Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vraťte nám naše ryby. Kam za nejlepšími rybími specialitami v Česku

Každá druhá restaurace se dnes chlubí nabídkou čerstvých mořských ryb, naopak sladkovodní ryby z našich řek a potoků s výjimkou pstruha a vánočního kapra na talíři téměř nenajdete. A to je obrovská škoda, protože sumci, štiky či okouni patří k vyhlášeným delikatesám. Objeli jsme Česko a našli několik podniků, které stojí za návštěvu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K78l95a19r27a 74P52r58u95c69h93o78v86a 9707580312928

Supina v Treboni byla tezkym zklamanim, predrazena radoby fajnova restaurace ktera uz spoleha jen na reputaci.

A kapri hranolky, ty jsou nejlepsi od mistra Evropy v priprave kapra pod hrazi rybnika Rozmberk pri kazdorocnim vylovu... zrovna vcera jsem je mela a to je proste lahudka!

0/0
16.10.2016 23:19

I63v49o 28H36a48b87e96r60l48a69n63d 9324259279789

Hospoda u Kutišů - Hamr. Lepšího úhoře jsem nežral.

0/0
16.10.2016 18:44

J75a64n 44T67a78r25a94b38a 4766736849379

A přímo na náměstí v Lázních Bohdaneč je skvělá restaurace v budově Radnice, která čerstvé ryby včetně Pernštejnského kapra a spousty dalších nabízí. Rozdíl v kvalitě proti českému bahnokapru je propastný.

+1/0
16.10.2016 10:23

F48i17l98i79p 68N41e82s69p81o73r 6947367258552

jestli to neni tou cenou. Losos se da koupit 400 Kc/kg. Kdyz to porovnam s candaty, okouny, atd. tak mi na to proste nezbyvaji penize. Nehlede na to ze nekdo nema ani na toho lososa.

+2/0
15.10.2016 21:48

J90a89n 36T63a60r44a31b34a 4256636559409

ok, 150g porce čistého zdravého masa vyjde na 60korun....to je necelá jedna krabička cigaret, případně klobása v zaplivaném bufetu. To si fakt raději plácnu na pánev s trochou bylinek toho lososa.

+4/0
16.10.2016 10:36

T52o27m98á15š 59T57a33t91í67č83e73k 5830362830188

To je sice všecko pěkný, ale mořský ryby jsou prostě lepší.

+2/−3
15.10.2016 21:31

A27n97t16o32n61í96n 96S50v10o12b60o27d93a 3464223529472

divoký pstruh, candát a okoun jsou chutné ryby, ryby krmené granulemi nejsou žádná výhra, mnoho ryb je z chovu

+2/0
15.10.2016 23:11

T45o46m17á66š 15T36a42t51í18č26e50k 5400412120718

Jo, jasně, já vím, že právě ty zmíněné ryby dobré jsou, ostatně i z té největší kapří klasiky udělá dobrý kuchař dobré jídlo, ale rozdíl mezi mořskýma a sladkovodníma rybama je prostě něco jako rozdíl mezi masem a rybinou. Žil jsem dost dlouho v Portugalsku, vím, o čem mluvím (nehledě na České moře). ;-)

0/0
15.10.2016 23:37

J92a59n 57T49a88r79a46b23a 4546206759529

Takhle se to tvrdit nedá. Pstruh potoční nebo siven z horských oblastí, třeba z rybářství Dolní Morava je kvalitativně úplně jinde než duhák z betonové vany, krmený nejlevnějšími granulemi. A naopak z moře se taky tahají aušusové ryby co nestojí za pozornost. Mořská štika, některé makrely,....proti kaprům, candátúm a amurům z Lázní Bohdaneč bída.

+3/0
16.10.2016 10:41

T61o60m81á91š 65T32a55t89í88č70e65k 5780612690258

Apropos, ze sladkovodních mám nejraději sumce a jesetery. :-)

0/0
15.10.2016 23:39

A93n91t70o17n57í92n 44S76v63o15b20o80d54a 3844873669762

sumec tak 5-7 kg, jesetera jsem neměl, ve Španělsku chodíme do rybích speciálek kolem Barcelony a Taragony, čerstvé ryby jsou čerstvé ryby :-)

0/0
16.10.2016 0:24

T34o88m29á96š 97T49a96t77í80č29e78k 5360362120598

Na jesetera je, řekněme si, potřeba zajet do Ruska. Sušenýho. Se silným pivem to nemá chybu! :-)

Btw, v Portugalsku je rybí kuchyně celkem odlišná od Středomoří. Oceán je oceán, i když tomu říkají moře. A treska je furt. ;-D

0/0
16.10.2016 0:31

A10n19t79o43n91í49n 60S58v69o88b73o43d71a 3874773359822

mník je taky dobrý, ale ty většinou pouštím

0/0
16.10.2016 0:47

J60a84r33o76m81í57r 27K66r80á87l 4600949934789

A není to škoda ? V alobalu se zeleninou, nebo vyuzený, to je paráda.

