Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Steak z bizona i steak za 4 800 Kč. A kde si na něm nejvíc pochutnáte

Je to skoro steakové šílenství, rozhodně nic pro vegetariány ani ochránce zvířat. Milovníci gastronomických zážitků sbírají skalpy v podobě unikátních steaků, třeba z muflona, bizona nebo dokonce pakoně. Zmapovali jsme netradiční steaky i místa u nás, kde si na tomto - třeba i tradičně připraveném pokrmu - nejlépe pochutnáte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L92i63b72o48r 56H17e94g51l90a31s 5389146255659

...super, jak k burgeru za dvěstěpáďo ugriluje rajčátka a nechá na nich ty šušně :)

0/0
8.12.2015 20:49

Z94d60e90n47ě44k 10Z86o87u86l 6171228437970

Asi měsíc zpátky jsem si dával New York steak ve steakhousu ve Wyomingu (cca 750g) z vlastního chovu, i s přílohou 12,99 USD. Moc nechápu ty ceny místních restaurací a to nemluvě o tom, že pochybuju, že se přípravou vůbec přiblíží takovému zážitku.

+2/0
4.11.2015 7:48

M24a87r36e12k 55T92ů76m66a 4532228876472

Zebru bych asi nedal, ikdyž, to samé jsem před lety říkal třeba o krevetách. Ale na bizoním steaku bych si asi pochutnal!:-) Ale rozhodně zajímavé tipy, které stojí za to zkusit!

0/0
3.11.2015 22:11

J74a58n 55M93a46r26t54i95n 6872770649

bizoni steak - skuste zdvihnut zadky z kanclu v Brne a Prahe a zajdite si k Ceskemu Rudolcu - na bizoniu farmu a steakhouse Roznov. Oproti zufalym podrazkam od Stareho Billa dost rozdiel

0/0
3.11.2015 20:41

P10e18t86r 85N11o14v75á64k 1365221199808

Tak sice ani v jedné ze jmenovaných restaurací jsem (zatím) nebyl, ale s čistým svědomím mohu říci, že na dobrém steaku za rozumnou cenu si pochutnáte i v Čestru (spadá do Ambiente) v Praze u Muzea :-)

0/0
3.11.2015 15:42

M62a63r28c82e21l48a 98N51i48k12l98o69v50a 6416924503890

Dobrý steak si můžete udělat i doma, v oboru se pohybuji několik let a pro dobrou surovinu nemusíte daleko, i zde na trhu je několik firem, které produkují české vyzrálé hovězí maso. V zahraničním dělení, kterému se přizpůsobuje dlouhodobě český gastro trh je řada typů steaků např. viz http://www.certifiedangusbeef.com/cuts/retailbeefcuts.php, a u nás "doma" doporučuji také mkp.cz:-)):-)

0/0
3.11.2015 13:06

J66a47n 19K46r32a36l 8923685163744

tak me rekni kde koupim vyzrale ceske nekde praha zapad?

0/0
4.11.2015 15:57

P61e76t56r 61J35a65n77d91a 9393277434431

Ty brďo. A nejlépe z místního chovu, ne?

0/0
5.11.2015 19:30

M56a88r35t25i97n 19V27o45j69á20č34e74k 9693737981436

tak to asi těžko

0/0
6.11.2015 18:25

M40a37r34t24i15n 72V46o73j90á50č73e13k 9713487621336

zzkusil bych nejbližší makro

0/0
6.11.2015 18:25

M56a33r89t29i20n 16V37o83j50á69č15e51k 9523817911606

nejbližší makro

0/0
6.11.2015 18:26

M65a43t61o12u91š 29B37á83r52t60a 4346570446238

Co by znalec gastronomie nikdy neudělal - nenapsal by, že ze steaku vytéká krev. Pane autore, věnujte se raději cestování. O tom píšete lépe.

+7/0
3.11.2015 11:54

P72a30v56e11l 27J45i82l79e33č33e98k 8506720440674

Přesně tak, žádná krev tam není, je to jen šťáva.

