Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Steak z bizona i steak za 4 800 Kč. A kde si na něm nejvíc pochutnáte

Je to skoro steakové šílenství, rozhodně nic pro vegetariány ani ochránce zvířat. Milovníci gastronomických zážitků sbírají skalpy v podobě unikátních steaků, třeba z muflona, bizona nebo dokonce pakoně. Zmapovali jsme netradiční steaky i místa u nás, kde si na tomto - třeba i tradičně připraveném pokrmu - nejlépe pochutnáte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L57i16b65o84r 23H37e93g47l33a58s 5519586915219

...super, jak k burgeru za dvěstěpáďo ugriluje rajčátka a nechá na nich ty šušně :)

0/0
8.12.2015 20:49

Z92d20e70n88ě89k 64Z60o61u50l 6121358727860

Asi měsíc zpátky jsem si dával New York steak ve steakhousu ve Wyomingu (cca 750g) z vlastního chovu, i s přílohou 12,99 USD. Moc nechápu ty ceny místních restaurací a to nemluvě o tom, že pochybuju, že se přípravou vůbec přiblíží takovému zážitku.

+2/0
4.11.2015 7:48

M84a52r94e53k 73T72ů78m65a 4912588846202

Zebru bych asi nedal, ikdyž, to samé jsem před lety říkal třeba o krevetách. Ale na bizoním steaku bych si asi pochutnal!:-) Ale rozhodně zajímavé tipy, které stojí za to zkusit!

0/0
3.11.2015 22:11


J51a94n 10M21a38r73t98i43n 6142920339

bizoni steak - skuste zdvihnut zadky z kanclu v Brne a Prahe a zajdite si k Ceskemu Rudolcu - na bizoniu farmu a steakhouse Roznov. Oproti zufalym podrazkam od Stareho Billa dost rozdiel

0/0
3.11.2015 20:41

P66e65t18r 42N76o94v65á63k 1585491509198

Tak sice ani v jedné ze jmenovaných restaurací jsem (zatím) nebyl, ale s čistým svědomím mohu říci, že na dobrém steaku za rozumnou cenu si pochutnáte i v Čestru (spadá do Ambiente) v Praze u Muzea :-)

0/0
3.11.2015 15:42

M94a38r15c77e85l22a 54N11i60k85l77o48v68a 6596504223370

Dobrý steak si můžete udělat i doma, v oboru se pohybuji několik let a pro dobrou surovinu nemusíte daleko, i zde na trhu je několik firem, které produkují české vyzrálé hovězí maso. V zahraničním dělení, kterému se přizpůsobuje dlouhodobě český gastro trh je řada typů steaků např. viz http://www.certifiedangusbeef.com/cuts/retailbeefcuts.php, a u nás "doma" doporučuji také mkp.cz:-)):-)

0/0
3.11.2015 13:06

J36a39n 82K90r28a37l 2860651394126

tak me rekni kde koupim vyzrale ceske nekde praha zapad?

0/0
4.11.2015 15:57

P70e36t94r 36J70a11n85d15a 9823327954231

Ty brďo. A nejlépe z místního chovu, ne?

0/0
5.11.2015 19:30

M31a58r91t72i80n 87V68o73j27á53č52e36k 9323197661286

tak to asi těžko

0/0
6.11.2015 18:25

M75a10r28t22i55n 19V83o74j65á59č17e47k 9823537671886

zzkusil bych nejbližší makro

0/0
6.11.2015 18:25

M40a23r18t33i98n 55V55o97j95á65č84e26k 9823687131606

nejbližší makro

0/0
6.11.2015 18:26

M43a67t39o81u14š 83B67á21r74t26a 4176310806318

Co by znalec gastronomie nikdy neudělal - nenapsal by, že ze steaku vytéká krev. Pane autore, věnujte se raději cestování. O tom píšete lépe.

+7/0
3.11.2015 11:54

P90a72v85e63l 94J19i11l42e28č30e54k 8296250880344

Přesně tak, žádná krev tam není, je to jen šťáva.

