Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vraťte nám naše ryby. Kam za nejlepšími rybími specialitami v Česku

Každá druhá restaurace se dnes chlubí nabídkou čerstvých mořských ryb, naopak sladkovodní ryby z našich řek a potoků s výjimkou pstruha a vánočního kapra na talíři téměř nenajdete. A to je obrovská škoda, protože sumci, štiky či okouni patří k vyhlášeným delikatesám. Objeli jsme Česko a našli několik podniků, které stojí za návštěvu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K48l41a43r27a 64P58r59u95c94h38o55v95a 9967240192178

Supina v Treboni byla tezkym zklamanim, predrazena radoby fajnova restaurace ktera uz spoleha jen na reputaci.

A kapri hranolky, ty jsou nejlepsi od mistra Evropy v priprave kapra pod hrazi rybnika Rozmberk pri kazdorocnim vylovu... zrovna vcera jsem je mela a to je proste lahudka!

0/0
16.10.2016 23:19

I57v70o 92H28a30b72e57r79l97a94n74d 9624109169439

Hospoda u Kutišů - Hamr. Lepšího úhoře jsem nežral.

0/0
16.10.2016 18:44

J67a28n 63T26a38r71a85b71a 4176546819739

A přímo na náměstí v Lázních Bohdaneč je skvělá restaurace v budově Radnice, která čerstvé ryby včetně Pernštejnského kapra a spousty dalších nabízí. Rozdíl v kvalitě proti českému bahnokapru je propastný.

+1/0
16.10.2016 10:23

F45i55l31i72p 12N35e14s94p86o46r 6977177688432

jestli to neni tou cenou. Losos se da koupit 400 Kc/kg. Kdyz to porovnam s candaty, okouny, atd. tak mi na to proste nezbyvaji penize. Nehlede na to ze nekdo nema ani na toho lososa.

+2/0
15.10.2016 21:48

J48a51n 11T57a52r61a36b19a 4916796689529

ok, 150g porce čistého zdravého masa vyjde na 60korun....to je necelá jedna krabička cigaret, případně klobása v zaplivaném bufetu. To si fakt raději plácnu na pánev s trochou bylinek toho lososa.

+4/0
16.10.2016 10:36

T32o44m49á26š 20T54a83t26í36č16e94k 5690702670238

To je sice všecko pěkný, ale mořský ryby jsou prostě lepší.

+2/−3
15.10.2016 21:31

A69n44t60o59n30í76n 86S69v37o29b55o27d71a 3814653869782

divoký pstruh, candát a okoun jsou chutné ryby, ryby krmené granulemi nejsou žádná výhra, mnoho ryb je z chovu

+2/0
15.10.2016 23:11

T50o67m84á87š 83T42a61t81í79č61e47k 5780792430448

Jo, jasně, já vím, že právě ty zmíněné ryby dobré jsou, ostatně i z té největší kapří klasiky udělá dobrý kuchař dobré jídlo, ale rozdíl mezi mořskýma a sladkovodníma rybama je prostě něco jako rozdíl mezi masem a rybinou. Žil jsem dost dlouho v Portugalsku, vím, o čem mluvím (nehledě na České moře). ;-)

0/0
15.10.2016 23:37

J81a27n 75T59a70r12a81b81a 4936256939979

Takhle se to tvrdit nedá. Pstruh potoční nebo siven z horských oblastí, třeba z rybářství Dolní Morava je kvalitativně úplně jinde než duhák z betonové vany, krmený nejlevnějšími granulemi. A naopak z moře se taky tahají aušusové ryby co nestojí za pozornost. Mořská štika, některé makrely,....proti kaprům, candátúm a amurům z Lázní Bohdaneč bída.

+3/0
16.10.2016 10:41

T47o71m28á39š 57T65a37t83í82č83e80k 5180622790968

Apropos, ze sladkovodních mám nejraději sumce a jesetery. :-)

0/0
15.10.2016 23:39

A82n97t16o36n92í46n 37S51v22o20b62o14d95a 3564513899882

sumec tak 5-7 kg, jesetera jsem neměl, ve Španělsku chodíme do rybích speciálek kolem Barcelony a Taragony, čerstvé ryby jsou čerstvé ryby :-)

0/0
16.10.2016 0:24

T45o69m43á51š 32T95a19t93í96č58e62k 5730632940618

Na jesetera je, řekněme si, potřeba zajet do Ruska. Sušenýho. Se silným pivem to nemá chybu! :-)

Btw, v Portugalsku je rybí kuchyně celkem odlišná od Středomoří. Oceán je oceán, i když tomu říkají moře. A treska je furt. ;-D

0/0
16.10.2016 0:31

A87n13t75o55n10í78n 66S55v35o61b65o34d61a 3194853929922

mník je taky dobrý, ale ty většinou pouštím

0/0
16.10.2016 0:47

J47a21r73o20m57í11r 72K14r18á76l 4390729734569

A není to škoda ? V alobalu se zeleninou, nebo vyuzený, to je paráda.

