Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Lesní houby jsou klenotem restaurací. Kam zajít na nejlepší speciality

Dlouhá léta to byla marnost nad marnost. Zatímco v Itálii či v Rakousku používá v létě a na podzim lesní houby každý druhý podnik, u nás na ně hosté narazili jen výjimečně. Nyní i čeští šéfkuchaři pochopili, že jídla z lesních hub je odliší od konkurence a na menu se objevují zadělávané klouzky, bedlový guláš či speciality z kotrče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K37a28t49e44ř96i60n77a 91F59e71n82c82l50o90v42á 8943807478423

Kdo je zodpovědný za pripadnou otravu?

0/−1
18.9.2016 20:34

M14a17r57e56k 61K63a52l72i75n33a 3399154255238

Provozovatel... Kdo jiný?

0/0
18.9.2016 22:06

I12v92o 73H66r23a82b51a78l 8772751527

Jako všechno v tomto státě je i tato oblast regulována řadou předpisů. Jedním z nich je i vyhláška 157/2003 - definující tzv. tržní druhy hub, tedy takové druhy, které lze komerčně sbírat (nejde o sbvěr pro osobní potřebu) a předávat k dalšímu průmyslovému využití nebo přímému prodeji. Liška nálevkovitá v seznamu přípustných hub není, takže na práci šéfkuchaře restaurace REST Marka Kotlebu bych si dával pozor. Kdo ví, jaké ještě další předpisy při své práci porušuje.

+2/0
18.9.2016 20:16


J46i94ř30í 88L87u79k98á12š72e23k 5930781700873

Jednou jsem si v pizzerii dal těstoviny s liskama a bylo mi blbe, jak nikdy. Tejden sem se kroutil jak pes. Normálně me otrávili. Co si sam neseberu...v restauraci houby uz nikdy. Možná bramboracku.

0/0
18.9.2016 15:47

K80a53r86e12l 67K30u66n66a 7685483964687

Fakt stupidní článek

0/−2
18.9.2016 15:06

J38i66ř63í 89M34a38c80e14k 3255675324831

Fakt inteligentní příspěvek

+2/0
18.9.2016 20:11

R86o52m40a12n 52B10o17d24e12č77e41k 5394642762199

Tak snad nasi talentovani kuchari umi houby i spravne skladovat a konzervovat.

0/0
18.9.2016 10:33

R55o84m78a36n 80B91o29d50e41č48e82k 5874642962669

Lišák zprohýbaný,u nás známý spíš jako Lošák.

+1/−1
18.9.2016 10:28
Foto

K71a23r30e13l 25M24á88d64l24e 6674401824663

Lišák zprohýbaný je správně, jiná houba je lošák jelení.

+1/0
18.9.2016 15:39

J59i34ř33í 34S57m29a35z28a46l 2407502904662

Kotrče má rád také Ondřej Koráb, talentovaný šéfkuchař fine diningové restaurace Le Grill v pražském hotelu The Grand Mark a šumavská houba se pro něj stala jedním z pilířů podzimního menu.

A to je talentovaný šéfkuchař? Nevím o tom že by kotrč rostl jen na šumavě, nebo jsem teda našel na Vysočině asi jiného kotrče... no to je zase článek na úrovni zvláštní školy.

+6/−2
18.9.2016 9:46

R12a98d62e68k 21Č51e26r44v16e28n19k60a 5604941664302

jestli ten kotrč nebude putovní, já jednoho našel v Beskydech

+4/0
18.9.2016 15:26

J63a67k50u18b 61F89e16i24f57a40r 7459719476349

To bude pan Kotrč z velikého domu8-o

0/0
19.9.2016 16:37
Foto

J81i79ř21í 57Š22a88f11e54r 4561881669317

A copak je to ten olivový sýr?

0/0
18.9.2016 8:21
Foto

J53a16r24o73s95l33a68v 97B81e72ň10o 2826147217920

To je syr z oviec, ktoré sa pásli pod olivovníkmi... ��

+1/0
18.9.2016 18:47

R47a21d80e16k 53Č95e80r45v39e49n13k82a 5764281184212

himbajs, a já si dodnes myslel, že sýr se dělá všude z mléka...a on se zatím na Slovensku dělá z ovcí... do boha, to tie slovenské špecifiká? jak s oblibou říkal Mečiar?;-)

0/0
18.9.2016 20:07

J60i51ř40í 46M98a10c83e44k 3215135494521

Bohužel se často z ovcí nedělá. Naše supermarkety často nabízejí slovenské oštiepky z kravského mléka nebo bryndzu ze směsi kravského a ovčího.

0/0
18.9.2016 20:11
Foto

J19a78r38o52s11l95a63v 42B74e81ň22o 2356717697840

Ale nooo, trošku selektujte. To musim všetko napísať "polopate"? Nejaké IQ u vás predpokladam...

0/0
18.9.2016 21:16





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.