0/0
4.11.2015 16:16

M66a91r95t55i55n 13S24k24á85l84a 8564557958588

Hamburger vypadá luxusně, ale pan kuchař by taky mohl vědět, že to jsou cherry rajčátka, nikoliv sherry. Sherry je tuším víno.

0/0
3.11.2015 10:47

J81a48n34a 27S74t74e21h40l28í72k93o58v10á 2489180360846

zase sherry rajčátka bych třeba jedla i já ;-D

+4/0
3.11.2015 11:10

T17i34b20o75r 34V27i75z58v98a78r48y 9624154833465

Klokan a pštros celkem ujdou.

0/0
3.11.2015 10:20

I81v30a11n 50V23r22b36a 9720320605952

Velrybie maso som jedol viac krat, v Norsku aj na Islande, dokonca aj surovu pecen, ale zeby mi to chutilo sa neda povedat. Vona ryby a chut hovadzieho

0/0
3.11.2015 10:03

P13e75t15r58a 98Z87r76u19b50e57c37k57á 3920561980620

Aha, tak to jste jedl to maso z velryb "ulovených pouze pro vědecké účely" :-P

0/0
3.11.2015 10:22

M40a49r34t40i53n 25N11o36v16o82t27n63ý 7733795600865

Tak já si na velrybí maso pamatuju. Prodávalo se v Praze a v Děčíně (možná i jinde) a moc mi chutnalo.

0/0
3.11.2015 10:26

D98a52n50i78e59l 85J95i42r88á53č71e18k 3921240590958

A jedinou přípustnou omáčkou je krev, která z téměř syrového steaku vytéká!! Tak to je pěkná kravina!!! Krev z masa vyteče ihned po porážce! Když rozříznete syrové maso, tak z něj teče krev? Neteče. Takže po tom co ho dáte na minutu na gril tak z něj začne výtékat krev? A kde by se tam asi mezitím vzala. Červené maso má svoji barvu díky myoglobinu, který se nachází ve svalech. Svaly jsou, jako ostatně lidské i zvířecí tělo obecně, plné vody – ovšem vázané a ta voda se uvolní tepelnou úpravou a smíchá se právě s myoglobinem, který se při tepelné úpravě uvolní také - proto vytéká z masa červená šťáva, ale s krví to nemá nic společného. To je strašnej mýtus!

+27/0
3.11.2015 9:43

J33a96n 29K52r86k 1731777513262

ano, tou vetou o krvi autor myslim jasne ukazal svoji znalost problematiky. Proc musi kazdy novinar psat o vsem, kdyz nerozumi nicemu???

+5/0
3.11.2015 9:59

M69a95r49k42é63t42a 98Š19v88a70r74c54o57v81á 8224814447742

Přesně tak, asi se málo dívají na pořady o vaření!!! Vždyť to Zdeněk P. vysvětloval už několikrát!!! Za chvíli budou psát do novin lidi, kteří umějí jen měkké i...ta úroveň je fakt strašná!!

+1/0
3.11.2015 10:49

F33r49a24n83t37i88s94e84k 36M35i73k97e62s 8873727600722

Nejlepsi a neprekonatelny steak v zivote jsem mel v roce 1979 v Yellostone National Park v restauraci Old Faithful Inn za pouhych $ 5!V roce 2002 stal trochu vice $ 20, ale stale vynikajici. Neprekonal ho ani steak v Lugar restauraci v NYC.

+2/0
3.11.2015 9:42

J91a13k39u53b 60F25e49i16f61a32r 7739939146609

Já něl zase vynikají steak minulý týden v Las Vegas, Rib-eye za 28USD. Porterhouse stál 74.

0/0
3.11.2015 12:46

D95a17n51i47e72l 30J85i68r59á47č77e16k 3731440900178

Nemám problém zaplatit hodně za dobré jídlo, koukal jsem i na nabídku George Prime steak a chtít 65 Kč za malou lahev vody je zlodějina. Nemám problém zaplatit 700 Kč za super steak, ale chtít za lahvičku vody 65 Kč - tak tam teda nejdu! Chodím rád do Alcronu, kde si dám klidně několikachodové menu za 2 tisíce a představte si - voda v karafě je tam k jídlu zdarma.

