Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Steak z bizona i steak za 4 800 Kč. A kde si na něm nejvíc pochutnáte

Je to skoro steakové šílenství, rozhodně nic pro vegetariány ani ochránce zvířat. Milovníci gastronomických zážitků sbírají skalpy v podobě unikátních steaků, třeba z muflona, bizona nebo dokonce pakoně. Zmapovali jsme netradiční steaky i místa u nás, kde si na tomto - třeba i tradičně připraveném pokrmu - nejlépe pochutnáte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L85i26b13o32r 43H23e30g68l19a84s 5759876105669

...super, jak k burgeru za dvěstěpáďo ugriluje rajčátka a nechá na nich ty šušně :)

0/0
8.12.2015 20:49

Z56d55e80n91ě94k 70Z52o74u93l 6631428667730

Asi měsíc zpátky jsem si dával New York steak ve steakhousu ve Wyomingu (cca 750g) z vlastního chovu, i s přílohou 12,99 USD. Moc nechápu ty ceny místních restaurací a to nemluvě o tom, že pochybuju, že se přípravou vůbec přiblíží takovému zážitku.

+2/0
4.11.2015 7:48

M83a62r13e67k 10T71ů37m47a 4642238876852

Zebru bych asi nedal, ikdyž, to samé jsem před lety říkal třeba o krevetách. Ale na bizoním steaku bych si asi pochutnal!:-) Ale rozhodně zajímavé tipy, které stojí za to zkusit!

0/0
3.11.2015 22:11


J68a40n 16M45a27r93t65i27n 6152870359

bizoni steak - skuste zdvihnut zadky z kanclu v Brne a Prahe a zajdite si k Ceskemu Rudolcu - na bizoniu farmu a steakhouse Roznov. Oproti zufalym podrazkam od Stareho Billa dost rozdiel

0/0
3.11.2015 20:41

P45e37t65r 27N64o21v32á48k 1885761499458

Tak sice ani v jedné ze jmenovaných restaurací jsem (zatím) nebyl, ale s čistým svědomím mohu říci, že na dobrém steaku za rozumnou cenu si pochutnáte i v Čestru (spadá do Ambiente) v Praze u Muzea :-)

0/0
3.11.2015 15:42

M15a15r27c74e25l72a 29N90i42k91l16o35v39a 6456384763690

Dobrý steak si můžete udělat i doma, v oboru se pohybuji několik let a pro dobrou surovinu nemusíte daleko, i zde na trhu je několik firem, které produkují české vyzrálé hovězí maso. V zahraničním dělení, kterému se přizpůsobuje dlouhodobě český gastro trh je řada typů steaků např. viz http://www.certifiedangusbeef.com/cuts/retailbeefcuts.php, a u nás "doma" doporučuji také mkp.cz:-)):-)

0/0
3.11.2015 13:06

J76a49n 67K94r36a66l 2400441544726

tak me rekni kde koupim vyzrale ceske nekde praha zapad?

0/0
4.11.2015 15:57

P35e41t74r 98J18a29n93d11a 9403987284491

Ty brďo. A nejlépe z místního chovu, ne?

0/0
5.11.2015 19:30

M54a85r95t92i52n 30V39o86j29á82č55e78k 9213367811506

tak to asi těžko

0/0
6.11.2015 18:25

M77a47r86t40i70n 98V92o59j66á92č96e16k 9443437961766

zzkusil bych nejbližší makro

0/0
6.11.2015 18:25

M50a36r94t80i97n 43V24o19j14á66č53e52k 9853947861816

nejbližší makro

0/0
6.11.2015 18:26

M46a53t32o91u22š 87B78á54r91t46a 4366590326328

Co by znalec gastronomie nikdy neudělal - nenapsal by, že ze steaku vytéká krev. Pane autore, věnujte se raději cestování. O tom píšete lépe.

+7/0
3.11.2015 11:54

P52a84v84e77l 38J84i41l10e51č44e33k 8766360140554

Přesně tak, žádná krev tam není, je to jen šťáva.

