Diskuze

Vánoční tabule cizinců v Česku: krocan s nádivkou nebo kančí řízky

V Česku žije půl milionu cizinců, kteří si na Štědrý večer připravují pokrmy podle vlastních tradic a místo smaženého kapra s bramborovým salátem si otevírají ústřice či pečou krocana plněného sladkou nádivkou s rozinkami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyresil jsem vánoční tabuli tim, ze jsem odletěl na Kanarske ostrovy a nechal se hostit v hotelu. Presto ale musim uznat ze vanoce doma to nenahradí. Ale těch 27 stupňů u bazenu a 21 večer na balkone je slusna kompenzace. Hodne stesti a hlavně zdraví do dalsiho roku preji všem.

0 0
možnosti

J45i25r35i 64S46m77i42t77e46k

25. 12. 2014 9:21

Pekne svatky vsem

Samozrejme, ze si cizinci prinaseji sve zvyky z domova, ja ackoli pochazim z cech, nebylo u nas tradici jist kapra, ale rizek, polevku z kyseleho zeli a uzenym masem a domacimi nudlemi, vynikajici pochoutka, kterou dodrzujeme a morskeho pstruha.U nas je to hlavne o te polevce, ryba je podle nabidky v obchode, jinak kapra zde v anglii prodavali take.

0 0
možnosti

No u náš je to tak trochu jiné, máme polívku z kapra, ale pak už krocana

0 0
možnosti

M13i91l66a35n 19K61r75á21l

24. 12. 2014 21:05

Dobře že to víme, takže se nezastavíme.

1 0
možnosti

V jiný roční čas, dejme tomu, ale nyní smutné.

0 0
možnosti

ta treska vypada jako by ji uz nekdo snedl.

4 0
možnosti

J50a97n 54P77i89r26k12l

24. 12. 2014 10:56

Každý má Vánoční tabuli podle toho na co má. Ale jestli vývoj společnosti bude postupovat jako od roku 1989, tak bude 10 tisíc večeřet kaviár se šampaňským a zbytek, polévku pro chudé. Za války byli v koncentrácích lidé spokojeni i s kusem chleba. Tak snad se svět nezblázní a lidé se domluví. A každý ať může žít doma a po svém.

4 24
možnosti

V roce 1989 se za průměrný plat či medián dalo pořídit mnohem méně jídla než dnes.

Nemluvě o tom, že hodně věcí se ani koupit nedalo, protože jednoduše nebyly k dostání.

20 1
možnosti

J91a19n 14K35a22n22t

24. 12. 2014 8:56

Ziji ve Francii, takze vim primo od zdroje jak stedrovecerni hostina vypada. Urcite ne 10 nebo 12 chodu, nezijeme na kralovskem dvore ve stredoveku. Ustrice, tucna

kachni jatra (foies gras), uzeny losos jsou klasika coby predkrm. Hlemyzde jsou uz dost passé a napr. zabi stehynka malokdo kdy z Francouzu ochutnal (to jedi Asiate).

Kaviar z Kaspickeho more je pouze pro par miliardaru, kteri na to jednak maji penize a kterym je ochrana ohrozeneho zivocisneho druhu ukradena. Lze ale sehnat kaviar z chovnych jeseteru francouzske ci italske provenience, ktery je mnohonasobne levnejsi. Na prvnim miste mezi hlavnimi chody je nadivany kapoun (vykastrovany kohout), pak zverina, humry, kruta/krocan atd. Na zaver prichazi moucnik, tzv. buche de Noel, coz je zmrzlinovy ci kremovy moucnik ve forme dreveneho polena. Pokud nekoho zajima, co se bude pripravovat u me doma : zacne se ustricemi, pak prijde na radu moje vlastnorucne pripravene "Jeleni sote na cervenem vine s gratinovanou dyni Hokkaido na parmezanu". Moucnik doda svagrova. 3 chody a smytec, a o piti nebude nouze ! A vy si vychutnejte smazeneho kapra s klasickym bramborovym salatem !

11 3
možnosti

Skoro to vypadá, po Vašem obsáhlém kulinářském popisu, že se na našeho kapra s brsalátem koukáte trochu z vrchu ;-)

Přeju pěkné Vánoce do Francie.

11 0
možnosti