0/0
16.10.2016 12:25

A84n33t89o11n27í57n 84S17v76o25b19o84d15a 3574883489172

je jich u nás docela málo, tak je většinou pustím, i když má míru a není hájený

0/0
16.10.2016 12:48

V90e54r45o64n48i33k33a 26K58o94u20k25o67l13s40k13á 8183856822764

Není to pravda, záleží na úpravě, čerstvosti a pod. Zrovna předevčírem jsem jedla tak dobrý filet z candáta, že mě na lososa ze závodní kantýny rychle přešla chuť... ;-)

0/0
15.10.2016 23:47

T93o98m50á59š 69T82a15t28í95č49e50k 5500712130558

Však to píšu. Ale jsem přesvědčen, že kdo má rád ryby všeobecně, ten že nejede na Korčulu s kufrem plným májek. ;-)

0/0
15.10.2016 23:51

J46a14n 39T77a41r44a64b62a 4196616839599

Skotský losos 550kč/kg, čínský 150kč/kg. Kterého asi dělají v té kantýně?

+2/0
16.10.2016 10:47

J66o23s74e88f 89N85o17v13á82k 3682629874534

Asi 2 km pod Kvildou je vesnička Františkov. Lepší ryby jsem nejedl.

+1/0
15.10.2016 20:56

M34i82l66a87n 21W14e95l70s62e89r 5622468828361

Znam to tam. Ale pokud vim, maji tam akorat vlastni pstruhy. Nebo se tam neco zmenilo?

0/0
15.10.2016 22:18

J39a88r68o71s27l35a27v 52D18r44o65z89d 6823579380657

Ja jsem si pochutnat na českých rybách v kempu Merkur na Pálavě. Úhoř, štika, candát, k tomu dobré moravské víno...

Musím říct, že po nejméně deseti letech jsem byl prvně na dovolené v ČR a byl jsem mile překvapen.

0/0
15.10.2016 18:51

J55a28r31o74s58l75a12v 73D64r37o10z91d 6783129690917

Sorry za chyby... Autocorrect...

0/0
15.10.2016 18:52

M29i33l27a49n 46W85e35l57s64e64r 5202488618921

A byly to zdejší ryby? Poslední dobou jsou to hlavne dovozy z vychodu. To, co se prodava v Makru vetsinou ceske neni. Hlavne ten candat. Ale jinak Vam ty dobroty zavidim.

+1/0
15.10.2016 19:04

K61a86r36e95l 98T78r87o54n70n83e69r 2466964670594

Jak říká jeden dobrý známý z Hluboké, Českého candáta neseženu, kdybych ho zlatem platil, všechno co máme v nabídce je z Polska.

0/0
15.10.2016 21:25

M25i77l53a17n 64W96e14l55s67e72r 5362948148341

Znamych z Hluboke se trochu desim. Jsem z CB.

0/0
15.10.2016 22:20

A22n88t76o25n98í71n 89S53v26o18b18o14d91a 3364273709572

od nás ryby na západ a k nám z východu :-(

0/0
15.10.2016 23:23

J41o64s73e93f 27Š23o80l12t77e82s 8434288400113

Šupina a Šupinka jsou vynikající. Vždy když jsme v Třeboni, tak tam zajdeme. Zkoušeli jsme snad už celé menu a nikdy nezklamalo.

+1/−1
15.10.2016 18:27

P74e41t85r 96P56e74t42r 6723552698483

A nebude to proste tim, ze ceske ryby se neprodavaji? Vzdyt v kazdem obchode dnes maji pangaciuse, lososa, spoustu morskych potvor...ale aby clovek koupil candata tak musi do specializovaneho obchodu. Jedina bezde dostupna ryba je snad jen pstruh

+3/0
15.10.2016 13:21

M61i53l44a74n 53W86e47l59s67e43r 5672868628631

Candata maji. Z Azerbajdzanu za 430Kc kg v akci.

0/0
15.10.2016 13:28

J57a21n 51T15a54r76a72b23a 4396346709729

To je na candata jeste docela malo. Čerstvá ryba není kuře ani prase z velkochovu, má velký odpad, krátkou životnost, to stojí peníze. Filet z kapra vyjde na 200-250kč/kg, candát i 500. Ale chutná to skvěle a ještě je to narozdíl od vepřového zdravé jídlo které vás nenasměruje na koronárku nebo onkologii.

0/0
16.10.2016 10:32

M94i25l95a25n 54W66e26l28s83e49r 5342428398301

Pro me je nejlepsi okoun. Ale neda se nikde koupit. Ani na vylovu Rozmberka. A sam chytim tak 1-2 za rok. A jak chutna lin si uz nepamatuji. Toho jsem mel naposledy v detstvi.

