Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Hadi, ještěrky i libové selátko. Co vám kde zapíchnou k večeři

Při objednávce steaku si jen málokdo vybaví obraz celé krávy. Špinavou práci za nás udělají řezníci na jatkách a lehce propečený filet mignon nemá téměř nic společného se svalem umístěným někde pod hřbetem krávy. Existují ovšem restaurace, kde si zvířátko vyberete, necháte ho zabít a uvařit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J71a24n 16Č27e59k33a37l 7689385534574

Je fakt, že neuškodí, když si člověk uvědomí, že maso nevznikne v supermarketu v balíčku, ale že to bylo zvíře, které někdo musel zabít a naporcovat. Nejlépe, když si to každý zkusí osobně, aspoň jednou za život si "zabít večeři".

Možná bude víc vegetariánů, ale každopádně bychom si pak my ostatní toho masa víc vážili...

+2/0
14.12.2015 15:07

L87u75k77a62s 76V33o77n33d49r87a89c44e97k 7665863754806

Mam zenu z Taiwanu a cestuji kazdorocne do desitek zemi. Uz jsem mel tu cest s klokanim masem v Australii, aligatorem na Floride; hady, zabami a hmyzem v Asii, morcaty v Peru. Humra, kraba a chobotnice nepovazuji za nejakou extra exotiku, to uz je k dostani temer vsude. Jist se da vsechno, v mnoha ohledech je uz nase spolecnost rozmazlena, pulka sveta si holt nemuze tolik vybirat a je logicke, ze treba na huste osidlenem tropickem ostrove jako je Taiwan snaz narazite na hady a humry nez na pole plna dobytku

+4/0
14.12.2015 9:51

R25o56b58e83r98t 56Č66e29p 4806880835427

JJ souhlas, např. žabky v Singapuru byly naprosto úžasné.

0/0
14.12.2015 15:05


P70a81v68e45l 84Š28ť31a33s78t79n82ý 7160339525837

Humus. Zabíjet zvířata jenom proto, aby se nějakej zazobanej kravaťák cítil, jako že je něco víc a že si může dovolit, na co si ukáže, to je fakt odporný.

+1/−17
14.12.2015 9:18

R83o34b71e29r92t 45Č60e87p 4236960975137

Myslíte, že kuře co koupíte v supermarketu roste na stromě? Prostě ho zabijí, abyste se mohl najíst a cítil se dobře... a jestli jste při tom v kravatě záleží na Vás... :-P

+11/0
14.12.2015 15:04

P76e31t94r 56M52i87k49u17l26á18š75e62k 4805679544567

Pěkně sis ho povodil...R^;-D

+3/0
14.12.2015 17:11

J46a75n 75Č77e74k14a81l 7449555274644

Co si může dovolit? Večeři? To jako ostatní maso, které sníme, prostě "vzniklo"?

+1/0
14.12.2015 15:12

T49o35m30a79s 32A87u30g27u56s57t83y35n 6627456121760

Kolik stojí taková hadí večeře? Nějak jsem to v Hanoji minul...

0/0
14.12.2015 8:26

P67e26t94r 65B21á76č15a 6405763312310

je to cca 4 roky zpátky, ale jestli si dobře pamatuju, platili jsme asi 700 za menu z užovky, kobra stála tuším 1500 - 2000, tu jsme neměli.

0/0
14.12.2015 8:38

M35i11r26o23s21l95a70v 83H67e90r86a94n 6398927471

a kolik by to prislo cca na czk? Tady v restauraci meli chrestyse a cenu jsem videl cca 1700czk ale uz asi ani to nefunguje.

0/0
14.12.2015 12:59





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.