Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Zkusíš naše chilli? Říkáme mu Oheň

Mám přinést chilli? Ať už si objednáte na ulici nebo v restauraci, kari nebo mečouna, tuhle otázku na Seychelách určitě dostanete. Místní chilli milují. V misce nasekané se šalotkou a zakápnuté olejem a limetkovou šťávou. A nebo je můžete zkusit jen tak. Slupnout do ruda vybarvený lusk. Jako jsem to udělal já. Účinek je impozantní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M32i60l83o81s53l69a58v 92V22l83c74e15k 1882846730463

Pred nekolika lety jsem navstivil indickou restauraci - na otazku servirky jak moc chci jidlo palive?...evropsky,stredne nebo indicky jsem samozrejme odpovedel-jestli uz sedim v indicke restauraci,tak samozrejme indicky:))) od toho okamziku uz jsem vlastne nevedel co jim...ani chladne pivo nepomahalo...vsechno se to slilo v jeden ohen v ustech:)))..ale jinak mam ostra jidla rad.....

0/0
15.5.2016 9:56

V76r29a57t42i78s46l17a56v 30K41a19l45i58c95h 3926105535621

Zrejme Phal ?

0/0
20.5.2016 4:55
Foto

D20a71v73i64d 57S88c11h28n29e18b88e92r12g76e85r 9445548863123

Jednou jsem ochutnal Trinidad Scorpion a už nikdy víc, to co se mnou během pár zlomků sekundy udělalo nikdy nezapomenu, proto se už podobným experimentům vyhýbám obloukem.

0/0
14.5.2016 18:15

J50a75n 12N13o51v13á17k 7610125726806

Každopádně prý zábava pro nadšence začíná od Jolokie Bhut a výš (1,0mio SHU ). Mě osobně stačí Jalapeňos ( 2000 SHU ) tak akorát :-) Nevím co měl chlapík na videu, ale tipuju to tak kolem 200-300 tis SHU

+1/0
14.5.2016 17:08

J73i38ř55í 91F91r73o91l24e19c 7845674232887

Ono uz Habanero neni zadne orezavatko :-) Ale je to samozrejme i o mnozstvi, ne jen o palivosti.

0/0
16.5.2016 18:29

V28r54a11t21i10s56l64a92v 26K23a18l17i32c69h 3336875545851

Na Habaneru mam rad to, ze mne cerstve voni a pali jenom kdyz ho jim. Skutecnou zabavu si skutecne uzivam az s Jolokii a vejs :-)

0/0
16.5.2016 20:21

J58i24ř22í 56F86r30o31l13e56c 7875624942387

A date habanero cele? Huba by to u mne snesla ale pali me pak zaludek, takze musim po castech :-)

0/0
17.5.2016 6:23

V57r61a92t27i83s88l28a42v 57K70a68l73i81c89h 3976755595821

Dam ho cele, nejak jsem zjistil, ze jim chilli ke vsemu kazdy den poslednich x let :-)

0/0
20.5.2016 4:53

J16i85ř24í 44H35o43r41k94ý 4855988527699

Habanero je poslední paprička, kde za tou pálivostí je ještě nějaká chuť... Nad 500k SHU uz to jen pálí... ;-D

0/0
20.5.2016 9:11

Z43d71e23n65ě29k 53D36u41b74e36c60k67ý 3747354930238

Petr Topič zkusil oheň. :-)

+1/0
14.5.2016 10:41

I39v59o 62Ž38á74č96e63k 9290772749547

Tak jo, za chvíli se chystám vařit chili con carne. Dám tam nakládané papričky, které jsem koupil v Bille, ale to určitě nejsou ty nevydatnější.

0/0
14.5.2016 9:36

F16r13a49n63t83i10š61e83k 68S30o22b55o36t61k92a 1627613584820

Jako velký jedlík a fanda do vaření (toho mužského) jsem chilli mnohokrát zkoušel, ale jen v mikroskopických dávkách do jídla. Trumfování se v jezení té nejpálivější varianty a její přidávání do jídla ve větším množství považuji za pitomost.....

+3/0
14.5.2016 7:00

D68a98n82i73e30l 60J15a39n39k83o 9189839900312

Asi jde o zvyk, jsou narody kde to ji odmala a jim to neprijde a svete div se chutna to - cech si na to musi zvykat

+1/0
14.5.2016 9:22

M89a17r62i10u80s 53J64o35r71d19á22n76e74k 7922182626515

Mám doma čtyři rostliny už třetí rok. Asi tak, pokud ji nenecháte venku a nenecháte ji uschnout tak bude chilli trvalkou...

0/0
14.5.2016 5:14

M36a66r83t21i91n 57S29l79a64v11í36č41e33k 5634896814716

Mě zaujal komentář pod jednou z fotek, že keř plodí dva roky. Nejspíš na Seyschelách. Já mám jako trvalku jen Manzano Rocotto Red a o jiných víceletkách než o Manzanu nevím.

0/0
14.5.2016 2:05

V27i77k12t40o71r 51Š29p68i27č38k18a 6938872944

;-D Řekl bych že u cayenu to zas tak zvláštní nebude . Teď mi na baloně stojí podobně vysoký stromek z loňska a několik papriček právě dozrává .

0/0
14.5.2016 3:15
Foto

P26a62v18e24l 74P37o79d62e49š78v88a 5889957459

Taky mam na balkone ker z lonska. Prvni uroda moc nepalila. Teda relativne, nikdo si nepridal. Chutove mi ale sedela spis Bhut Jolokia.

0/0
14.5.2016 4:10

V54á17c18l85a45v 51M39a27š80e78k 5180876812798

Půvabný článek, pobavil mě. Jen technicky - titulek pod videem ve smyslu ochutnání nejpálivější papričky na světě je víc než nadnesený. Tou je pokud vím, odrůda Trinidad Scorpion Morgua, a po jejím požití by netrénovaný jedinec stěží ještě něco napsal.

+6/0
14.5.2016 1:43

J29a15n 10S21c46h72o28v46á44n67e73k 7296626131130

Už není. V roce 2013 byla Carolina Reaper zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. 2 200 000 jednotek. Uf!

+5/0
14.5.2016 7:28

J73i59ř19í 11F50r79o38l41e72c 7485804862397

Presne, neni vubec jasne co je to vlastne za papricku. Zajimave ze hasi cukrem, ja znam mleko.

0/0
14.5.2016 7:49

D26a66n83i56e56l 11K53r61o95n18e68r 7894444436697

No evidentne to neni ani druh chinense, takze to s tou palivosti o rekordech nebude. Vypada to na capsicum frutescens, takze max. nejakych 300 000 SHU.

0/0
14.5.2016 9:26

M44i66c97h16a71l 53K61o25l15á84ř 9170291200

Nikoliv. Carolina Reaper.

+1/0
14.5.2016 9:15

D14a59n41i18e41l 55J96a62n79k43o 9129959280562

Asi je jedno co to bylo, pro 99% ceske populace je to obesne pekelne palive...

+1/0
14.5.2016 9:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.