty... Když husa, tak se zelím a knedlíkem!!!

6 1
možnosti
JF

a když párek, tak s horčicí;-D

2 0
možnosti