Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Zkusíš naše chilli? Říkáme mu Oheň

Mám přinést chilli? Ať už si objednáte na ulici nebo v restauraci, kari nebo mečouna, tuhle otázku na Seychelách určitě dostanete. Místní chilli milují. V misce nasekané se šalotkou a zakápnuté olejem a limetkovou šťávou. A nebo je můžete zkusit jen tak. Slupnout do ruda vybarvený lusk. Jako jsem to udělal já. Účinek je impozantní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M53i94l89o66s65l79a60v 20V73l42c17e98k 1592906210963

Pred nekolika lety jsem navstivil indickou restauraci - na otazku servirky jak moc chci jidlo palive?...evropsky,stredne nebo indicky jsem samozrejme odpovedel-jestli uz sedim v indicke restauraci,tak samozrejme indicky:))) od toho okamziku uz jsem vlastne nevedel co jim...ani chladne pivo nepomahalo...vsechno se to slilo v jeden ohen v ustech:)))..ale jinak mam ostra jidla rad.....

0/0
15.5.2016 9:56

V84r39a64t76i29s84l21a84v 76K16a12l75i31c22h 3966925175921

Zrejme Phal ?

0/0
20.5.2016 4:55
Foto

D26a53v96i86d 71S61c41h20n63e62b81e97r35g64e43r 9195108273233

Jednou jsem ochutnal Trinidad Scorpion a už nikdy víc, to co se mnou během pár zlomků sekundy udělalo nikdy nezapomenu, proto se už podobným experimentům vyhýbám obloukem.

0/0
14.5.2016 18:15

J52a60n 67N82o15v88á58k 7760845876606

Každopádně prý zábava pro nadšence začíná od Jolokie Bhut a výš (1,0mio SHU ). Mě osobně stačí Jalapeňos ( 2000 SHU ) tak akorát :-) Nevím co měl chlapík na videu, ale tipuju to tak kolem 200-300 tis SHU

+1/0
14.5.2016 17:08

J45i23ř90í 66F74r66o98l96e67c 7125454182317

Ono uz Habanero neni zadne orezavatko :-) Ale je to samozrejme i o mnozstvi, ne jen o palivosti.

0/0
16.5.2016 18:29

V58r13a78t79i47s41l22a21v 78K78a63l41i58c70h 3916965225841

Na Habaneru mam rad to, ze mne cerstve voni a pali jenom kdyz ho jim. Skutecnou zabavu si skutecne uzivam az s Jolokii a vejs :-)

0/0
16.5.2016 20:21

J56i31ř12í 26F67r16o68l89e75c 7205134592217

A date habanero cele? Huba by to u mne snesla ale pali me pak zaludek, takze musim po castech :-)

0/0
17.5.2016 6:23

V17r52a46t33i12s19l77a39v 52K75a49l66i44c37h 3346265955161

Dam ho cele, nejak jsem zjistil, ze jim chilli ke vsemu kazdy den poslednich x let :-)

0/0
20.5.2016 4:53

J98i54ř27í 88H85o28r42k44ý 4725208577659

Habanero je poslední paprička, kde za tou pálivostí je ještě nějaká chuť... Nad 500k SHU uz to jen pálí... ;-D

0/0
20.5.2016 9:11

Z12d18e29n66ě55k 88D21u46b89e87c43k54ý 3137554620598

Petr Topič zkusil oheň. :-)

+1/0
14.5.2016 10:41

I33v77o 44Ž73á79č13e13k 9140932279657

Tak jo, za chvíli se chystám vařit chili con carne. Dám tam nakládané papričky, které jsem koupil v Bille, ale to určitě nejsou ty nevydatnější.

0/0
14.5.2016 9:36

F28r90a66n46t66i81š85e73k 41S46o76b80o45t14k58a 1267213214710

Jako velký jedlík a fanda do vaření (toho mužského) jsem chilli mnohokrát zkoušel, ale jen v mikroskopických dávkách do jídla. Trumfování se v jezení té nejpálivější varianty a její přidávání do jídla ve větším množství považuji za pitomost.....

+3/0
14.5.2016 7:00

D84a40n64i81e20l 94J75a82n85k97o 9159249720372

Asi jde o zvyk, jsou narody kde to ji odmala a jim to neprijde a svete div se chutna to - cech si na to musi zvykat

+1/0
14.5.2016 9:22

M33a92r55i32u51s 75J72o26r81d31á22n56e95k 7982682306865

Mám doma čtyři rostliny už třetí rok. Asi tak, pokud ji nenecháte venku a nenecháte ji uschnout tak bude chilli trvalkou...

0/0
14.5.2016 5:14

M90a92r32t42i35n 62S18l55a50v90í97č10e74k 5354326134526

Mě zaujal komentář pod jednou z fotek, že keř plodí dva roky. Nejspíš na Seyschelách. Já mám jako trvalku jen Manzano Rocotto Red a o jiných víceletkách než o Manzanu nevím.

0/0
14.5.2016 2:05

V96i39k46t76o10r 84Š73p26i16č94k88a 6528522864

;-D Řekl bych že u cayenu to zas tak zvláštní nebude . Teď mi na baloně stojí podobně vysoký stromek z loňska a několik papriček právě dozrává .

0/0
14.5.2016 3:15
Foto

P58a26v92e30l 58P33o73d76e29š48v91a 5529237839

Taky mam na balkone ker z lonska. Prvni uroda moc nepalila. Teda relativne, nikdo si nepridal. Chutove mi ale sedela spis Bhut Jolokia.

0/0
14.5.2016 4:10

V44á62c22l11a63v 57M24a79š66e26k 5690586332518

Půvabný článek, pobavil mě. Jen technicky - titulek pod videem ve smyslu ochutnání nejpálivější papričky na světě je víc než nadnesený. Tou je pokud vím, odrůda Trinidad Scorpion Morgua, a po jejím požití by netrénovaný jedinec stěží ještě něco napsal.

+6/0
14.5.2016 1:43

J51a47n 79S21c54h89o64v48á27n91e71k 7266306301200

Už není. V roce 2013 byla Carolina Reaper zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. 2 200 000 jednotek. Uf!

+5/0
14.5.2016 7:28

J97i84ř56í 70F89r80o52l82e87c 7885944722777

Presne, neni vubec jasne co je to vlastne za papricku. Zajimave ze hasi cukrem, ja znam mleko.

0/0
14.5.2016 7:49

D76a60n98i98e32l 34K81r67o79n96e33r 7294954456297

No evidentne to neni ani druh chinense, takze to s tou palivosti o rekordech nebude. Vypada to na capsicum frutescens, takze max. nejakych 300 000 SHU.

0/0
14.5.2016 9:26

M39i46c36h92a69l 67K40o22l87á43ř 9700971640

Nikoliv. Carolina Reaper.

+1/0
14.5.2016 9:15

D31a59n27i86e88l 49J40a72n26k97o 9959389400142

Asi je jedno co to bylo, pro 99% ceske populace je to obesne pekelne palive...

+1/0
14.5.2016 9:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.