0/0
4.11.2015 16:16

M50a72r71t15i25n 69S90k21á15l63a 8624577508888

Hamburger vypadá luxusně, ale pan kuchař by taky mohl vědět, že to jsou cherry rajčátka, nikoliv sherry. Sherry je tuším víno.

0/0
3.11.2015 10:47

J60a17n64a 85S80t24e67h66l17í66k12o49v46á 2119870680446

zase sherry rajčátka bych třeba jedla i já ;-D

+4/0
3.11.2015 11:10

T60i74b97o50r 72V63i53z17v62a60r72y 9794234753365

Klokan a pštros celkem ujdou.

0/0
3.11.2015 10:20

I90v21a89n 37V68r89b54a 9890860825652

Velrybie maso som jedol viac krat, v Norsku aj na Islande, dokonca aj surovu pecen, ale zeby mi to chutilo sa neda povedat. Vona ryby a chut hovadzieho

0/0
3.11.2015 10:03

P14e13t74r33a 88Z33r46u28b11e82c51k47á 3870521200780

Aha, tak to jste jedl to maso z velryb "ulovených pouze pro vědecké účely" :-P

0/0
3.11.2015 10:22

M28a62r93t86i92n 90N74o58v35o21t59n98ý 7543165840205

Tak já si na velrybí maso pamatuju. Prodávalo se v Praze a v Děčíně (možná i jinde) a moc mi chutnalo.

0/0
3.11.2015 10:26

D66a17n58i49e41l 39J71i49r43á93č73e53k 3481720120848

A jedinou přípustnou omáčkou je krev, která z téměř syrového steaku vytéká!! Tak to je pěkná kravina!!! Krev z masa vyteče ihned po porážce! Když rozříznete syrové maso, tak z něj teče krev? Neteče. Takže po tom co ho dáte na minutu na gril tak z něj začne výtékat krev? A kde by se tam asi mezitím vzala. Červené maso má svoji barvu díky myoglobinu, který se nachází ve svalech. Svaly jsou, jako ostatně lidské i zvířecí tělo obecně, plné vody – ovšem vázané a ta voda se uvolní tepelnou úpravou a smíchá se právě s myoglobinem, který se při tepelné úpravě uvolní také - proto vytéká z masa červená šťáva, ale s krví to nemá nic společného. To je strašnej mýtus!

+27/0
3.11.2015 9:43

J57a20n 36K36r92k 1951717233372

ano, tou vetou o krvi autor myslim jasne ukazal svoji znalost problematiky. Proc musi kazdy novinar psat o vsem, kdyz nerozumi nicemu???

+5/0
3.11.2015 9:59

M25a96r76k72é46t73a 94Š96v40a79r79c92o70v46á 8874894547532

Přesně tak, asi se málo dívají na pořady o vaření!!! Vždyť to Zdeněk P. vysvětloval už několikrát!!! Za chvíli budou psát do novin lidi, kteří umějí jen měkké i...ta úroveň je fakt strašná!!

+1/0
3.11.2015 10:49

F98r26a31n20t61i18s74e51k 43M78i57k27e70s 8453457220262

Nejlepsi a neprekonatelny steak v zivote jsem mel v roce 1979 v Yellostone National Park v restauraci Old Faithful Inn za pouhych $ 5!V roce 2002 stal trochu vice $ 20, ale stale vynikajici. Neprekonal ho ani steak v Lugar restauraci v NYC.

+2/0
3.11.2015 9:42

J41a93k76u95b 30F78e56i18f91a32r 7909869726479

Já něl zase vynikají steak minulý týden v Las Vegas, Rib-eye za 28USD. Porterhouse stál 74.

0/0
3.11.2015 12:46

D46a47n51i72e95l 16J15i45r68á97č94e39k 3251490220198

Nemám problém zaplatit hodně za dobré jídlo, koukal jsem i na nabídku George Prime steak a chtít 65 Kč za malou lahev vody je zlodějina. Nemám problém zaplatit 700 Kč za super steak, ale chtít za lahvičku vody 65 Kč - tak tam teda nejdu! Chodím rád do Alcronu, kde si dám klidně několikachodové menu za 2 tisíce a představte si - voda v karafě je tam k jídlu zdarma.

