- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
vedení lesnic fak Brno uspořádalo zájezd do Slov Grobu, ale ne do restaurace, ale do soukromých domků dvou starších žen, které si přizvali kamarádky z vesnice, pekli se pravé bramboráky na rozpálené plotně, mazaly se husím sádlem a konzumovala čtvrtka husy, zvlášť byla nádherné obrovská játra, škvarky, každý si něco přikoupil,--- to jen malinká nepolitická připomínka na 70-tá léta minulého století.
15 hodín v trúbe? Hmmmm neviem to som ešte neskúšal. Ale ja neodpustím na osvedčenú klasiku našich babičiek. Hus pečená v obľúbenom pekáči v klasickej peci vykúrenej drevom. Ten efekt a tá chuť sa proste v trúbe dosiahnuť nedá.Samozrejme viem ,že nie každý má doma postavenú pec,ale hus,alebo akékoľvek pečené z peci je proste No1.
Kam na nejlepší husu? Jednoznačně do vesnice Slovensky grob a osobně doporučuji restauraci Gurmánsky grob. (je to nedaleko Bratislavy)
Toto je na základě mé osobní zkušenosti z 31. října letošního roku, kdy jsme se tam s kamarády zastavili na oběd. Opravdu ta husa od nich je vynikající.
V žádném spojení s nikým v té vesnici nejsem a žádnou restauraci tam nevlastním. :)
U nás tedy pořád vítězí Beaujolais nouveau nad veškerou snahou moravských vinařů
musím dát článku za pravdu ... su z jihu Moravy z vinařské rodiny a ještě před 10 lety nebylo v tomto státě o "svatomartinské huse" vůbec ponětí... s přáteli vinaři jsme se scházeli vždy u někoho doma, upekli jsme domácí husu v troubě a ochutnali svoje vzorky mladých vín... teď, jak se toho ujal Vinařský fond, tak už mi to připadá jako fraška... vidět ten šílený shon, jak půlka Brna včetně kolegů a dalších musí jít dneska do hospody (nebo alespoň na svoboďák) sežrat kus husy a "znalecky" ochutnávat vína... jinak by prostě nebyli IN... ale klobouk dolů před tím obrovským marketingovým tahem VF... to teda jo
Reklama neco rekne a ovce jdou na husu;)
No a co má být, taky si dám husu, vadí to něčemu a někomu, třeba husám, nebo volům, když už jsme u těch zvířat ? Tuším, že povinné to není. Prostě taková hra, člověk si dobře pojí, dobrá nálada s přáteli a je kšeft, všechno v pořádku.
Zítra na Lipnici k Haškovi! Menu zde: http://www.hasektour.cz/
To jsou recepty... Když husa, tak se zelím a knedlíkem!!!