Diskuze

Lesní houby jsou klenotem restaurací. Kam zajít na nejlepší speciality

Dlouhá léta to byla marnost nad marnost. Zatímco v Itálii či v Rakousku používá v létě a na podzim lesní houby každý druhý podnik, u nás na ně hosté narazili jen výjimečně. Nyní i čeští šéfkuchaři pochopili, že jídla z lesních hub je odliší od konkurence a na menu se objevují zadělávané klouzky, bedlový guláš či speciality z kotrče.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KF

Kdo je zodpovědný za pripadnou otravu?

0 1
možnosti
MK

Provozovatel... Kdo jiný?

0 0
možnosti
IH

I51v18o 12H85r28a98b26a24l

18. 9. 2016 20:16

Jako všechno v tomto státě je i tato oblast regulována řadou předpisů. Jedním z nich je i vyhláška 157/2003 - definující tzv. tržní druhy hub, tedy takové druhy, které lze komerčně sbírat (nejde o sbvěr pro osobní potřebu) a předávat k dalšímu průmyslovému využití nebo přímému prodeji. Liška nálevkovitá v seznamu přípustných hub není, takže na práci šéfkuchaře restaurace REST Marka Kotlebu bych si dával pozor. Kdo ví, jaké ještě další předpisy při své práci porušuje.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
KK

K26a17r32e11l 62K53u36n91a

18. 9. 2016 15:06

Fakt stupidní článek

0 2
možnosti
JM

J87i13ř47í 10M71a84c88e76k

18. 9. 2016 20:11

Fakt inteligentní příspěvek

2 0
možnosti
RB

Tak snad nasi talentovani kuchari umi houby i spravne skladovat a konzervovat.

0 0
možnosti
RB

Lišák zprohýbaný,u nás známý spíš jako Lošák.

1 1
možnosti
Foto

K16a71r32e63l 26M57á98d57l92e

18. 9. 2016 15:39

Lišák zprohýbaný je správně, jiná houba je lošák jelení.

1 0
možnosti
JS

Kotrče má rád také Ondřej Koráb, talentovaný šéfkuchař fine diningové restaurace Le Grill v pražském hotelu The Grand Mark a šumavská houba se pro něj stala jedním z pilířů podzimního menu.

A to je talentovaný šéfkuchař? Nevím o tom že by kotrč rostl jen na šumavě, nebo jsem teda našel na Vysočině asi jiného kotrče... no to je zase článek na úrovni zvláštní školy.

6 2
možnosti

jestli ten kotrč nebude putovní, já jednoho našel v Beskydech

4 0
možnosti
Foto

A copak je to ten olivový sýr?

0 0
možnosti
Foto

To je syr z oviec, ktoré sa pásli pod olivovníkmi... ��

1 0
možnosti