Diskuze

Velká světová knedlíková válka. Který národ dělá ty nejlepší?

Knedlo vepřo zelo i svíčková. Obě česká národní jídla doprovázejí na talíři knedlíky. Ale nejsme v tom rozhodně sami. Knedlíky milují nejen naši sousedi ve střední Evropě, ale také v daleké Číně, kde je tamní mistři kuchaři vařili už dlouhá staletí před příchodem praotce Čecha do naší milé kotliny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moje žena vaří zde v USA houskové knedlíky jakými se může v Čechách pochlubit jen ty nejlepší restaurace. (Tak zvané "hrnkové knedlíky nezavání kvasnicemi a povedou se 100% vždy.

Bramborové dělám já z brambor, hrubé mouky Předměřicoé, vajíčko..sůl..Jejich chuť a kvalita je perfektní.

Také skvělou držkovou polévku, guláše, španělské ptáčky, Vrabce, sekanou nebo karbanátky.. svíčkovou a nebo kuře na paprice (na smetaně)...

tedy česká jídla ale i americká, skvělé Chilli, Fish n Chips, skvělé čerstvé ryby vytažené týž den z místních floridských vod, nebo si nachytat krevety (Shrimps), Craby, "Smažáka", a nebo se na všechno vykašlat a zajet k vodě do restaurace a nechat si posloužit..

Inu život důchodce...aktivity, sousedstvo, dobrej žvanec, a bavit se tím jak si Amíci poradí s českými chlebíčky jež nabízíme k pohoštění daleko od Čech.

Amík vezme dva, přeloží na sebe, a jí jak sandwich.

1 0
možnosti

" a bavit se tím jak si Amíci poradí s českými chlebíčky jež nabízíme k pohoštění daleko od Čech.

Amík vezme dva, přeloží na sebe, a jí jak sandwich."

Na rozdil od Australanu, kteri jedi oblozene chlebicky tak, jak se ma. A zvlast miluji ty "lonske", zbyle ze Silvestra, uchovane v lednici a snedene na Novy rok!

1 0
možnosti
Foto

vařím hrnkové a do mikrovlnky je dávám už léta, k tomu jsem nepotřebovala Láďu Hrušku, buď dám těsto do bábovkové formy anebo do jednotlivých hrníčků

1 0
možnosti

jsou vynikající

0 0
možnosti

Knedlíky Češi odkoukali od Bavořanů. Jejich Knödl jsou ale nesrovnatelně lepší, než ty české jednoduché placky.

0 1
možnosti

Tak to jsi ještě bevidě knedlík. Ta německá napodobenina se prodává po světě a i když se to dá jíst se sebezapřením, český knedlík to není.

Proč myslíš že Němci po té vaší "sametové" jezdili do Čech na dobrý oběd po turnusech?

0 0
možnosti

Nevím který národ,do činy bych kvůli tomu nejel,ale u nás doma neděláme špatný :-)VV

5 0
možnosti

Dovolím si opravu. České národní jídlo není vepřo zelo nebo svíčková,ale smažák a to je fakt bez remcání.

6 3
možnosti

Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem je náboženství. Není nic lepšího R^

17 1
možnosti

U nas se drzime hesla:

kachna, HK, BK, ČZ, BZ

:-)

3 0
možnosti
Foto

Dá se koupit v Rakousku či v Německu hrubá mouka, nezbytná k přípravě kynutých či bramborových knedlíků? V anglosaských zemích není k dostání, a tak si jí kuchaři v českých restauracích musí dovézt z Česka anebo si jí umlít sami.

1 4
možnosti
Foto

a krupice se tam dá sehnat to je vlastně hrubá mouka,jestli se nepletu tak anglický puding je z krupice:-P

3 0
možnosti
Foto

My když jsme v mládí otočili volume na zesilovači na maximum, říkali jsme tomu "na plnej knedlík či knödl". Docela by mě zajímala etymologie tohoto rčení.;-)

0 0
možnosti

P90e98t14r 37R25i43h84a12k

10. 1. 2016 18:46

taky se myslim lidove plynu na podlahu rika davat tomu plnej knedlik :)

0 0
možnosti

Doporučuji "rychlý houskový" z Dadalovy kuchařky.

0 0
možnosti

nikdo nerozumi knedlikum vic, nez kapela SMASHING DUMPLINGS !!

https://www.youtube.com/watch?v=Id9TSrnBN6I

2 0
možnosti