0/0
4.11.2015 16:16

M94a31r19t58i23n 47S38k86á60l41a 8364947168768

Hamburger vypadá luxusně, ale pan kuchař by taky mohl vědět, že to jsou cherry rajčátka, nikoliv sherry. Sherry je tuším víno.

0/0
3.11.2015 10:47

J58a81n79a 49S37t95e83h93l50í63k55o76v85á 2209380120516

zase sherry rajčátka bych třeba jedla i já ;-D

+4/0
3.11.2015 11:10

T55i92b26o56r 39V24i98z31v74a44r43y 9944694893495

Klokan a pštros celkem ujdou.

0/0
3.11.2015 10:20

I76v12a73n 50V29r11b45a 9470820115792

Velrybie maso som jedol viac krat, v Norsku aj na Islande, dokonca aj surovu pecen, ale zeby mi to chutilo sa neda povedat. Vona ryby a chut hovadzieho

0/0
3.11.2015 10:03

P54e12t45r61a 27Z58r58u88b80e12c89k29á 3290661800270

Aha, tak to jste jedl to maso z velryb "ulovených pouze pro vědecké účely" :-P

0/0
3.11.2015 10:22

M61a61r49t97i80n 72N15o98v82o46t86n82ý 7503205540425

Tak já si na velrybí maso pamatuju. Prodávalo se v Praze a v Děčíně (možná i jinde) a moc mi chutnalo.

0/0
3.11.2015 10:26

D55a58n69i95e84l 23J26i84r46á79č19e47k 3861810530828

A jedinou přípustnou omáčkou je krev, která z téměř syrového steaku vytéká!! Tak to je pěkná kravina!!! Krev z masa vyteče ihned po porážce! Když rozříznete syrové maso, tak z něj teče krev? Neteče. Takže po tom co ho dáte na minutu na gril tak z něj začne výtékat krev? A kde by se tam asi mezitím vzala. Červené maso má svoji barvu díky myoglobinu, který se nachází ve svalech. Svaly jsou, jako ostatně lidské i zvířecí tělo obecně, plné vody – ovšem vázané a ta voda se uvolní tepelnou úpravou a smíchá se právě s myoglobinem, který se při tepelné úpravě uvolní také - proto vytéká z masa červená šťáva, ale s krví to nemá nic společného. To je strašnej mýtus!

+27/0
3.11.2015 9:43

J47a82n 83K85r42k 1121977813952

ano, tou vetou o krvi autor myslim jasne ukazal svoji znalost problematiky. Proc musi kazdy novinar psat o vsem, kdyz nerozumi nicemu???

+5/0
3.11.2015 9:59

M45a77r80k70é75t48a 69Š56v56a73r69c96o83v42á 8474444647602

Přesně tak, asi se málo dívají na pořady o vaření!!! Vždyť to Zdeněk P. vysvětloval už několikrát!!! Za chvíli budou psát do novin lidi, kteří umějí jen měkké i...ta úroveň je fakt strašná!!

+1/0
3.11.2015 10:49

F11r63a67n22t11i91s13e44k 66M36i68k98e52s 8593877980482

Nejlepsi a neprekonatelny steak v zivote jsem mel v roce 1979 v Yellostone National Park v restauraci Old Faithful Inn za pouhych $ 5!V roce 2002 stal trochu vice $ 20, ale stale vynikajici. Neprekonal ho ani steak v Lugar restauraci v NYC.

+2/0
3.11.2015 9:42

J45a45k23u70b 40F48e89i39f18a82r 7859629506459

Já něl zase vynikají steak minulý týden v Las Vegas, Rib-eye za 28USD. Porterhouse stál 74.

0/0
3.11.2015 12:46

D50a76n50i96e28l 38J33i76r88á67č40e81k 3431870560308

Nemám problém zaplatit hodně za dobré jídlo, koukal jsem i na nabídku George Prime steak a chtít 65 Kč za malou lahev vody je zlodějina. Nemám problém zaplatit 700 Kč za super steak, ale chtít za lahvičku vody 65 Kč - tak tam teda nejdu! Chodím rád do Alcronu, kde si dám klidně několikachodové menu za 2 tisíce a představte si - voda v karafě je tam k jídlu zdarma.

