Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vraťte nám naše ryby. Kam za nejlepšími rybími specialitami v Česku

Každá druhá restaurace se dnes chlubí nabídkou čerstvých mořských ryb, naopak sladkovodní ryby z našich řek a potoků s výjimkou pstruha a vánočního kapra na talíři téměř nenajdete. A to je obrovská škoda, protože sumci, štiky či okouni patří k vyhlášeným delikatesám. Objeli jsme Česko a našli několik podniků, které stojí za návštěvu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K44l64a94r39a 94P65r70u51c91h45o83v60a 9497160952858

Supina v Treboni byla tezkym zklamanim, predrazena radoby fajnova restaurace ktera uz spoleha jen na reputaci.

A kapri hranolky, ty jsou nejlepsi od mistra Evropy v priprave kapra pod hrazi rybnika Rozmberk pri kazdorocnim vylovu... zrovna vcera jsem je mela a to je proste lahudka!

0/0
16.10.2016 23:19

I37v46o 81H18a51b39e35r47l15a88n16d 9134929849959

Hospoda u Kutišů - Hamr. Lepšího úhoře jsem nežral.

0/0
16.10.2016 18:44

J73a94n 91T24a13r79a65b86a 4456626279279

A přímo na náměstí v Lázních Bohdaneč je skvělá restaurace v budově Radnice, která čerstvé ryby včetně Pernštejnského kapra a spousty dalších nabízí. Rozdíl v kvalitě proti českému bahnokapru je propastný.

+1/0
16.10.2016 10:23

F34i63l49i71p 66N25e77s37p76o67r 6407287148382

jestli to neni tou cenou. Losos se da koupit 400 Kc/kg. Kdyz to porovnam s candaty, okouny, atd. tak mi na to proste nezbyvaji penize. Nehlede na to ze nekdo nema ani na toho lososa.

+2/0
15.10.2016 21:48

J56a33n 15T59a67r57a17b49a 4206646579909

ok, 150g porce čistého zdravého masa vyjde na 60korun....to je necelá jedna krabička cigaret, případně klobása v zaplivaném bufetu. To si fakt raději plácnu na pánev s trochou bylinek toho lososa.

+4/0
16.10.2016 10:36

T92o15m70á59š 45T55a34t22í11č83e64k 5270482860258

To je sice všecko pěkný, ale mořský ryby jsou prostě lepší.

+2/−3
15.10.2016 21:31

A56n28t15o64n72í19n 73S32v42o81b85o93d69a 3194843539832

divoký pstruh, candát a okoun jsou chutné ryby, ryby krmené granulemi nejsou žádná výhra, mnoho ryb je z chovu

+2/0
15.10.2016 23:11

T24o74m31á71š 66T27a32t84í93č91e37k 5710682870208

Jo, jasně, já vím, že právě ty zmíněné ryby dobré jsou, ostatně i z té největší kapří klasiky udělá dobrý kuchař dobré jídlo, ale rozdíl mezi mořskýma a sladkovodníma rybama je prostě něco jako rozdíl mezi masem a rybinou. Žil jsem dost dlouho v Portugalsku, vím, o čem mluvím (nehledě na České moře). ;-)

0/0
15.10.2016 23:37

J80a41n 59T30a14r10a83b81a 4296816389779

Takhle se to tvrdit nedá. Pstruh potoční nebo siven z horských oblastí, třeba z rybářství Dolní Morava je kvalitativně úplně jinde než duhák z betonové vany, krmený nejlevnějšími granulemi. A naopak z moře se taky tahají aušusové ryby co nestojí za pozornost. Mořská štika, některé makrely,....proti kaprům, candátúm a amurům z Lázní Bohdaneč bída.

+3/0
16.10.2016 10:41

T58o60m63á12š 26T40a79t12í72č64e53k 5880102820798

Apropos, ze sladkovodních mám nejraději sumce a jesetery. :-)

0/0
15.10.2016 23:39

A78n27t45o60n72í92n 75S23v37o58b63o48d83a 3404923129882

sumec tak 5-7 kg, jesetera jsem neměl, ve Španělsku chodíme do rybích speciálek kolem Barcelony a Taragony, čerstvé ryby jsou čerstvé ryby :-)

0/0
16.10.2016 0:24

T38o49m73á33š 39T88a21t41í87č85e47k 5250872700308

Na jesetera je, řekněme si, potřeba zajet do Ruska. Sušenýho. Se silným pivem to nemá chybu! :-)

Btw, v Portugalsku je rybí kuchyně celkem odlišná od Středomoří. Oceán je oceán, i když tomu říkají moře. A treska je furt. ;-D

0/0
16.10.2016 0:31

A31n30t14o63n82í31n 64S83v82o46b36o52d61a 3904953719782

mník je taky dobrý, ale ty většinou pouštím

0/0
16.10.2016 0:47

J62a64r60o60m18í55r 49K37r33á28l 4830179374979

A není to škoda ? V alobalu se zeleninou, nebo vyuzený, to je paráda.

