- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já nevím, co na té dýni poslední dobou všichni mají, to je doslova móda opěvovat každý podzim dýně. Kompot je stejně hnusný jako byl v dětsví, polévka se jakž-takž sníst dá a nemůžu si pomoct, ale ostatní úpravy (pečené apod.) jsou prostě nedobré...
Polivku mam rada. Ale kompot ne (ja tedy kompoty nemusim celkove vubec) a pecena dyne jako priloha neurazi, ale ani nenadchne.
Snad po 20 letech jsme letos zavařili dýňový kompot a je opravdu výborný.
Tak jsem dnes poprvé v životě udělal pečenou dýni (Hokkaido) naloženou v oliváči, no a extáze si nedostavila. Podivná moučnatá věc, kterou jsem sice snědl a už to nemusím opakovat. Zbývají mi ještě dvě a možná zůstanou jako dekorace.
tak hlavně musí být dýně zralá a spíš ji musíte víc upéct než "aldente"
A já myslel,že je to o Sociální demokracii.
Dýně jsou skvělá pochutina! Takovou dýňovou polévku, nebo ty pěkné pokrmy hned dal.
A což teprve bramborová kaše s dýní a uvnitř rozpustit gorgonzolu namnam
.. mám takový pocit, že se slovním spojením "oranžová horečka" v těchto dnech v ČR FAKT díru do světa neuděláte!
Ještě chybí doplnit: ...v Lidovém domě!