+5/0
15.10.2016 13:00

A88n83t65o57n86í93n 36S38v22o16b55o19d90a 3214363209482

pstruh duhový krmený granulemi je chutí daleko za candátem, okounem, sumcem (do max 10 kg), další ryby bych dal štiku, lína, potom je díra a za ní kapr, bohužel pstruh obecný potoční je na ústupu, také velmi chutná ryba patřící do první skupiny. Velmi záleží na kuchaři, někteří zvládnou zkazit candáta výrazným kořením

0/0
15.10.2016 10:59

M89i97l80a72n 17W34e96l69s72e70r 5662478138541

Kupodivu u nas je snadnejsi chytit velkeho pstruha duhoveho na kukurici nebo kolinko nez na zizalu nebo hmyz....

0/0
15.10.2016 13:04

A34n85t69o36n47í80n 10S14v80o88b38o67d18a 3314283389132

Když celý život duhák žere granule, tak hmyz ani žížaly nezná :-(

+1/0
15.10.2016 14:09

M21o38j39m43í31r 13S20k50á92l67a 2750232856

;-D

0/0
15.10.2016 21:38

M11i41l52a43n 83W52e52l18s80e85r 5612298708431

Je to tak. Ale je to divne.

0/0
15.10.2016 22:24

A91n17t30o25n80í43n 13S57v26o83b26o30d73a 3414953149592

generace ryb na granulích , to se někde projeví, podle mne degenerace :-(

0/0
15.10.2016 22:31

M96i92l39a94n 70W90e94l44s26e95r 5602778538861

Ukrutna degenerace. Chytnout na jare oranzoveho duhaka 50cm se obcas podari. Na chleba, kukurici, olinko....Chytnout potocaka na Vltave je skoro nemozne. Ani maleho.

0/0
15.10.2016 23:13

A89n22t31o33n88í73n 96S42v30o78b80o25d70a 3104803939362

loni jsem chytl na Blanici Vlašimské potočáka 35 cm na rohlík, letos to samé na Jizeře, takže potočáci jsou také vegani :-)

0/0
15.10.2016 23:22

P33e64t64r 86T87á73b38o42r19s36k84ý 6840716211627

Moc dobry a cerstve vyloveny kapry a pstruhy delaji v rybi restauraci v Horni Plana - Hurka. Kapri pastika s cibulovym kompotem nemela chybu. Pstruh na rozmarynu take. Kapr s pivni omackou byl taky povedena zalezitost. A kapri hranolky standartne vynikajici.

+2/0
15.10.2016 9:11

P80e67t29r 68J95a86n19d23a 9463747694501

A přitom by stačilo použit třeba "... hranolky vždy vynikající." :-)

+1/0
15.10.2016 10:23

M31i73l58a73n 65W44e80l89s76e71r 5922628878651

Neuveritelne, kolik jste toho v te restauraci ochutnal. Nejste jeji majitel?

0/0
15.10.2016 13:02

M68a11r84t32i13n 87F68r54a40n85t37i69š40e55k 7655450953895

I kdyby byl, hlavní je, že má pravdu.

0/0
15.10.2016 18:29

M10a64r25t94i44n 66V43o62j97á61č88e25k 9323487781296

tak pokud chodí třeba i jen jednou za měsíc a nedává si pořád to samé

0/0
16.10.2016 11:39

M24a26r59t57i19n 11F49r45a50n55t84i95š89e49k 7135480123615

Máte pravdu, taky jsem si na ní vzpomněl. I na tu paštiku a to jsem letos na Lipně nebyl.

0/0
15.10.2016 18:28

R17o32m29a71n 20S83t67o87n91e34k 1879953329391

obrázek č.10 je dobrý úlet, hromada mražené zeleniny a pstruh vypadá jak by byl posypaný grilovacím kořením na ryby. chudák ryba

+2/0
15.10.2016 8:35

F17r51a39n42k 96N27o70v85a47k 5645475351659

Mate pravdu, to je ulet..

0/0
15.10.2016 19:44

S93l27á56v16e13k 29F42o97l74t79ý22n 7638523344882

Šupiku nebo sesterskou Šupinku jsme v Třeboni navštěvovali celkem pravidelně než svým menu vyšli vstříc turistům, kteří obecně nemají rádi ryby. jejich nabídka je tak plná receptů se silnými ingrediencemi totálně potlačující originální chuť daných ryb. na druhou stranu jim musím přiznat, že nám vždy vyšli vstříc a na požádání "skoro až s radostí" připravili tradiční úpravu, tj. bez Chili, tuny česneku apod.

0/0
15.10.2016 6:51

J38i38ř60í 82M67a92c70e12k 3535795194941

Tradiční česká úprava je pstruh na modro, při této úpravě se nejlépe vychutná chuť dobré čerstvé ryby. Dnes je pstruh na modro běžně nabízen v Německu, zatímco u nás vůbec ne. Nejspíš proto, že mražený pstruh by se při vaření rozpadl. Nabízejí to u nás vůbec někde, nebo si ho člověk může dělat jen doma? (Není to složité.)

+2/0
15.10.2016 6:50

M20i77l89a32n 54W49e97l29s32e54r 5982318118151

To neznam. Ale slysel jsem o kapru na modro. Ale zatim neochutnal.

0/0
15.10.2016 13:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.