Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Sedm italských specialit, na které nikdy nezapomenete

Italská kuchyně nejsou jen pizza a špagety. Gastronomická nabídka Apeninského poloostrova je neskutečně pestrá a široká a liší se region od regionu. Představíme vám několik italských delikates, které u nás zatím nejsou úplně známé, ale přesto patří ke gastronomickým klenotům země.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M82a12r29t88i82n 89M68o10h90a71č 5142742517

Zřejmě došlo k omylu v boxíku. Na stránkách vitalion.cz žádné recepisy, ba ani na italské dlabání nejsou. Je tam pouze odkaz na labužník.cz, kde už se najít dají. Tak proč nenapsat přímo správný odkaz?????

0/0
29.3.2016 9:58

M23i58c37h95a20l 66R50e12j27z51e47k 5416877415161

No ty romanticke drstky. Fakt nevim.

0/0
21.3.2016 20:40

R47i35c30h98a14r63d 63J12e11l82í38n78e96k 1316327791688

Ty artyčoky po židosku jsou opravdu skvělé ! Škoda že v českých vyvařovnách takové věci ignorují;-(

+1/0
21.3.2016 10:13

J34i28n77d81r14i48c22h 41K83o46l51a95r 7800630615893

Italsky restaurace v cesku jsou jenom dojicky na penize. Pizza, pasta - levna snadna vyroba, draho prodat. Nejprecenovanejsi kuchyne na svete. Ale samozrejme mistni speciality z obrazku v clanku primo v italii, cerstve morske plody, to samozrejme ochutnam rad.

0/0
22.3.2016 8:27

J64i45ř36í 69M12a90c22e43k 3605155734401

Souhlas. V českých italských restauracích vaří většinou barbaři (aspoň z italského pohledu), kteří jsou schopni dát smetanu do spaghetti carbonara nebo kuřecí maso do lasagne al forno (o podávání mléka k espressu nemluvě).

0/0
23.3.2016 7:20

I97v25a82n48a 69N42e92j74e10d31l11í83k34o28v50á 6118734473643

To je úžasný popisek k fotce:

V mnoha italských městech se farmářské trhy konají každý den

Jen jestli to nebude normální trh, který tam je každý den už po staletí :-)

+9/0
21.3.2016 9:25

P55a68v76e16l 19B87l29a62ž60e87k 6791651316981

Chybí tam spaghetti aglio, olio e peperoncino...

+3/−2
21.3.2016 8:15

L52i97b90o70r 50U73r79b78a37n70i23e44c 5626313469

To je opravdu zcela neznámá specialita. Úplné rebelství ji tady zmiňovat.

+6/0
21.3.2016 10:04

P45a52v66e54l 95B84l20a44ž64e93k 6681131216921

No rozhodně na ni nikdy nezapomenu, aspoň ne na tu, do které jsem dostal dvojitou dávku chilli :-)

0/0
21.3.2016 10:07

J32i12ř40í 39M42a59c47e71k 3735125344291

Druhů těstovin je v Itálii spousta, toto je jen jedna z mnoha. Co třebas u nás prakticky neznámé spaghetti (či jiné těstoviny) pescatore, s ančovičkami?

0/0
23.3.2016 7:17

L92e46o39p69o65l31d 74P66r75o77k45e11š 8379394487

Slavný šéfkuchař Jamie Oliver , také vařil v několika školních kuchyních. Tam bohužel strávníci neměli pochopení pro jeho pochoutky. Možná je to tím , že děti nelžou.

+1/0
21.3.2016 8:09

P86e96t47r 48J43a50n45d76a 9333517704601

Možná je to tím, že se chuť časem vyvíjí a mění? Já jako dítě jsem rovněž neocenil chuť vyzrálého sýru, oliv nebo whisky.

+10/0
21.3.2016 8:44

I96v26a52n15a 36N83e39j62e45d77l88í26k33o12v82á 6628834243423

A co kysané zelí?

To děti v útlém věku také většinou nejedí ;-)

0/0
21.3.2016 9:26

R90a93d26e96k 35Š96a78r82l58á41k 6481229270596

Přesně, zrovna ty olivy můžu potvrdit, jako malej sem je nesnášel a teď na ně nedám dopustit. Jako dítě jsem si nejvíc pochutnal na smažáku s hranolkama, teď už mi to zas tak dobrý nepřijde ;-D

+2/0
21.3.2016 11:29

J94i89n36d22r41i67c22h 21K16o45l13a43r 7630330105583

Ale to by takovej bombardak, jako Jamie Oliver, mel vedet, ze detem chutna neco jineho a svoje vareni tomu mel prizpusobit. Jinak opravnene body dolu.

0/0
22.3.2016 8:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.