0/0
16.10.2016 12:25

A60n32t58o38n49í55n 72S33v42o20b18o77d27a 3704863329102

je jich u nás docela málo, tak je většinou pustím, i když má míru a není hájený

0/0
16.10.2016 12:48

V14e20r51o98n53i46k59a 24K98o66u77k69o16l91s98k74á 8383166942214

Není to pravda, záleží na úpravě, čerstvosti a pod. Zrovna předevčírem jsem jedla tak dobrý filet z candáta, že mě na lososa ze závodní kantýny rychle přešla chuť... ;-)

0/0
15.10.2016 23:47

T62o23m69á59š 37T12a95t92í86č24e49k 5130142660878

Však to píšu. Ale jsem přesvědčen, že kdo má rád ryby všeobecně, ten že nejede na Korčulu s kufrem plným májek. ;-)

0/0
15.10.2016 23:51

J72a29n 19T10a17r58a71b71a 4846666409439

Skotský losos 550kč/kg, čínský 150kč/kg. Kterého asi dělají v té kantýně?

+2/0
16.10.2016 10:47

J45o78s70e31f 59N33o19v40á53k 3812489134594

Asi 2 km pod Kvildou je vesnička Františkov. Lepší ryby jsem nejedl.

+1/0
15.10.2016 20:56

M59i45l73a95n 62W21e81l42s72e89r 5732318568331

Znam to tam. Ale pokud vim, maji tam akorat vlastni pstruhy. Nebo se tam neco zmenilo?

0/0
15.10.2016 22:18

J48a76r56o38s26l91a33v 34D71r36o89z40d 6713599830487

Ja jsem si pochutnat na českých rybách v kempu Merkur na Pálavě. Úhoř, štika, candát, k tomu dobré moravské víno...

Musím říct, že po nejméně deseti letech jsem byl prvně na dovolené v ČR a byl jsem mile překvapen.

0/0
15.10.2016 18:51

J68a68r58o63s42l62a18v 60D13r33o67z52d 6703579230967

Sorry za chyby... Autocorrect...

0/0
15.10.2016 18:52

M20i56l62a12n 36W89e25l78s87e32r 5552438338121

A byly to zdejší ryby? Poslední dobou jsou to hlavne dovozy z vychodu. To, co se prodava v Makru vetsinou ceske neni. Hlavne ten candat. Ale jinak Vam ty dobroty zavidim.

+1/0
15.10.2016 19:04

K36a43r73e13l 41T19r87o93n25n87e73r 2326694730314

Jak říká jeden dobrý známý z Hluboké, Českého candáta neseženu, kdybych ho zlatem platil, všechno co máme v nabídce je z Polska.

0/0
15.10.2016 21:25

M74i20l74a26n 43W76e69l32s93e32r 5892808358181

Znamych z Hluboke se trochu desim. Jsem z CB.

0/0
15.10.2016 22:20

A98n39t15o33n68í58n 64S21v60o69b29o80d32a 3814393419622

od nás ryby na západ a k nám z východu :-(

0/0
15.10.2016 23:23

J67o49s67e22f 16Š22o65l63t78e42s 8204838310153

Šupina a Šupinka jsou vynikající. Vždy když jsme v Třeboni, tak tam zajdeme. Zkoušeli jsme snad už celé menu a nikdy nezklamalo.

+1/−1
15.10.2016 18:27

P11e88t63r 19P63e15t72r 6153612698153

A nebude to proste tim, ze ceske ryby se neprodavaji? Vzdyt v kazdem obchode dnes maji pangaciuse, lososa, spoustu morskych potvor...ale aby clovek koupil candata tak musi do specializovaneho obchodu. Jedina bezde dostupna ryba je snad jen pstruh

+3/0
15.10.2016 13:21

M89i92l92a60n 46W37e68l35s82e31r 5672298948421

Candata maji. Z Azerbajdzanu za 430Kc kg v akci.

0/0
15.10.2016 13:28

J75a36n 90T58a74r42a16b58a 4796656719689

To je na candata jeste docela malo. Čerstvá ryba není kuře ani prase z velkochovu, má velký odpad, krátkou životnost, to stojí peníze. Filet z kapra vyjde na 200-250kč/kg, candát i 500. Ale chutná to skvěle a ještě je to narozdíl od vepřového zdravé jídlo které vás nenasměruje na koronárku nebo onkologii.

0/0
16.10.2016 10:32

M76i66l35a11n 96W43e76l29s22e60r 5292358208161

Pro me je nejlepsi okoun. Ale neda se nikde koupit. Ani na vylovu Rozmberka. A sam chytim tak 1-2 za rok. A jak chutna lin si uz nepamatuji. Toho jsem mel naposledy v detstvi.

