Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Sedm italských specialit, na které nikdy nezapomenete

Italská kuchyně nejsou jen pizza a špagety. Gastronomická nabídka Apeninského poloostrova je neskutečně pestrá a široká a liší se region od regionu. Představíme vám několik italských delikates, které u nás zatím nejsou úplně známé, ale přesto patří ke gastronomickým klenotům země.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M73a62r57t94i73n 83M91o68h34a20č 5742672317

Zřejmě došlo k omylu v boxíku. Na stránkách vitalion.cz žádné recepisy, ba ani na italské dlabání nejsou. Je tam pouze odkaz na labužník.cz, kde už se najít dají. Tak proč nenapsat přímo správný odkaz?????

0/0
29.3.2016 9:58

M11i18c88h42a56l 95R10e52j91z55e41k 5446597725811

No ty romanticke drstky. Fakt nevim.

0/0
21.3.2016 20:40

R53i68c48h81a59r17d 82J37e41l49í28n81e89k 1306547801118

Ty artyčoky po židosku jsou opravdu skvělé ! Škoda že v českých vyvařovnách takové věci ignorují;-(

+1/0
21.3.2016 10:13


J49i96n94d65r32i61c52h 10K95o91l30a70r 7120630385333

Italsky restaurace v cesku jsou jenom dojicky na penize. Pizza, pasta - levna snadna vyroba, draho prodat. Nejprecenovanejsi kuchyne na svete. Ale samozrejme mistni speciality z obrazku v clanku primo v italii, cerstve morske plody, to samozrejme ochutnam rad.

0/0
22.3.2016 8:27

J28i85ř79í 51M36a85c71e93k 3345615104171

Souhlas. V českých italských restauracích vaří většinou barbaři (aspoň z italského pohledu), kteří jsou schopni dát smetanu do spaghetti carbonara nebo kuřecí maso do lasagne al forno (o podávání mléka k espressu nemluvě).

0/0
23.3.2016 7:20

I76v28a62n71a 10N60e43j20e75d86l87í46k86o38v58á 6208904163703

To je úžasný popisek k fotce:

V mnoha italských městech se farmářské trhy konají každý den

Jen jestli to nebude normální trh, který tam je každý den už po staletí :-)

+9/0
21.3.2016 9:25

P46a64v52e65l 12B68l10a59ž23e21k 6331711966981

Chybí tam spaghetti aglio, olio e peperoncino...

+3/−2
21.3.2016 8:15

L52i92b28o73r 66U98r12b13a94n23i51e98c 5916143489

To je opravdu zcela neznámá specialita. Úplné rebelství ji tady zmiňovat.

+6/0
21.3.2016 10:04

P56a22v82e43l 54B38l69a21ž75e96k 6691411596821

No rozhodně na ni nikdy nezapomenu, aspoň ne na tu, do které jsem dostal dvojitou dávku chilli :-)

0/0
21.3.2016 10:07

J95i64ř63í 25M48a86c85e64k 3905265494711

Druhů těstovin je v Itálii spousta, toto je jen jedna z mnoha. Co třebas u nás prakticky neznámé spaghetti (či jiné těstoviny) pescatore, s ančovičkami?

0/0
23.3.2016 7:17

L43e61o56p51o59l68d 17P54r73o64k20e87š 8639544237

Slavný šéfkuchař Jamie Oliver , také vařil v několika školních kuchyních. Tam bohužel strávníci neměli pochopení pro jeho pochoutky. Možná je to tím , že děti nelžou.

+1/0
21.3.2016 8:09

P33e17t97r 69J39a70n52d21a 9273867454751

Možná je to tím, že se chuť časem vyvíjí a mění? Já jako dítě jsem rovněž neocenil chuť vyzrálého sýru, oliv nebo whisky.

+10/0
21.3.2016 8:44

I65v61a69n56a 90N26e14j66e36d59l28í54k19o71v51á 6388324983523

A co kysané zelí?

To děti v útlém věku také většinou nejedí ;-)

0/0
21.3.2016 9:26

R37a83d41e71k 41Š83a28r78l42á72k 6181459340716

Přesně, zrovna ty olivy můžu potvrdit, jako malej sem je nesnášel a teď na ně nedám dopustit. Jako dítě jsem si nejvíc pochutnal na smažáku s hranolkama, teď už mi to zas tak dobrý nepřijde ;-D

+2/0
21.3.2016 11:29

J33i41n88d21r93i62c95h 46K49o56l96a57r 7780240295983

Ale to by takovej bombardak, jako Jamie Oliver, mel vedet, ze detem chutna neco jineho a svoje vareni tomu mel prizpusobit. Jinak opravnene body dolu.

0/0
22.3.2016 8:29





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.