- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
CHtěl bych jen pisatele člänku upozornit,že k ovoci se nedává cukr ale sůl a chilli.
Aby se našinec nedivil,až si třeba v Thajsku koupí nakrájené ovoce na tácku s dvěma pytlíčky.
Banan ananas chutnal stejně, stava z kokosu mi udelala nevolno X-)..Ja bych to tak vyhrocene nevidela:-D
Ovoce je kalorická bomba plná sacharidů, jezte zeleninu
V zelenine je spousta chemikalii, nejezte to! O mase ani nemluvim, houby to jsou vlastne prerostle plisne, a kdo by vrazdil rybicky ze?
Tak dobrou chut....
Ja jim co mi chutna, co by z toho zivota clovek mel kdyby jedl jen zdrave ale nedobre jidlo a piti? Radeji budu zit o 10 let mene ale uzju si to nez o tech 10 let vice, ale jak suchar.
Docela mě pobavilo to o tom, že když budete jíst v zimě studené ovoce, tak nastydnete, takovou trosku bych chtěl vidět, co se sesype po jablku v zimě.
není nad máloslazené kompoty- jednodruhové - mango, liči,papaya....atd...i mandarinka má lepší chu´t v kompotu a je bez slupek a jadérek...
když jablko,tak Rubín nebo Sparťan, když čerstvé ovoce, počkám si na naše jahody a třešně, rybíz,angrešt...meruňky a mirabelky.
kompoty? Zalezi na chuti a moznostech kazdeho jednotlivce, ale treba pro me neni nad cerstve ovoce.
Ovoce mám rád a to docela hodně.Ovšem ne zase tak abych k vůli tomu ideálnímu vyrazil do tropů.Pokud někam vyrážím tak spíše za jinými věcmi než je jídlo a ovoce.To je jen jakousi přidanou hodnotou.Tím pádem mi nezbývá nic jiného než zůstat věrný tomu domácímu.Třeba skvělým hroznům od Mutěnic,nebo Valdic.Výborným trnkám s valašska.Skvělým hruškám s vlastní zahrady.V tekutém stavu v zimě výborně zahřejí,v létě osvěží.
take jsem si to musel prepsat do originalu - jackfruit
Na mango koupené v Lidlu za 30-40kc nenechám dopustit..stačí dozrat při pokojové teplotě.
A nevidím chuťový rozdíl mezi tímto a čerstvým co nám na pláži oloupali prodejci.
ja ano. Asi proto, ze existuije dost odrud manga s ruznymi stupni vonavosti, mekkosti kdyz jsou zrale a trvanlivosti. Nektere se hure transportuji a ty, ktere jsem ochutnal v Evrope, nebyly mezi nejlepsimi. Priznam ale, ze jsem na manga hodne rozmazleny, protoze u nas se pestuji a dozravaji mezi koncem zari a breznem-dubnem
To absolutne nejvonavejsi a nejchutnejsi, ktere jsem kdy ochutnal, je beze sporu Kensington Pride, take zvane Bowen podle oblasti, Australie, kde bylo vypestovano. KP je mekci a trochu mene trvanlive a v Evrope jsem se s nim nesetkal.
Nechat mango podle potreby dozrat na mise pri pokojove teplote je normalni a bonus je krasna vune manga v pokoji. Jeste bych dodal, ze dozravani manga i jineho ovoce je mozne uspisit v pritomnosti bananu, treba dohromady v nejakem velkem papirovem sacku. Banany vypousteji etylen (coz dela i jine ovoce, napr. jablka, ale banany ve vetsim mnozstvi), ktery pomaha jinemu ovoci dozrat.
Ja jsem si na Reunionu oblibil chayote, to se teprve blbe shani. A kokosovou vodu, ta se shani uz lepe. Mam u prace Turka ten ma mlade kokosy na sklade, usekne , stoci do petky. V lete neni nic lepsiho.
My máme v kantýně kuchařku. Češku. Ta má zase slušný melouny.
Chutě jsou různé. Na Madeiře, což je v podstatě jedna velká banánovníková plantáž, prodávají v krámech takový banánový shnilotiny, že by hlídky z Novy asi rovnou omdlely. A zase citrony tam jsou na pultech v podstatě nezralý. Lidi to tam kupujou, tak jim to asi chutná.
Podobně rajčata, jen lehce načervenalá, cibule jim tam skoro teče ...