+5/0
15.10.2016 13:00

A37n61t62o85n15í55n 87S82v72o55b96o72d55a 3214343349312

pstruh duhový krmený granulemi je chutí daleko za candátem, okounem, sumcem (do max 10 kg), další ryby bych dal štiku, lína, potom je díra a za ní kapr, bohužel pstruh obecný potoční je na ústupu, také velmi chutná ryba patřící do první skupiny. Velmi záleží na kuchaři, někteří zvládnou zkazit candáta výrazným kořením

0/0
15.10.2016 10:59

M34i83l79a11n 67W37e48l53s48e16r 5442228498261

Kupodivu u nas je snadnejsi chytit velkeho pstruha duhoveho na kukurici nebo kolinko nez na zizalu nebo hmyz....

0/0
15.10.2016 13:04

A83n30t23o78n29í52n 33S76v87o95b30o68d62a 3544853189522

Když celý život duhák žere granule, tak hmyz ani žížaly nezná :-(

+1/0
15.10.2016 14:09

M96o87j75m48í34r 51S78k87á17l24a 2790702436

;-D

0/0
15.10.2016 21:38

M47i66l87a34n 83W92e35l67s10e56r 5422388638211

Je to tak. Ale je to divne.

0/0
15.10.2016 22:24

A48n22t50o39n11í51n 27S67v73o25b73o15d42a 3154643499802

generace ryb na granulích , to se někde projeví, podle mne degenerace :-(

0/0
15.10.2016 22:31

M89i38l31a17n 94W83e69l28s28e17r 5942648588221

Ukrutna degenerace. Chytnout na jare oranzoveho duhaka 50cm se obcas podari. Na chleba, kukurici, olinko....Chytnout potocaka na Vltave je skoro nemozne. Ani maleho.

0/0
15.10.2016 23:13

A37n85t38o37n58í16n 71S61v13o69b32o91d82a 3914773379852

loni jsem chytl na Blanici Vlašimské potočáka 35 cm na rohlík, letos to samé na Jizeře, takže potočáci jsou také vegani :-)

0/0
15.10.2016 23:22

P85e20t27r 20T31á68b36o77r92s32k31ý 6150856671547

Moc dobry a cerstve vyloveny kapry a pstruhy delaji v rybi restauraci v Horni Plana - Hurka. Kapri pastika s cibulovym kompotem nemela chybu. Pstruh na rozmarynu take. Kapr s pivni omackou byl taky povedena zalezitost. A kapri hranolky standartne vynikajici.

+2/0
15.10.2016 9:11

P45e39t44r 76J83a98n91d86a 9773307164381

A přitom by stačilo použit třeba "... hranolky vždy vynikající." :-)

+1/0
15.10.2016 10:23

M33i12l15a41n 42W42e96l77s53e37r 5532118178451

Neuveritelne, kolik jste toho v te restauraci ochutnal. Nejste jeji majitel?

0/0
15.10.2016 13:02

M14a36r10t85i92n 58F33r92a57n15t18i78š44e97k 7185880213805

I kdyby byl, hlavní je, že má pravdu.

0/0
15.10.2016 18:29

M96a65r30t46i60n 89V33o37j42á40č11e44k 9323987711566

tak pokud chodí třeba i jen jednou za měsíc a nedává si pořád to samé

0/0
16.10.2016 11:39

M97a16r92t29i96n 23F80r27a93n35t95i43š33e18k 7665710403875

Máte pravdu, taky jsem si na ní vzpomněl. I na tu paštiku a to jsem letos na Lipně nebyl.

0/0
15.10.2016 18:28

R79o70m83a24n 12S72t52o62n56e88k 1709573439601

obrázek č.10 je dobrý úlet, hromada mražené zeleniny a pstruh vypadá jak by byl posypaný grilovacím kořením na ryby. chudák ryba

+2/0
15.10.2016 8:35

F80r38a15n87k 91N97o10v78a71k 5935495261659

Mate pravdu, to je ulet..

0/0
15.10.2016 19:44

S25l70á69v98e23k 63F60o25l57t54ý34n 7628403714172

Šupiku nebo sesterskou Šupinku jsme v Třeboni navštěvovali celkem pravidelně než svým menu vyšli vstříc turistům, kteří obecně nemají rádi ryby. jejich nabídka je tak plná receptů se silnými ingrediencemi totálně potlačující originální chuť daných ryb. na druhou stranu jim musím přiznat, že nám vždy vyšli vstříc a na požádání "skoro až s radostí" připravili tradiční úpravu, tj. bez Chili, tuny česneku apod.

0/0
15.10.2016 6:51

J51i33ř83í 42M54a67c38e45k 3265675714601

Tradiční česká úprava je pstruh na modro, při této úpravě se nejlépe vychutná chuť dobré čerstvé ryby. Dnes je pstruh na modro běžně nabízen v Německu, zatímco u nás vůbec ne. Nejspíš proto, že mražený pstruh by se při vaření rozpadl. Nabízejí to u nás vůbec někde, nebo si ho člověk může dělat jen doma? (Není to složité.)

+2/0
15.10.2016 6:50

M26i84l30a66n 58W86e12l81s62e43r 5342198428851

To neznam. Ale slysel jsem o kapru na modro. Ale zatim neochutnal.

0/0
15.10.2016 13:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.