+4/0
3.11.2015 9:36

P20e19t84r 92H12a98v51l89í70n 6246761829927

Tomu se lidově říká: Nechci slevu zadarmo! ;-D

(Rozuměj: Chcete jídlo za 100,- a vodu za 50,- nebo jídlo za 150,- a vodu zdarma?)

+6/0
3.11.2015 9:45

J18a27k80u26b 90F27e31i12f62a68r 7709259686559

souhlas, všechny nápoje včetně vín a tvrdého mají teda hodně napálený...

0/0
3.11.2015 9:46

P54e39t58r 15H11a81v86l72í75n 6776561439507

Počítají s tím, že když dá nějaký trouba 700,- za steak, tak vyplázne i 65,- za vodu.

nebo

Ty steaky jsou tak excelentní, že za 700,- jsou prakticky zadarmo a vodou za 65,- to vyrovnávají. Tj. když je ten steak tak levný, tak drahá voda tolik nebolí.

(Otázka nezní, jestli je to drahé nebo ne, ale jestli prosperují nebo ne.)

0/0
3.11.2015 9:57

J35i59ř36í 13B61a50r82t79á49k 9590645528704

a jaka je ta spravna cena? kdyby za ten steak teda chteli 765 a voda by byla zdarma, tak by to bylo v pohode?

0/0
3.11.2015 10:21

D35u28š56a49n 23R76a42j52n95i60n22e18c 4744102153441

Steak zo zebry a oblizujete sa ? Keby vám naservírovali staek z koňa tak demonštrujete 3 dni pred parlamentom . A pri tom je to rodná sestra koňa. 

Voľakedy , v 60. rokoch sa dovážalo aj mäso veľryby/ a stálo pár korún , asi 1/3 ceny iného mäsa a aj tak  skončilo v psích miskách , aj oni nad tým ohrňali čumáky.

+2/−6
3.11.2015 9:06

M51i13l68a56n 75K95l51o36u65č18e74k 9844757159796

To říkáte prosím komu, že bude demonstrovat 3 dny, kvůli steaku z koně?

+6/0
3.11.2015 9:09

D92u62š40a56n 68R25a35j63n79i10n96e38c 4984242943851

Asi sa nerozumieme , tak skúsim  znova ....nasevíruje vám steak zo psa , tak ako je to bežné u cca 25% obyvateľov zemegule .....chytáte sa ? 

 Všetko čo nie je bežné u nás je hnusné , nechutné , smradľavé ? 

Pri našich bryndzových haluškách sa cudzinci pýtajú čím to ten bača miešal tú "bryndzu"....a o vašich olomouckych tvarůžkoch ani nehovorím / moje obľúbené/. ;-D;-D

0/−1
3.11.2015 9:17

M49i77l44a97n 55K95l94o93u38č75e30k 9834147129576

Ale konina není u nás nic neběžného, je na seznamu jatečních zvířat, i v supermarketu občas narazíte na koňský tročený, pes už jatečním zvířetem není. Možná se jen stýkáte se špatnými lidmi, já jsem si nikdy podobných komentářů nevšiml.

+4/0
3.11.2015 9:20

P76e90t80r 28H54a43v52l45í28n 6256481889567

Jíst psy je ekonomický nesmysl, protože jsou masožraví.

+1/0
3.11.2015 9:29

Š78á67r51k22a 69M32a34t16y40á17š33o96v67á 1461285912949

na dobrej stejček si dojeďte do Mitrova ....dělají opravdu skvělé...

http://mitrovsky.com/

0/0
3.11.2015 9:04

J50o58s76e51f 30R46i28c94h49t52e95r 9416255817173

Jedinej skutečně pořádnej steak je rib-eye nebo t-bone. Správně uřezanej holt bude mít min 700g, někdy i dost přes kilo. Takže cena 700-1000 Kč je standard. Ale restaurace tahají z neznámých lidí peníze i za nesmysly typu flank steak apod.

