Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vídeň pro snoby. Kde večeří smetánka a kde pracující lid

Ještě před sto lety byla Vídeň centrem obrovského impéria, což se odráželo také na špičkové úrovni tamní gastronomie. Nejlepší restaurace a vyhlášené delikatesy nám představí šéfkuchař Marek Raditsch, který je velkým milovníkem vídeňské kuchyně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P17e13t16r 83D74v72o74r61a16k 5849898652113

Varene hovezi predni z polevky jsme jedli s jablecnym krenem odjakziva...

Akorat jsme tomu nerikali "tapfelspitz" a bylo to nejlacinejsi hovezi, co se dalo koupit. A jak bylo dobre !

Mohl by mi nekdo vysvetlit rozdil?

+2/−3
6.7.2015 4:49

S16v42a52t71a73v43a 45D74u61r25a94n77o37v15á 3509339654771

v podstate skoro zadny, ale jinak duvod, proc je to ve Vidni velmi popularni je, ze cisar Franz Josef toto jidlo miloval a protoze nebyl moc vybiravy velmi casto ho mel na stole. Tapfelspitz se tomu rikalo i u nas, ale v oblastech, kde se vice mluvilo nemecky. Ja tenhle nazev znam od detstvi moje oma mu takhle rikala bezne. A uvarit vybornou vyvar je docela umeni.

+4/0
6.7.2015 6:31

P80e73t91r 62D93v55o12r70a61k 5849718782273

Protoze Franz byl v podstate velmi jednoduchy, vodnik Cochtan by rekl ze byl dege...degenere...ze byl proste blbej...:)

+1/−3
6.7.2015 7:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.