Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Lesní houby jsou klenotem restaurací. Kam zajít na nejlepší speciality

Dlouhá léta to byla marnost nad marnost. Zatímco v Itálii či v Rakousku používá v létě a na podzim lesní houby každý druhý podnik, u nás na ně hosté narazili jen výjimečně. Nyní i čeští šéfkuchaři pochopili, že jídla z lesních hub je odliší od konkurence a na menu se objevují zadělávané klouzky, bedlový guláš či speciality z kotrče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K34a26t36e76ř83i34n52a 64F65e31n34c24l18o81v42á 8863617308723

Kdo je zodpovědný za pripadnou otravu?

0/−1
18.9.2016 20:34

M14a15r94e77k 37K14a84l21i96n65a 3849884635818

Provozovatel... Kdo jiný?

0/0
18.9.2016 22:06

I82v62o 46H62r31a61b96a79l 8732491277

Jako všechno v tomto státě je i tato oblast regulována řadou předpisů. Jedním z nich je i vyhláška 157/2003 - definující tzv. tržní druhy hub, tedy takové druhy, které lze komerčně sbírat (nejde o sbvěr pro osobní potřebu) a předávat k dalšímu průmyslovému využití nebo přímému prodeji. Liška nálevkovitá v seznamu přípustných hub není, takže na práci šéfkuchaře restaurace REST Marka Kotlebu bych si dával pozor. Kdo ví, jaké ještě další předpisy při své práci porušuje.

+2/0
18.9.2016 20:16

J27i36ř70í 83L15u44k13á45š84e37k 5720301210413

Jednou jsem si v pizzerii dal těstoviny s liskama a bylo mi blbe, jak nikdy. Tejden sem se kroutil jak pes. Normálně me otrávili. Co si sam neseberu...v restauraci houby uz nikdy. Možná bramboracku.

0/0
18.9.2016 15:47

K98a55r30e66l 53K67u64n49a 7355543104587

Fakt stupidní článek

0/−2
18.9.2016 15:06

J34i25ř67í 51M51a18c24e13k 3875855674841

Fakt inteligentní příspěvek

+2/0
18.9.2016 20:11

R36o80m78a53n 59B45o96d34e73č41e19k 5294972332539

Tak snad nasi talentovani kuchari umi houby i spravne skladovat a konzervovat.

0/0
18.9.2016 10:33

R81o73m58a71n 31B58o60d44e54č20e69k 5684302772129

Lišák zprohýbaný,u nás známý spíš jako Lošák.

+1/−1
18.9.2016 10:28
Foto

K26a94r67e43l 97M67á41d82l69e 6804931634603

Lišák zprohýbaný je správně, jiná houba je lošák jelení.

+1/0
18.9.2016 15:39

J10i50ř35í 41S31m19a90z59a15l 2227192234142

Kotrče má rád také Ondřej Koráb, talentovaný šéfkuchař fine diningové restaurace Le Grill v pražském hotelu The Grand Mark a šumavská houba se pro něj stala jedním z pilířů podzimního menu.

A to je talentovaný šéfkuchař? Nevím o tom že by kotrč rostl jen na šumavě, nebo jsem teda našel na Vysočině asi jiného kotrče... no to je zase článek na úrovni zvláštní školy.

+6/−2
18.9.2016 9:46

R31a28d18e15k 35Č37e64r52v63e17n13k13a 5654201834152

jestli ten kotrč nebude putovní, já jednoho našel v Beskydech

+4/0
18.9.2016 15:26

J26a87k60u77b 65F80e92i20f28a43r 7879559916359

To bude pan Kotrč z velikého domu8-o

0/0
19.9.2016 16:37
Foto

J44i62ř30í 88Š54a36f60e51r 4711881379337

A copak je to ten olivový sýr?

0/0
18.9.2016 8:21
Foto

J44a96r71o34s28l16a34v 49B31e17ň92o 2346537537610

To je syr z oviec, ktoré sa pásli pod olivovníkmi... ��

+1/0
18.9.2016 18:47

R37a22d25e18k 31Č63e18r24v77e67n13k88a 5944591884362

himbajs, a já si dodnes myslel, že sýr se dělá všude z mléka...a on se zatím na Slovensku dělá z ovcí... do boha, to tie slovenské špecifiká? jak s oblibou říkal Mečiar?;-)

0/0
18.9.2016 20:07

J19i15ř75í 52M68a74c30e70k 3635365854101

Bohužel se často z ovcí nedělá. Naše supermarkety často nabízejí slovenské oštiepky z kravského mléka nebo bryndzu ze směsi kravského a ovčího.

0/0
18.9.2016 20:11
Foto

J94a40r23o95s30l82a16v 88B44e76ň22o 2256237427630

Ale nooo, trošku selektujte. To musim všetko napísať "polopate"? Nejaké IQ u vás predpokladam...

0/0
18.9.2016 21:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.