Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Svatý Martin: husožrouti porazili Beaujolais. Kam na nejlepší husu?

Kdo by se před deseti lety nadál, že se z Čechů stanou největší konzumenti hus ve střední Evropě. Ale je to tak. Díky působivé marketingové kampani vinařského fondu se v polovině listopadu v Čechách a na Moravě spořádají desetitisíce pečených hus. Kde se pečou nejlepší husy a kde připravují nejzajímavější husí speciality?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J70a80n 27H14l48e60d73í88k 8418529258966

vedení lesnic fak Brno uspořádalo zájezd do Slov Grobu, ale ne do restaurace, ale do soukromých domků dvou starších žen, které si přizvali kamarádky z vesnice, pekli se pravé bramboráky na rozpálené plotně, mazaly se husím sádlem a konzumovala čtvrtka husy, zvlášť byla nádherné obrovská játra, škvarky, každý si něco přikoupil,--- to jen malinká nepolitická připomínka na 70-tá léta minulého století.

0/0
13.11.2016 15:22

J52o55s17e98f 42H17l52i15n65o67m66a87z 3790644493878

A mně bůček a pivo!

+1/0
12.11.2016 16:29

J95a48r51o59s71l87a79v 79P24e59l95d70a 1889274571717

Na nejlepsi husu rozhodne domu. Vcera jsme ji po 15-ti hodinach v troube ztrestali a jeste ted si lebedime jak byla vyborna. R^ Kam se na to hrabe ta "vysoka" gastronomie ala "Robert Drazan" ;-D

0/0
12.11.2016 10:51


V47l41a33d84o 16K81o58r31m34e16n37d12i 1245390348839

15 hodín v trúbe? Hmmmm neviem to som ešte neskúšal. Ale ja neodpustím na osvedčenú klasiku našich babičiek. Hus pečená v obľúbenom pekáči v klasickej peci vykúrenej drevom. Ten efekt a tá chuť sa proste v trúbe dosiahnuť nedá.Samozrejme viem ,že nie každý má doma postavenú pec,ale hus,alebo akékoľvek pečené z peci je proste No1.

0/0
13.11.2016 8:22

L21a85d91i92s11l64a35v 64T75r36i84s81k21a 4815267480

Kam na nejlepší husu? Jednoznačně do vesnice Slovensky grob a osobně doporučuji restauraci Gurmánsky grob. (je to nedaleko Bratislavy)

0/0
11.11.2016 17:53

L19a93d50i47s41l63a80v 24T88r29i34s64k60a 4765647840

Toto je na základě mé osobní zkušenosti z 31. října letošního roku, kdy jsme se tam s kamarády zastavili na oběd. Opravdu ta husa od nich je vynikající.

V žádném spojení s nikým v té vesnici nejsem a žádnou restauraci tam nevlastním. :)

+1/0
11.11.2016 17:56

J35i21r58i 12G35a63z70d81a 8164673194784

Nejlepší husa je od maminky. To si myslIim, že bude většina souhlasit a navíc to bude i pravda :-)

0/0
11.11.2016 22:17

J95a76n 20J52a89n88e91č29e87k 9850513560146

U nás tedy pořád vítězí Beaujolais nouveau nad veškerou snahou moravských vinařů ;-D

0/0
11.11.2016 16:28

P76a13v80e39l 70V14y98s71k10o56č98i32l 7233222557331

musím dát článku za pravdu :-/... su z jihu Moravy z vinařské rodiny a ještě před 10 lety nebylo v tomto státě o "svatomartinské huse" vůbec ponětí... s přáteli vinaři jsme se scházeli vždy u někoho doma, upekli jsme domácí husu v troubě a ochutnali svoje vzorky mladých vín... teď, jak se toho ujal Vinařský fond, tak už mi to připadá jako fraška... vidět ten šílený shon, jak půlka Brna včetně kolegů a dalších musí jít dneska do hospody (nebo alespoň na svoboďák) sežrat kus husy a "znalecky" ochutnávat vína... jinak by prostě nebyli IN... ale klobouk dolů před tím obrovským marketingovým tahem VF... to teda jo R^

+9/0
11.11.2016 10:12

J68a41n 72C54h11l27u22b19n81a 9735700832440

Reklama neco rekne a ovce jdou na husu;)

+3/0
11.11.2016 9:19

L95a48d69i11s96l57a60v 88K51v44a63s20n17i95č29k21a 1293767753465

No a co má být, taky si dám husu, vadí to něčemu a někomu, třeba husám, nebo volům, když už jsme u těch zvířat ? Tuším, že povinné to není. Prostě taková hra, člověk si dobře pojí, dobrá nálada s přáteli a je kšeft, všechno v pořádku.

0/0
11.11.2016 22:36

P94a28v54e78l 12K13h59a90i71l 2578959422248

No, zrovna husy z toho asi moc nadšené nejsou ... ;-D

0/0
12.11.2016 13:31

M36i13c17h38a30e25l64a 93D44v26o95ř18á44k92o31v91á 8975629965934

Zítra na Lipnici k Haškovi! Menu zde: http://www.hasektour.cz/

0/−1
11.11.2016 8:26
Foto

T46o49m76á93š 90D97v93o97ř68á27k 3935483316946

To jsou recepty... Když husa, tak se zelím a knedlíkem!!!

+6/−1
11.11.2016 6:49

J80a91k22u81b 97F60e20i51f60a12r 7589699676199

a když párek, tak s horčicí;-D

+2/0
11.11.2016 8:41

M37a97r72t93i97n 48J77i86r36o23u47s31e30k 7666355265328

Ne, se šípkovou! ;-D

0/0
12.11.2016 9:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.