0/0
16.10.2016 12:25

A49n87t43o27n63í35n 38S28v66o73b65o89d86a 3124463589492

je jich u nás docela málo, tak je většinou pustím, i když má míru a není hájený

0/0
16.10.2016 12:48

V91e23r67o61n33i20k68a 22K73o64u36k59o13l79s76k54á 8483856632284

Není to pravda, záleží na úpravě, čerstvosti a pod. Zrovna předevčírem jsem jedla tak dobrý filet z candáta, že mě na lososa ze závodní kantýny rychle přešla chuť... ;-)

0/0
15.10.2016 23:47

T72o41m45á49š 44T96a85t93í28č68e46k 5900742770908

Však to píšu. Ale jsem přesvědčen, že kdo má rád ryby všeobecně, ten že nejede na Korčulu s kufrem plným májek. ;-)

0/0
15.10.2016 23:51

J92a69n 45T26a77r73a15b88a 4706126689639

Skotský losos 550kč/kg, čínský 150kč/kg. Kterého asi dělají v té kantýně?

+2/0
16.10.2016 10:47

J92o87s45e47f 25N81o39v76á59k 3762279274354

Asi 2 km pod Kvildou je vesnička Františkov. Lepší ryby jsem nejedl.

+1/0
15.10.2016 20:56

M33i74l93a15n 27W45e84l34s88e82r 5842128698851

Znam to tam. Ale pokud vim, maji tam akorat vlastni pstruhy. Nebo se tam neco zmenilo?

0/0
15.10.2016 22:18

J54a67r52o74s47l74a43v 92D16r81o30z30d 6183449110417

Ja jsem si pochutnat na českých rybách v kempu Merkur na Pálavě. Úhoř, štika, candát, k tomu dobré moravské víno...

Musím říct, že po nejméně deseti letech jsem byl prvně na dovolené v ČR a byl jsem mile překvapen.

0/0
15.10.2016 18:51

J25a51r28o89s54l98a21v 82D52r65o83z38d 6143149600457

Sorry za chyby... Autocorrect...

0/0
15.10.2016 18:52

M54i95l84a19n 17W12e78l51s91e39r 5672218848951

A byly to zdejší ryby? Poslední dobou jsou to hlavne dovozy z vychodu. To, co se prodava v Makru vetsinou ceske neni. Hlavne ten candat. Ale jinak Vam ty dobroty zavidim.

+1/0
15.10.2016 19:04

K36a49r33e56l 67T42r83o79n40n55e55r 2696314800904

Jak říká jeden dobrý známý z Hluboké, Českého candáta neseženu, kdybych ho zlatem platil, všechno co máme v nabídce je z Polska.

0/0
15.10.2016 21:25

M14i88l11a31n 83W74e22l58s91e34r 5232728758961

Znamych z Hluboke se trochu desim. Jsem z CB.

0/0
15.10.2016 22:20

A25n40t10o96n56í39n 43S15v56o46b27o61d74a 3644383629462

od nás ryby na západ a k nám z východu :-(

0/0
15.10.2016 23:23

J79o96s59e86f 49Š66o88l11t30e23s 8894418320543

Šupina a Šupinka jsou vynikající. Vždy když jsme v Třeboni, tak tam zajdeme. Zkoušeli jsme snad už celé menu a nikdy nezklamalo.

+1/−1
15.10.2016 18:27

P68e17t81r 25P25e55t71r 6743512578983

A nebude to proste tim, ze ceske ryby se neprodavaji? Vzdyt v kazdem obchode dnes maji pangaciuse, lososa, spoustu morskych potvor...ale aby clovek koupil candata tak musi do specializovaneho obchodu. Jedina bezde dostupna ryba je snad jen pstruh

+3/0
15.10.2016 13:21

M42i63l13a32n 10W57e30l38s86e42r 5742258208741

Candata maji. Z Azerbajdzanu za 430Kc kg v akci.

0/0
15.10.2016 13:28

J72a20n 95T36a25r52a72b33a 4916576539919

To je na candata jeste docela malo. Čerstvá ryba není kuře ani prase z velkochovu, má velký odpad, krátkou životnost, to stojí peníze. Filet z kapra vyjde na 200-250kč/kg, candát i 500. Ale chutná to skvěle a ještě je to narozdíl od vepřového zdravé jídlo které vás nenasměruje na koronárku nebo onkologii.

0/0
16.10.2016 10:32

M49i23l16a74n 15W55e12l87s17e13r 5842778298651

Pro me je nejlepsi okoun. Ale neda se nikde koupit. Ani na vylovu Rozmberka. A sam chytim tak 1-2 za rok. A jak chutna lin si uz nepamatuji. Toho jsem mel naposledy v detstvi.

