Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Lesní houby jsou klenotem restaurací. Kam zajít na nejlepší speciality

Dlouhá léta to byla marnost nad marnost. Zatímco v Itálii či v Rakousku používá v létě a na podzim lesní houby každý druhý podnik, u nás na ně hosté narazili jen výjimečně. Nyní i čeští šéfkuchaři pochopili, že jídla z lesních hub je odliší od konkurence a na menu se objevují zadělávané klouzky, bedlový guláš či speciality z kotrče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K43a58t77e72ř36i46n49a 80F53e58n89c27l81o13v30á 8143987978653

Kdo je zodpovědný za pripadnou otravu?

0/−1
18.9.2016 20:34

M92a43r74e28k 14K17a48l49i56n36a 3879784635798

Provozovatel... Kdo jiný?

0/0
18.9.2016 22:06

I94v86o 62H75r94a42b81a13l 8212151867

Jako všechno v tomto státě je i tato oblast regulována řadou předpisů. Jedním z nich je i vyhláška 157/2003 - definující tzv. tržní druhy hub, tedy takové druhy, které lze komerčně sbírat (nejde o sbvěr pro osobní potřebu) a předávat k dalšímu průmyslovému využití nebo přímému prodeji. Liška nálevkovitá v seznamu přípustných hub není, takže na práci šéfkuchaře restaurace REST Marka Kotlebu bych si dával pozor. Kdo ví, jaké ještě další předpisy při své práci porušuje.

+2/0
18.9.2016 20:16


J10i19ř27í 68L97u29k97á39š45e46k 5260671390733

Jednou jsem si v pizzerii dal těstoviny s liskama a bylo mi blbe, jak nikdy. Tejden sem se kroutil jak pes. Normálně me otrávili. Co si sam neseberu...v restauraci houby uz nikdy. Možná bramboracku.

0/0
18.9.2016 15:47

K65a86r95e91l 54K64u79n36a 7475853254677

Fakt stupidní článek

0/−2
18.9.2016 15:06

J38i13ř65í 83M88a32c69e41k 3145965314801

Fakt inteligentní příspěvek

+2/0
18.9.2016 20:11

R58o16m89a49n 27B42o78d28e32č11e39k 5544842212659

Tak snad nasi talentovani kuchari umi houby i spravne skladovat a konzervovat.

0/0
18.9.2016 10:33

R49o17m72a70n 40B52o40d89e93č73e61k 5574932972979

Lišák zprohýbaný,u nás známý spíš jako Lošák.

+1/−1
18.9.2016 10:28
Foto

K68a67r65e25l 42M47á74d40l18e 6144161964453

Lišák zprohýbaný je správně, jiná houba je lošák jelení.

+1/0
18.9.2016 15:39

J36i73ř20í 98S76m65a30z33a40l 2367892374272

Kotrče má rád také Ondřej Koráb, talentovaný šéfkuchař fine diningové restaurace Le Grill v pražském hotelu The Grand Mark a šumavská houba se pro něj stala jedním z pilířů podzimního menu.

A to je talentovaný šéfkuchař? Nevím o tom že by kotrč rostl jen na šumavě, nebo jsem teda našel na Vysočině asi jiného kotrče... no to je zase článek na úrovni zvláštní školy.

+6/−2
18.9.2016 9:46

R25a94d74e65k 84Č84e30r33v42e71n88k68a 5774281734762

jestli ten kotrč nebude putovní, já jednoho našel v Beskydech

+4/0
18.9.2016 15:26

J64a65k33u55b 94F63e30i62f62a79r 7389769736379

To bude pan Kotrč z velikého domu8-o

0/0
19.9.2016 16:37
Foto

J40i74ř87í 25Š31a78f64e52r 4291311759217

A copak je to ten olivový sýr?

0/0
18.9.2016 8:21
Foto

J93a11r31o39s98l46a55v 56B75e69ň65o 2816327617740

To je syr z oviec, ktoré sa pásli pod olivovníkmi... ��

+1/0
18.9.2016 18:47

R22a13d15e55k 52Č58e14r40v23e80n62k95a 5944221214462

himbajs, a já si dodnes myslel, že sýr se dělá všude z mléka...a on se zatím na Slovensku dělá z ovcí... do boha, to tie slovenské špecifiká? jak s oblibou říkal Mečiar?;-)

0/0
18.9.2016 20:07

J11i78ř82í 68M29a41c32e80k 3905315274611

Bohužel se často z ovcí nedělá. Naše supermarkety často nabízejí slovenské oštiepky z kravského mléka nebo bryndzu ze směsi kravského a ovčího.

0/0
18.9.2016 20:11
Foto

J70a18r16o92s68l14a52v 49B23e75ň32o 2626897697170

Ale nooo, trošku selektujte. To musim všetko napísať "polopate"? Nejaké IQ u vás predpokladam...

0/0
18.9.2016 21:16





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.