- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Bohužel, v levnějších rakouských restauracích často nabízejí "Wienerschnitzel (aus Schweinefleisch)". To je něco, jako když u nás nabízejí Cordon bleu z vepřového či dokonce kuřecího (a s G na začátku).
to liskovy ragu s opecenym knedlikem vypada dobre...a to na knedliky moc nejsem
Nachtmarket je super, ale v sobotu je tam narvano ze se bojite o penezenku, nicmene nejen nabidka, ale take kvalita exotickeho ovoce je skvela...neco jsem videl na vlastni oci az tam...
Není řízek jako řízek. Tento je z telecího masa a osmažený na přepuštěném másle.
A jake specialni znalosti k tomu potrebujete?
Takze abychom to uzavreli - pokud povazujete za "haute cuisine" smazeny rizek s bramborem (nic proti rizku, samozrejme), jen abyste mohli rict "byl jsem tam", tak nic proti tomu.
Ale, proboha, mi netvrdte, ze je to neco, co by stalo za navstevu....
Get a life....
Jednak nikdo nepsal, že to je příklad "haute cuisine". To ale není ani tatarák Na Kopci. Ale to jsou příklady, kdy se tradiční jídlo připravuje standardizovaným postupem z kvalitních surovin a má nějakou úroveň a to už prostě za ochutnání stojí.
Vídeň pro snoby? To jste nebyli v Singapuru..
Ve Vídni jenž hlediska gastronomie ještě jedna zajímavost a to heurige. Ve Vídni je na jenom okraji čtvrt kde je jedna restaurace vedle druhé a při vinobraní tam probíhají svátky vína což je velký zážitek.
Vida, vida, i v luxusní restauraci je možné dostat jídlo, které skvěle vypadá a není to jen bobek uprostřed obrovského talíře, umazaného sosem.
Vy jste nejspíš ještě nikdy v žádné lepší restauraci nebyl. To, co popisujete, je obvykle porce mnohachodového degustačního menu.
Často také funguje klasický optický klam, kdy lepší restaurace používají kvalitní designové talíře, které jsou často větších rozměrů. A to pak stejná porce jídla na jinak velkém talíři může vypadat jako malá porce...
Nechápu lidi co nadávají na ceny, když se chcete najíst za účelem chuťového zážitku a ne za "zaplácnutí žaludku", tak v Praze dáte 20€ taky jen to hvízdne
Nikdo nenadava na ceny. Jen se podivuji nad tim, ze se lidi rozplyvaji nad obycejnym rizkem. Rozklepat maso na rizek jak sloni ucho neni prece problem. Pak uvarit par brabor s cibuli a polit octem? Tomu rikate umeni?
Stejne byl nejlepsi rizek z krkovicky mezi chlebama se znojemskou okurkou ve vlaku do Tater (nebo Bulharska)...:)
BTW: ziju v NY, uz jsem i kus sveta projedl a kdysi jsem i vystudoval hotelovku a obcas i varim...Proto to nechapu. To nadseni nad uplne obycejnou veci. Proste jen dobra reklama....