0/0
3.11.2015 8:36

J17a48k24u70b 34F18e24i81f76a50r 7459839566319

co vám připadá na steaku z pupku nesmyslné?

0/0
3.11.2015 8:43

J86o95s34e52f 33R74i88c21h14t57e30r 9336265297793

Je to levné tuhé maso naprosto nevhodné k přípravě steaků, a navíc vám ho obvykle naservírují v celku.

0/0
3.11.2015 8:51

J37a73k25u34b 25F89e29i31f56a67r 7859369766989

No nevím, flank jsem několikrát připravoval a nikdy tuhý nebyl. Buď to bylo špatně upravené anebo nevyzrálé maso. Vcelku jsem ho ale nikde podávat neviděl. Kde to dělají?

+5/0
3.11.2015 8:56

J11o83s62e70f 73R62i55c71h88t91e17r 9276945437663

Flank steak je maso z pupku. Můžete s ním dělat co chcete, ale z definice bude vždycky tužší a horší než roštěnec.

0/0
3.11.2015 10:30

J49i10ř90í 93B12a48r75t30á58k 9410415678734

tuzsi a horsi bude, bude taky levnejsi, ale porad nevidim tu nesmyslnost

0/0
3.11.2015 10:35

J76o84s46e47f 22R21i13c72h67t62e52r 9666335657843

Jde o to, že je to tak trochu podvod na zákazníka. "Flank steak" zní hrozně sexy a v kombinaci s přemrštěnou cenovkou kdekdo žije v iluzi že si obejdnává "pořádnej steak". Přitom je to skoro nejlevnější a nejhorší maso z krávy. Jistě i z pupku se dá připravit chutnej pokrm, jen se mi příčí tahle zlodějská "flank steak" mánie.

0/0
3.11.2015 10:42

P32e27t96r 93N84o64v17á66k 1945411739608

Tak já ochutnal steaky z asi (zatím) 15 částí hovězího a všechny byly výborně připravené a velmi dobré. Rozdíli v chuti, tuhosti apod samozřejmě byly, ale každému chutná něco jiného. Tudíž, kvalitní a dobrý steak, lze udělat skoro ze všeho, je jen na chuti člověka, co mu bude chutnat. Někdo má rád prorostlejší někdo zase miluje nudnou svíčkovou.

0/0
3.11.2015 15:45

J34o63s13e39f 41R93i80c93h13t54e68r 9156825397923

jo, ale u flanku se pořád bavíme o surovině v ceně cca 10-15 korun za porci, která se běžně prezentuje jako delikatesa a následně prodává za 150-300 za porci...

0/0
3.11.2015 16:09

M81i47l48a37n 77K82l90o96u41č43e46k 9824187699276

To záleží na kusu, v makru prodávají flank steak za 200 ale i za 500 za kilo, vysokej roštěnec za 450 i za 900 za kilo.

0/0
3.11.2015 22:32

J51a15k48u60b 78F19e64i33f20a72r 7519719806779

Tak jistě, že bude tužší než roštěnec, ten zase je tužší než filet mignon. Avšak jsem dalek toho tvrdit, že je k přípravě steaku naprosto nevhodné.

0/0
3.11.2015 10:38

J57i91ř21í 54B71a35r28t56á14k 9940775428654

to jako ze by se mel steak servirovat treba na nudlicky?

0/0
3.11.2015 10:22

J71o94s94e21f 71R34i85c12h62t66e32r 9606825267243

Nakrájenej na tenký plátky.

0/0
3.11.2015 10:33

P37e64t36r 20N19o28v82á50k 1355371469438

No to je ale pěkný nesmysl... na tenké plátky? Jste si jistý?

0/0
3.11.2015 15:46

J97o94s11e52f 82R45i53c92h37t25e60r 9786465947753

jasně. pupek se filíruje nejčastěji, právě proto že je gumovej, větší kusy by byly žvejkačka, a na talíři by se ti to i steakovým nožem na tenko blbě krájelo.

0/0
3.11.2015 15:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.