+4/0
3.11.2015 9:36

P85e81t96r 19H30a78v15l30í72n 6336741769747

Tomu se lidově říká: Nechci slevu zadarmo! ;-D

(Rozuměj: Chcete jídlo za 100,- a vodu za 50,- nebo jídlo za 150,- a vodu zdarma?)

+6/0
3.11.2015 9:45

J50a98k40u85b 33F52e91i74f54a51r 7149259546459

souhlas, všechny nápoje včetně vín a tvrdého mají teda hodně napálený...

0/0
3.11.2015 9:46

P91e96t94r 40H26a12v30l74í48n 6546181929927

Počítají s tím, že když dá nějaký trouba 700,- za steak, tak vyplázne i 65,- za vodu.

nebo

Ty steaky jsou tak excelentní, že za 700,- jsou prakticky zadarmo a vodou za 65,- to vyrovnávají. Tj. když je ten steak tak levný, tak drahá voda tolik nebolí.

(Otázka nezní, jestli je to drahé nebo ne, ale jestli prosperují nebo ne.)

0/0
3.11.2015 9:57

J26i86ř83í 98B66a10r95t45á81k 9650325968354

a jaka je ta spravna cena? kdyby za ten steak teda chteli 765 a voda by byla zdarma, tak by to bylo v pohode?

0/0
3.11.2015 10:21

D23u54š27a81n 69R61a30j31n38i92n36e43c 4604872893751

Steak zo zebry a oblizujete sa ? Keby vám naservírovali staek z koňa tak demonštrujete 3 dni pred parlamentom . A pri tom je to rodná sestra koňa. 

Voľakedy , v 60. rokoch sa dovážalo aj mäso veľryby/ a stálo pár korún , asi 1/3 ceny iného mäsa a aj tak  skončilo v psích miskách , aj oni nad tým ohrňali čumáky.

+2/−6
3.11.2015 9:06

M60i84l77a40n 59K74l87o69u51č47e24k 9574107209406

To říkáte prosím komu, že bude demonstrovat 3 dny, kvůli steaku z koně?

+6/0
3.11.2015 9:09

D71u42š90a88n 74R56a66j84n55i71n71e86c 4924562643151

Asi sa nerozumieme , tak skúsim  znova ....nasevíruje vám steak zo psa , tak ako je to bežné u cca 25% obyvateľov zemegule .....chytáte sa ? 

 Všetko čo nie je bežné u nás je hnusné , nechutné , smradľavé ? 

Pri našich bryndzových haluškách sa cudzinci pýtajú čím to ten bača miešal tú "bryndzu"....a o vašich olomouckych tvarůžkoch ani nehovorím / moje obľúbené/. ;-D;-D

0/−1
3.11.2015 9:17

M15i68l31a80n 53K66l74o47u66č57e39k 9324477729316

Ale konina není u nás nic neběžného, je na seznamu jatečních zvířat, i v supermarketu občas narazíte na koňský tročený, pes už jatečním zvířetem není. Možná se jen stýkáte se špatnými lidmi, já jsem si nikdy podobných komentářů nevšiml.

+4/0
3.11.2015 9:20

P28e62t64r 10H69a97v25l29í92n 6106321679877

Jíst psy je ekonomický nesmysl, protože jsou masožraví.

+1/0
3.11.2015 9:29

Š86á93r22k86a 42M12a51t40y87á59š27o75v25á 1511175972369

na dobrej stejček si dojeďte do Mitrova ....dělají opravdu skvělé...

http://mitrovsky.com/

0/0
3.11.2015 9:04

J62o18s98e50f 68R40i91c64h44t23e89r 9496375807313

Jedinej skutečně pořádnej steak je rib-eye nebo t-bone. Správně uřezanej holt bude mít min 700g, někdy i dost přes kilo. Takže cena 700-1000 Kč je standard. Ale restaurace tahají z neznámých lidí peníze i za nesmysly typu flank steak apod.

