Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Zkusíš naše chilli? Říkáme mu Oheň

Mám přinést chilli? Ať už si objednáte na ulici nebo v restauraci, kari nebo mečouna, tuhle otázku na Seychelách určitě dostanete. Místní chilli milují. V misce nasekané se šalotkou a zakápnuté olejem a limetkovou šťávou. A nebo je můžete zkusit jen tak. Slupnout do ruda vybarvený lusk. Jako jsem to udělal já. Účinek je impozantní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M25i27l51o20s78l57a79v 26V90l82c72e77k 1322216860553

Pred nekolika lety jsem navstivil indickou restauraci - na otazku servirky jak moc chci jidlo palive?...evropsky,stredne nebo indicky jsem samozrejme odpovedel-jestli uz sedim v indicke restauraci,tak samozrejme indicky:))) od toho okamziku uz jsem vlastne nevedel co jim...ani chladne pivo nepomahalo...vsechno se to slilo v jeden ohen v ustech:)))..ale jinak mam ostra jidla rad.....

0/0
15.5.2016 9:56

V66r86a18t95i60s61l36a41v 54K61a88l38i40c81h 3496235635821

Zrejme Phal ?

0/0
20.5.2016 4:55
Foto

D33a58v52i62d 59S46c94h77n36e89b31e56r26g53e94r 9165948153593

Jednou jsem ochutnal Trinidad Scorpion a už nikdy víc, to co se mnou během pár zlomků sekundy udělalo nikdy nezapomenu, proto se už podobným experimentům vyhýbám obloukem.

0/0
14.5.2016 18:15


J48a56n 28N66o89v83á46k 7130285366616

Každopádně prý zábava pro nadšence začíná od Jolokie Bhut a výš (1,0mio SHU ). Mě osobně stačí Jalapeňos ( 2000 SHU ) tak akorát :-) Nevím co měl chlapík na videu, ale tipuju to tak kolem 200-300 tis SHU

+1/0
14.5.2016 17:08

J52i90ř38í 18F57r14o32l18e44c 7555454242657

Ono uz Habanero neni zadne orezavatko :-) Ale je to samozrejme i o mnozstvi, ne jen o palivosti.

0/0
16.5.2016 18:29

V58r15a63t39i41s22l86a86v 43K28a57l32i84c11h 3336945695621

Na Habaneru mam rad to, ze mne cerstve voni a pali jenom kdyz ho jim. Skutecnou zabavu si skutecne uzivam az s Jolokii a vejs :-)

0/0
16.5.2016 20:21

J58i73ř17í 62F69r13o35l25e85c 7575894822507

A date habanero cele? Huba by to u mne snesla ale pali me pak zaludek, takze musim po castech :-)

0/0
17.5.2016 6:23

V14r11a82t52i33s35l41a48v 88K94a48l65i13c93h 3896985805471

Dam ho cele, nejak jsem zjistil, ze jim chilli ke vsemu kazdy den poslednich x let :-)

0/0
20.5.2016 4:53

J17i21ř59í 75H61o16r83k96ý 4115688377869

Habanero je poslední paprička, kde za tou pálivostí je ještě nějaká chuť... Nad 500k SHU uz to jen pálí... ;-D

0/0
20.5.2016 9:11

Z71d10e84n37ě74k 81D79u98b50e52c45k36ý 3277354280678

Petr Topič zkusil oheň. :-)

+1/0
14.5.2016 10:41

I30v47o 31Ž30á94č57e18k 9450432919507

Tak jo, za chvíli se chystám vařit chili con carne. Dám tam nakládané papričky, které jsem koupil v Bille, ale to určitě nejsou ty nevydatnější.

0/0
14.5.2016 9:36

F16r89a27n50t43i46š29e66k 61S92o12b19o62t34k98a 1667173694170

Jako velký jedlík a fanda do vaření (toho mužského) jsem chilli mnohokrát zkoušel, ale jen v mikroskopických dávkách do jídla. Trumfování se v jezení té nejpálivější varianty a její přidávání do jídla ve větším množství považuji za pitomost.....

+3/0
14.5.2016 7:00

D34a88n57i78e42l 47J88a65n51k15o 9369289390472

Asi jde o zvyk, jsou narody kde to ji odmala a jim to neprijde a svete div se chutna to - cech si na to musi zvykat

+1/0
14.5.2016 9:22

M86a57r43i61u28s 84J82o87r97d11á68n54e28k 7202422336195

Mám doma čtyři rostliny už třetí rok. Asi tak, pokud ji nenecháte venku a nenecháte ji uschnout tak bude chilli trvalkou...

0/0
14.5.2016 5:14

M78a36r32t43i74n 65S37l92a64v14í81č76e95k 5514966814446

Mě zaujal komentář pod jednou z fotek, že keř plodí dva roky. Nejspíš na Seyschelách. Já mám jako trvalku jen Manzano Rocotto Red a o jiných víceletkách než o Manzanu nevím.

0/0
14.5.2016 2:05

V94i61k78t58o35r 54Š22p48i16č69k80a 6418772444

;-D Řekl bych že u cayenu to zas tak zvláštní nebude . Teď mi na baloně stojí podobně vysoký stromek z loňska a několik papriček právě dozrává .

0/0
14.5.2016 3:15
Foto

P46a40v71e13l 19P59o20d64e23š68v94a 5899917289

Taky mam na balkone ker z lonska. Prvni uroda moc nepalila. Teda relativne, nikdo si nepridal. Chutove mi ale sedela spis Bhut Jolokia.

0/0
14.5.2016 4:10

V83á26c33l72a12v 31M37a97š38e56k 5980766952888

Půvabný článek, pobavil mě. Jen technicky - titulek pod videem ve smyslu ochutnání nejpálivější papričky na světě je víc než nadnesený. Tou je pokud vím, odrůda Trinidad Scorpion Morgua, a po jejím požití by netrénovaný jedinec stěží ještě něco napsal.

+6/0
14.5.2016 1:43

J62a27n 31S32c83h71o13v41á58n21e34k 7786356441500

Už není. V roce 2013 byla Carolina Reaper zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. 2 200 000 jednotek. Uf!

+5/0
14.5.2016 7:28

J23i45ř66í 58F31r55o86l84e64c 7175154422257

Presne, neni vubec jasne co je to vlastne za papricku. Zajimave ze hasi cukrem, ja znam mleko.

0/0
14.5.2016 7:49

D12a73n74i61e60l 43K68r34o15n77e68r 7694444216227

No evidentne to neni ani druh chinense, takze to s tou palivosti o rekordech nebude. Vypada to na capsicum frutescens, takze max. nejakych 300 000 SHU.

0/0
14.5.2016 9:26

M91i23c90h95a58l 72K92o15l85á41ř 9380391400

Nikoliv. Carolina Reaper.

+1/0
14.5.2016 9:15

D70a43n46i29e63l 96J98a43n18k59o 9149729830172

Asi je jedno co to bylo, pro 99% ceske populace je to obesne pekelne palive...

+1/0
14.5.2016 9:20





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.