+4/0
3.11.2015 9:36

P43e57t57r 30H56a94v76l56í77n 6476741119687

Tomu se lidově říká: Nechci slevu zadarmo! ;-D

(Rozuměj: Chcete jídlo za 100,- a vodu za 50,- nebo jídlo za 150,- a vodu zdarma?)

+6/0
3.11.2015 9:45

J84a82k63u69b 40F20e78i28f72a48r 7159209956359

souhlas, všechny nápoje včetně vín a tvrdého mají teda hodně napálený...

0/0
3.11.2015 9:46

P78e11t89r 62H16a94v82l88í43n 6386521909517

Počítají s tím, že když dá nějaký trouba 700,- za steak, tak vyplázne i 65,- za vodu.

nebo

Ty steaky jsou tak excelentní, že za 700,- jsou prakticky zadarmo a vodou za 65,- to vyrovnávají. Tj. když je ten steak tak levný, tak drahá voda tolik nebolí.

(Otázka nezní, jestli je to drahé nebo ne, ale jestli prosperují nebo ne.)

0/0
3.11.2015 9:57

J70i94ř93í 58B41a14r75t82á24k 9400685838384

a jaka je ta spravna cena? kdyby za ten steak teda chteli 765 a voda by byla zdarma, tak by to bylo v pohode?

0/0
3.11.2015 10:21

D42u89š69a19n 52R20a59j69n97i55n87e84c 4674152853951

Steak zo zebry a oblizujete sa ? Keby vám naservírovali staek z koňa tak demonštrujete 3 dni pred parlamentom . A pri tom je to rodná sestra koňa. 

Voľakedy , v 60. rokoch sa dovážalo aj mäso veľryby/ a stálo pár korún , asi 1/3 ceny iného mäsa a aj tak  skončilo v psích miskách , aj oni nad tým ohrňali čumáky.

+2/−6
3.11.2015 9:06

M49i34l27a49n 68K18l33o78u89č73e16k 9304517639696

To říkáte prosím komu, že bude demonstrovat 3 dny, kvůli steaku z koně?

+6/0
3.11.2015 9:09

D30u77š77a62n 92R28a34j85n41i41n80e71c 4494162723731

Asi sa nerozumieme , tak skúsim  znova ....nasevíruje vám steak zo psa , tak ako je to bežné u cca 25% obyvateľov zemegule .....chytáte sa ? 

 Všetko čo nie je bežné u nás je hnusné , nechutné , smradľavé ? 

Pri našich bryndzových haluškách sa cudzinci pýtajú čím to ten bača miešal tú "bryndzu"....a o vašich olomouckych tvarůžkoch ani nehovorím / moje obľúbené/. ;-D;-D

0/−1
3.11.2015 9:17

M97i89l85a73n 16K51l44o68u33č66e90k 9294787139396

Ale konina není u nás nic neběžného, je na seznamu jatečních zvířat, i v supermarketu občas narazíte na koňský tročený, pes už jatečním zvířetem není. Možná se jen stýkáte se špatnými lidmi, já jsem si nikdy podobných komentářů nevšiml.

+4/0
3.11.2015 9:20

P27e44t84r 66H16a89v52l91í77n 6256481849187

Jíst psy je ekonomický nesmysl, protože jsou masožraví.

+1/0
3.11.2015 9:29

Š86á46r83k71a 26M98a18t39y64á88š63o78v42á 1181385362369

na dobrej stejček si dojeďte do Mitrova ....dělají opravdu skvělé...

http://mitrovsky.com/

0/0
3.11.2015 9:04

J15o17s38e11f 63R36i63c48h65t83e54r 9966185587663

Jedinej skutečně pořádnej steak je rib-eye nebo t-bone. Správně uřezanej holt bude mít min 700g, někdy i dost přes kilo. Takže cena 700-1000 Kč je standard. Ale restaurace tahají z neznámých lidí peníze i za nesmysly typu flank steak apod.

