Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Sedm italských specialit, na které nikdy nezapomenete

Italská kuchyně nejsou jen pizza a špagety. Gastronomická nabídka Apeninského poloostrova je neskutečně pestrá a široká a liší se region od regionu. Představíme vám několik italských delikates, které u nás zatím nejsou úplně známé, ale přesto patří ke gastronomickým klenotům země.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M27a24r59t56i66n 43M25o38h17a34č 5542252337

Zřejmě došlo k omylu v boxíku. Na stránkách vitalion.cz žádné recepisy, ba ani na italské dlabání nejsou. Je tam pouze odkaz na labužník.cz, kde už se najít dají. Tak proč nenapsat přímo správný odkaz?????

0/0
29.3.2016 9:58

M37i91c55h39a36l 75R68e82j58z80e43k 5456237105161

No ty romanticke drstky. Fakt nevim.

0/0
21.3.2016 20:40

R73i45c93h59a40r29d 79J14e16l97í61n71e72k 1586367181908

Ty artyčoky po židosku jsou opravdu skvělé ! Škoda že v českých vyvařovnách takové věci ignorují;-(

+1/0
21.3.2016 10:13

J46i20n56d25r29i48c52h 91K73o20l51a55r 7760970855103

Italsky restaurace v cesku jsou jenom dojicky na penize. Pizza, pasta - levna snadna vyroba, draho prodat. Nejprecenovanejsi kuchyne na svete. Ale samozrejme mistni speciality z obrazku v clanku primo v italii, cerstve morske plody, to samozrejme ochutnam rad.

0/0
22.3.2016 8:27

J78i25ř17í 28M80a79c38e77k 3605365584321

Souhlas. V českých italských restauracích vaří většinou barbaři (aspoň z italského pohledu), kteří jsou schopni dát smetanu do spaghetti carbonara nebo kuřecí maso do lasagne al forno (o podávání mléka k espressu nemluvě).

0/0
23.3.2016 7:20

I69v69a30n85a 17N83e19j15e18d68l62í88k78o40v91á 6768874403943

To je úžasný popisek k fotce:

V mnoha italských městech se farmářské trhy konají každý den

Jen jestli to nebude normální trh, který tam je každý den už po staletí :-)

+9/0
21.3.2016 9:25

P56a16v94e74l 71B36l39a75ž39e91k 6741451896691

Chybí tam spaghetti aglio, olio e peperoncino...

+3/−2
21.3.2016 8:15

L90i65b24o86r 81U84r56b21a77n25i69e19c 5976583289

To je opravdu zcela neznámá specialita. Úplné rebelství ji tady zmiňovat.

+6/0
21.3.2016 10:04

P90a59v47e68l 58B70l91a73ž23e24k 6891421216811

No rozhodně na ni nikdy nezapomenu, aspoň ne na tu, do které jsem dostal dvojitou dávku chilli :-)

0/0
21.3.2016 10:07

J75i42ř39í 70M23a42c49e31k 3855315254181

Druhů těstovin je v Itálii spousta, toto je jen jedna z mnoha. Co třebas u nás prakticky neznámé spaghetti (či jiné těstoviny) pescatore, s ančovičkami?

0/0
23.3.2016 7:17

L74e30o48p62o93l20d 68P65r40o42k56e53š 8399324317

Slavný šéfkuchař Jamie Oliver , také vařil v několika školních kuchyních. Tam bohužel strávníci neměli pochopení pro jeho pochoutky. Možná je to tím , že děti nelžou.

+1/0
21.3.2016 8:09

P16e53t93r 17J71a42n31d45a 9143867434651

Možná je to tím, že se chuť časem vyvíjí a mění? Já jako dítě jsem rovněž neocenil chuť vyzrálého sýru, oliv nebo whisky.

+10/0
21.3.2016 8:44

I56v77a26n96a 47N72e48j76e65d48l92í51k78o27v70á 6168754983373

A co kysané zelí?

To děti v útlém věku také většinou nejedí ;-)

0/0
21.3.2016 9:26

R65a88d20e97k 63Š24a71r23l66á57k 6151419570166

Přesně, zrovna ty olivy můžu potvrdit, jako malej sem je nesnášel a teď na ně nedám dopustit. Jako dítě jsem si nejvíc pochutnal na smažáku s hranolkama, teď už mi to zas tak dobrý nepřijde ;-D

+2/0
21.3.2016 11:29

J81i32n73d24r98i75c22h 34K82o42l14a27r 7510320485783

Ale to by takovej bombardak, jako Jamie Oliver, mel vedet, ze detem chutna neco jineho a svoje vareni tomu mel prizpusobit. Jinak opravnene body dolu.

0/0
22.3.2016 8:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.