Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Svatý Martin: husožrouti porazili Beaujolais. Kam na nejlepší husu?

Kdo by se před deseti lety nadál, že se z Čechů stanou největší konzumenti hus ve střední Evropě. Ale je to tak. Díky působivé marketingové kampani vinařského fondu se v polovině listopadu v Čechách a na Moravě spořádají desetitisíce pečených hus. Kde se pečou nejlepší husy a kde připravují nejzajímavější husí speciality?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J51a22n 87H10l35e33d56í46k 8228769838176

vedení lesnic fak Brno uspořádalo zájezd do Slov Grobu, ale ne do restaurace, ale do soukromých domků dvou starších žen, které si přizvali kamarádky z vesnice, pekli se pravé bramboráky na rozpálené plotně, mazaly se husím sádlem a konzumovala čtvrtka husy, zvlášť byla nádherné obrovská játra, škvarky, každý si něco přikoupil,--- to jen malinká nepolitická připomínka na 70-tá léta minulého století.

0/0
13.11.2016 15:22

J41o94s89e11f 64H56l49i85n95o80m97a52z 3560524603758

A mně bůček a pivo!

+1/0
12.11.2016 16:29

J58a23r13o11s94l33a67v 34P58e68l76d42a 1879344881827

Na nejlepsi husu rozhodne domu. Vcera jsme ji po 15-ti hodinach v troube ztrestali a jeste ted si lebedime jak byla vyborna. R^ Kam se na to hrabe ta "vysoka" gastronomie ala "Robert Drazan" ;-D

0/0
12.11.2016 10:51

V81l83a63d98o 95K16o90r66m32e84n67d70i 1235440528819

15 hodín v trúbe? Hmmmm neviem to som ešte neskúšal. Ale ja neodpustím na osvedčenú klasiku našich babičiek. Hus pečená v obľúbenom pekáči v klasickej peci vykúrenej drevom. Ten efekt a tá chuť sa proste v trúbe dosiahnuť nedá.Samozrejme viem ,že nie každý má doma postavenú pec,ale hus,alebo akékoľvek pečené z peci je proste No1.

0/0
13.11.2016 8:22

L72a79d86i97s72l82a22v 18T37r65i52s94k79a 4165977710

Kam na nejlepší husu? Jednoznačně do vesnice Slovensky grob a osobně doporučuji restauraci Gurmánsky grob. (je to nedaleko Bratislavy)

0/0
11.11.2016 17:53

L91a25d70i72s87l61a79v 52T32r46i77s19k65a 4955207240

Toto je na základě mé osobní zkušenosti z 31. října letošního roku, kdy jsme se tam s kamarády zastavili na oběd. Opravdu ta husa od nich je vynikající.

V žádném spojení s nikým v té vesnici nejsem a žádnou restauraci tam nevlastním. :)

+1/0
11.11.2016 17:56

J25i93r69i 17G47a89z19d97a 8704553704404

Nejlepší husa je od maminky. To si myslIim, že bude většina souhlasit a navíc to bude i pravda :-)

0/0
11.11.2016 22:17

J63a94n 85J25a86n95e77č97e72k 9790923200106

U nás tedy pořád vítězí Beaujolais nouveau nad veškerou snahou moravských vinařů ;-D

0/0
11.11.2016 16:28

P44a75v35e15l 13V52y40s55k38o78č84i46l 7893332127151

musím dát článku za pravdu :-/... su z jihu Moravy z vinařské rodiny a ještě před 10 lety nebylo v tomto státě o "svatomartinské huse" vůbec ponětí... s přáteli vinaři jsme se scházeli vždy u někoho doma, upekli jsme domácí husu v troubě a ochutnali svoje vzorky mladých vín... teď, jak se toho ujal Vinařský fond, tak už mi to připadá jako fraška... vidět ten šílený shon, jak půlka Brna včetně kolegů a dalších musí jít dneska do hospody (nebo alespoň na svoboďák) sežrat kus husy a "znalecky" ochutnávat vína... jinak by prostě nebyli IN... ale klobouk dolů před tím obrovským marketingovým tahem VF... to teda jo R^

+9/0
11.11.2016 10:12

J72a11n 42C90h49l87u36b60n62a 9325680272210

Reklama neco rekne a ovce jdou na husu;)

+3/0
11.11.2016 9:19

L50a45d11i58s17l13a23v 82K92v67a13s39n83i35č26k10a 1783967713755

No a co má být, taky si dám husu, vadí to něčemu a někomu, třeba husám, nebo volům, když už jsme u těch zvířat ? Tuším, že povinné to není. Prostě taková hra, člověk si dobře pojí, dobrá nálada s přáteli a je kšeft, všechno v pořádku.

0/0
11.11.2016 22:36

P92a10v78e60l 29K60h55a49i74l 2518799822238

No, zrovna husy z toho asi moc nadšené nejsou ... ;-D

0/0
12.11.2016 13:31

M43i86c43h83a86e81l30a 87D31v79o42ř39á61k64o62v20á 8595839355964

Zítra na Lipnici k Haškovi! Menu zde: http://www.hasektour.cz/

0/−1
11.11.2016 8:26
Foto

T51o27m50á65š 50D39v56o56ř73á18k 3505863306266

To jsou recepty... Když husa, tak se zelím a knedlíkem!!!

+6/−1
11.11.2016 6:49

J50a47k81u25b 90F24e50i87f71a29r 7459319676949

a když párek, tak s horčicí;-D

+2/0
11.11.2016 8:41

M91a39r25t67i54n 85J71i25r46o76u43s56e35k 7726235235388

Ne, se šípkovou! ;-D

0/0
12.11.2016 9:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.