- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Moje žena vaří zde v USA houskové knedlíky jakými se může v Čechách pochlubit jen ty nejlepší restaurace. (Tak zvané "hrnkové knedlíky nezavání kvasnicemi a povedou se 100% vždy.
Bramborové dělám já z brambor, hrubé mouky Předměřicoé, vajíčko..sůl..Jejich chuť a kvalita je perfektní.
Také skvělou držkovou polévku, guláše, španělské ptáčky, Vrabce, sekanou nebo karbanátky.. svíčkovou a nebo kuře na paprice (na smetaně)...
tedy česká jídla ale i americká, skvělé Chilli, Fish n Chips, skvělé čerstvé ryby vytažené týž den z místních floridských vod, nebo si nachytat krevety (Shrimps), Craby, "Smažáka", a nebo se na všechno vykašlat a zajet k vodě do restaurace a nechat si posloužit..
Inu život důchodce...aktivity, sousedstvo, dobrej žvanec, a bavit se tím jak si Amíci poradí s českými chlebíčky jež nabízíme k pohoštění daleko od Čech.
Amík vezme dva, přeloží na sebe, a jí jak sandwich.
" a bavit se tím jak si Amíci poradí s českými chlebíčky jež nabízíme k pohoštění daleko od Čech.
Amík vezme dva, přeloží na sebe, a jí jak sandwich."
Na rozdil od Australanu, kteri jedi oblozene chlebicky tak, jak se ma. A zvlast miluji ty "lonske", zbyle ze Silvestra, uchovane v lednici a snedene na Novy rok!
vařím hrnkové a do mikrovlnky je dávám už léta, k tomu jsem nepotřebovala Láďu Hrušku, buď dám těsto do bábovkové formy anebo do jednotlivých hrníčků
Knedlíky Češi odkoukali od Bavořanů. Jejich Knödl jsou ale nesrovnatelně lepší, než ty české jednoduché placky.
Tak to jsi ještě bevidě knedlík. Ta německá napodobenina se prodává po světě a i když se to dá jíst se sebezapřením, český knedlík to není.
Proč myslíš že Němci po té vaší "sametové" jezdili do Čech na dobrý oběd po turnusech?
Nevím který národ,do činy bych kvůli tomu nejel,ale u nás doma neděláme špatný :-)
Dovolím si opravu. České národní jídlo není vepřo zelo nebo svíčková,ale smažák a to je fakt bez remcání.
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem je náboženství. Není nic lepšího
U nas se drzime hesla:
kachna, HK, BK, ČZ, BZ
Dá se koupit v Rakousku či v Německu hrubá mouka, nezbytná k přípravě kynutých či bramborových knedlíků? V anglosaských zemích není k dostání, a tak si jí kuchaři v českých restauracích musí dovézt z Česka anebo si jí umlít sami.
a krupice se tam dá sehnat to je vlastně hrubá mouka,jestli se nepletu tak anglický puding je z krupice
My když jsme v mládí otočili volume na zesilovači na maximum, říkali jsme tomu "na plnej knedlík či knödl". Docela by mě zajímala etymologie tohoto rčení.
taky se myslim lidove plynu na podlahu rika davat tomu plnej knedlik :)
Doporučuji "rychlý houskový" z Dadalovy kuchařky.
nikdo nerozumi knedlikum vic, nez kapela SMASHING DUMPLINGS !!