+5/0
15.10.2016 13:00

A69n12t45o21n93í91n 71S49v52o45b74o48d35a 3154353199712

pstruh duhový krmený granulemi je chutí daleko za candátem, okounem, sumcem (do max 10 kg), další ryby bych dal štiku, lína, potom je díra a za ní kapr, bohužel pstruh obecný potoční je na ústupu, také velmi chutná ryba patřící do první skupiny. Velmi záleží na kuchaři, někteří zvládnou zkazit candáta výrazným kořením

0/0
15.10.2016 10:59

M54i78l17a17n 17W31e22l37s29e23r 5312678698341

Kupodivu u nas je snadnejsi chytit velkeho pstruha duhoveho na kukurici nebo kolinko nez na zizalu nebo hmyz....

0/0
15.10.2016 13:04

A27n16t59o81n70í86n 80S63v61o30b98o69d70a 3984663299952

Když celý život duhák žere granule, tak hmyz ani žížaly nezná :-(

+1/0
15.10.2016 14:09

M61o96j40m40í98r 22S57k62á79l33a 2820742776

;-D

0/0
15.10.2016 21:38

M49i81l82a21n 57W42e75l32s64e31r 5892908268861

Je to tak. Ale je to divne.

0/0
15.10.2016 22:24

A18n46t60o23n70í98n 26S69v69o38b93o28d92a 3114293899632

generace ryb na granulích , to se někde projeví, podle mne degenerace :-(

0/0
15.10.2016 22:31

M96i87l82a79n 26W86e59l51s33e53r 5732958758491

Ukrutna degenerace. Chytnout na jare oranzoveho duhaka 50cm se obcas podari. Na chleba, kukurici, olinko....Chytnout potocaka na Vltave je skoro nemozne. Ani maleho.

0/0
15.10.2016 23:13

A48n81t34o49n25í28n 20S22v75o61b79o22d53a 3264383489742

loni jsem chytl na Blanici Vlašimské potočáka 35 cm na rohlík, letos to samé na Jizeře, takže potočáci jsou také vegani :-)

0/0
15.10.2016 23:22

P13e73t67r 92T12á43b16o90r58s11k71ý 6460556521727

Moc dobry a cerstve vyloveny kapry a pstruhy delaji v rybi restauraci v Horni Plana - Hurka. Kapri pastika s cibulovym kompotem nemela chybu. Pstruh na rozmarynu take. Kapr s pivni omackou byl taky povedena zalezitost. A kapri hranolky standartne vynikajici.

+2/0
15.10.2016 9:11

P92e87t54r 45J67a60n13d70a 9523847224301

A přitom by stačilo použit třeba "... hranolky vždy vynikající." :-)

+1/0
15.10.2016 10:23

M10i14l42a42n 22W84e77l69s31e17r 5562468488281

Neuveritelne, kolik jste toho v te restauraci ochutnal. Nejste jeji majitel?

0/0
15.10.2016 13:02

M57a66r27t48i74n 29F19r16a28n65t71i92š79e24k 7105130243185

I kdyby byl, hlavní je, že má pravdu.

0/0
15.10.2016 18:29

M88a22r16t86i26n 67V58o60j76á81č50e85k 9403187951496

tak pokud chodí třeba i jen jednou za měsíc a nedává si pořád to samé

0/0
16.10.2016 11:39

M12a46r53t14i19n 91F21r93a84n76t70i28š15e63k 7695280913485

Máte pravdu, taky jsem si na ní vzpomněl. I na tu paštiku a to jsem letos na Lipně nebyl.

0/0
15.10.2016 18:28

R35o21m69a50n 58S88t23o52n36e64k 1429343639951

obrázek č.10 je dobrý úlet, hromada mražené zeleniny a pstruh vypadá jak by byl posypaný grilovacím kořením na ryby. chudák ryba

+2/0
15.10.2016 8:35

F39r21a63n59k 19N97o95v10a22k 5125485961409

Mate pravdu, to je ulet..

0/0
15.10.2016 19:44

S23l22á32v92e91k 60F69o37l42t94ý93n 7258953494842

Šupiku nebo sesterskou Šupinku jsme v Třeboni navštěvovali celkem pravidelně než svým menu vyšli vstříc turistům, kteří obecně nemají rádi ryby. jejich nabídka je tak plná receptů se silnými ingrediencemi totálně potlačující originální chuť daných ryb. na druhou stranu jim musím přiznat, že nám vždy vyšli vstříc a na požádání "skoro až s radostí" připravili tradiční úpravu, tj. bez Chili, tuny česneku apod.

0/0
15.10.2016 6:51

J38i52ř51í 16M32a74c52e15k 3685815504591

Tradiční česká úprava je pstruh na modro, při této úpravě se nejlépe vychutná chuť dobré čerstvé ryby. Dnes je pstruh na modro běžně nabízen v Německu, zatímco u nás vůbec ne. Nejspíš proto, že mražený pstruh by se při vaření rozpadl. Nabízejí to u nás vůbec někde, nebo si ho člověk může dělat jen doma? (Není to složité.)

+2/0
15.10.2016 6:50

M35i98l67a11n 60W58e66l39s24e42r 5492428128351

To neznam. Ale slysel jsem o kapru na modro. Ale zatim neochutnal.

0/0
15.10.2016 13:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.