0/0
3.11.2015 8:36

J97a86k59u72b 44F52e88i44f30a89r 7399129466339

co vám připadá na steaku z pupku nesmyslné?

0/0
3.11.2015 8:43

J53o56s17e30f 66R46i24c67h46t28e62r 9306315967883

Je to levné tuhé maso naprosto nevhodné k přípravě steaků, a navíc vám ho obvykle naservírují v celku.

0/0
3.11.2015 8:51

J60a89k60u78b 94F76e37i91f44a63r 7839729726779

No nevím, flank jsem několikrát připravoval a nikdy tuhý nebyl. Buď to bylo špatně upravené anebo nevyzrálé maso. Vcelku jsem ho ale nikde podávat neviděl. Kde to dělají?

+5/0
3.11.2015 8:56

J59o39s38e54f 40R90i65c82h29t70e43r 9176395507413

Flank steak je maso z pupku. Můžete s ním dělat co chcete, ale z definice bude vždycky tužší a horší než roštěnec.

0/0
3.11.2015 10:30

J19i24ř30í 91B55a69r10t77á33k 9500555268644

tuzsi a horsi bude, bude taky levnejsi, ale porad nevidim tu nesmyslnost

0/0
3.11.2015 10:35

J72o65s82e73f 50R89i86c87h34t74e90r 9166325777703

Jde o to, že je to tak trochu podvod na zákazníka. "Flank steak" zní hrozně sexy a v kombinaci s přemrštěnou cenovkou kdekdo žije v iluzi že si obejdnává "pořádnej steak". Přitom je to skoro nejlevnější a nejhorší maso z krávy. Jistě i z pupku se dá připravit chutnej pokrm, jen se mi příčí tahle zlodějská "flank steak" mánie.

0/0
3.11.2015 10:42

P89e45t87r 47N86o60v34á49k 1625801279188

Tak já ochutnal steaky z asi (zatím) 15 částí hovězího a všechny byly výborně připravené a velmi dobré. Rozdíli v chuti, tuhosti apod samozřejmě byly, ale každému chutná něco jiného. Tudíž, kvalitní a dobrý steak, lze udělat skoro ze všeho, je jen na chuti člověka, co mu bude chutnat. Někdo má rád prorostlejší někdo zase miluje nudnou svíčkovou.

0/0
3.11.2015 15:45

J59o60s14e14f 83R74i11c20h62t86e68r 9666495627523

jo, ale u flanku se pořád bavíme o surovině v ceně cca 10-15 korun za porci, která se běžně prezentuje jako delikatesa a následně prodává za 150-300 za porci...

0/0
3.11.2015 16:09

M84i48l39a85n 32K91l39o87u86č62e18k 9384147489266

To záleží na kusu, v makru prodávají flank steak za 200 ale i za 500 za kilo, vysokej roštěnec za 450 i za 900 za kilo.

0/0
3.11.2015 22:32

J29a92k33u80b 37F36e29i70f17a40r 7309669176129

Tak jistě, že bude tužší než roštěnec, ten zase je tužší než filet mignon. Avšak jsem dalek toho tvrdit, že je k přípravě steaku naprosto nevhodné.

0/0
3.11.2015 10:38

J17i48ř10í 33B93a93r26t29á72k 9270505748454

to jako ze by se mel steak servirovat treba na nudlicky?

0/0
3.11.2015 10:22

J71o45s66e75f 43R67i35c26h65t77e32r 9546115347313

Nakrájenej na tenký plátky.

0/0
3.11.2015 10:33

P84e21t41r 21N14o95v98á25k 1955971389648

No to je ale pěkný nesmysl... na tenké plátky? Jste si jistý?

0/0
3.11.2015 15:46

J29o41s94e33f 94R71i44c98h87t38e97r 9906825327113

jasně. pupek se filíruje nejčastěji, právě proto že je gumovej, větší kusy by byly žvejkačka, a na talíři by se ti to i steakovým nožem na tenko blbě krájelo.

0/0
3.11.2015 15:53





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.