0/0
3.11.2015 8:36

J65a36k80u85b 81F28e12i78f94a98r 7619549316869

co vám připadá na steaku z pupku nesmyslné?

0/0
3.11.2015 8:43

J73o80s23e65f 50R20i41c56h16t33e20r 9306325597253

Je to levné tuhé maso naprosto nevhodné k přípravě steaků, a navíc vám ho obvykle naservírují v celku.

0/0
3.11.2015 8:51

J62a42k56u40b 95F22e16i36f51a53r 7179129376429

No nevím, flank jsem několikrát připravoval a nikdy tuhý nebyl. Buď to bylo špatně upravené anebo nevyzrálé maso. Vcelku jsem ho ale nikde podávat neviděl. Kde to dělají?

+5/0
3.11.2015 8:56

J12o11s81e41f 60R91i12c40h40t67e48r 9356195307573

Flank steak je maso z pupku. Můžete s ním dělat co chcete, ale z definice bude vždycky tužší a horší než roštěnec.

0/0
3.11.2015 10:30

J75i61ř95í 52B62a42r66t15á24k 9350745668534

tuzsi a horsi bude, bude taky levnejsi, ale porad nevidim tu nesmyslnost

0/0
3.11.2015 10:35

J71o22s42e17f 13R24i14c32h37t87e70r 9666235317113

Jde o to, že je to tak trochu podvod na zákazníka. "Flank steak" zní hrozně sexy a v kombinaci s přemrštěnou cenovkou kdekdo žije v iluzi že si obejdnává "pořádnej steak". Přitom je to skoro nejlevnější a nejhorší maso z krávy. Jistě i z pupku se dá připravit chutnej pokrm, jen se mi příčí tahle zlodějská "flank steak" mánie.

0/0
3.11.2015 10:42

P88e90t70r 13N85o78v74á90k 1215591739108

Tak já ochutnal steaky z asi (zatím) 15 částí hovězího a všechny byly výborně připravené a velmi dobré. Rozdíli v chuti, tuhosti apod samozřejmě byly, ale každému chutná něco jiného. Tudíž, kvalitní a dobrý steak, lze udělat skoro ze všeho, je jen na chuti člověka, co mu bude chutnat. Někdo má rád prorostlejší někdo zase miluje nudnou svíčkovou.

0/0
3.11.2015 15:45

J44o95s66e16f 85R34i58c68h27t34e40r 9316935257343

jo, ale u flanku se pořád bavíme o surovině v ceně cca 10-15 korun za porci, která se běžně prezentuje jako delikatesa a následně prodává za 150-300 za porci...

0/0
3.11.2015 16:09

M48i73l34a84n 49K20l64o26u32č63e70k 9804737959316

To záleží na kusu, v makru prodávají flank steak za 200 ale i za 500 za kilo, vysokej roštěnec za 450 i za 900 za kilo.

0/0
3.11.2015 22:32

J31a57k39u24b 68F35e69i80f83a41r 7639619826639

Tak jistě, že bude tužší než roštěnec, ten zase je tužší než filet mignon. Avšak jsem dalek toho tvrdit, že je k přípravě steaku naprosto nevhodné.

0/0
3.11.2015 10:38

J59i48ř18í 69B53a36r26t85á73k 9340885798784

to jako ze by se mel steak servirovat treba na nudlicky?

0/0
3.11.2015 10:22

J44o51s25e53f 83R71i95c12h82t91e79r 9566975777923

Nakrájenej na tenký plátky.

0/0
3.11.2015 10:33

P49e52t84r 57N80o61v72á25k 1615211299688

No to je ale pěkný nesmysl... na tenké plátky? Jste si jistý?

0/0
3.11.2015 15:46

J14o44s82e15f 34R88i56c35h38t68e87r 9796895867603

jasně. pupek se filíruje nejčastěji, právě proto že je gumovej, větší kusy by byly žvejkačka, a na talíři by se ti to i steakovým nožem na tenko blbě krájelo.

0/0
3.11.2015 15:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.