Diskuze

Snídaně šampionů. Ve které zemi se po ránu nejlépe hoduje?

Typická snídaně se národ od národu diametrálně liší. Někde se jí polévka, jinde sušené ryby s kyselými švestkami a jinde zase namáčejí rohlík do melty, případně croissant do kávy. A jakou snídani máte nejraději vy? Dejte hlas té vaší nejoblíbenější v anketě na konci článku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P11a49v84e28l 93T23o19m46a23n

11. 8. 2014 20:56

Půl roku jsme ve Vietnamu snídali většinou hlavně polévku Pho, občas jsme jí střídali plněnou bagetou Banh Mi. Pho se konzumuje běžně i během dne jako altenrativa k rýži.

1 0
možnosti
JM

Nejlepší je velká miska dršťkový a rohlíky. Marný nejsou ani buřty na pivě, párky, nebo sekaná.

1 2
možnosti
FL

Full irish breakfast, to je jidlo na cely den. Netreba obedvat, jen něco lehkyho na veceri.

0 0
možnosti
FH

Zajimava je nepalska snidane, ktera se vlastne rovna obedu, tj. ryze, zelenina a popr. maso. Nikdy jsem nepochopil, jak toho muzou po ranu tolik snist.

0 0
možnosti
PF

Mozna proto, ze pres den pracuji?

3 0
možnosti
JV

V clanku to vypada jako by v New Yorku vsichni behali se  snidani v ruce po chodniku. To jsou pouze ti viditelni, tech neviditelnych je vsak daleko vice, asi 80% !

0 0
možnosti
JR

J42a43k70u18b 48R20o81u15s

11. 8. 2014 1:23

Anglická snídaně je neuvěřitelná prasárna. Člověk, co se má rád, tohle nepozře.

0 6
možnosti
OH

Pokud se podíváme bez emocí, tak třeba Japonská snídaně je pro našince chuťově "šílená". (prostě nezvyk ve skladbě chutí i surovin. Kdo si dá balíček rýže s kyselo-slanou meruňkou umeboši zabalený v řase, atd.)

Americká snídaně je absolutní černý sen dietologa, převážně rychlé sycharidy a glykemický index na měsíci.

Anglická je báječně vyvážená, byť vysokokalorická. Nutno pochválit za luštěniny, rajčata i žampiony. To je ideální spojení pozdní snídaně a brzkého oběda - Brunch. Pak už stačí jen večeře (případně nějaká svačinka, či Tea time se sušenkou.

Francouzi se rychle nastartují, ale v době oběda se nenechají ošidit.

Možná snad ještě kontinentální snídaně stylem "švédských stolů", či alespoň směs pečiva na stole, k dispozici káva, čaj a sklenka džusu na začátek, marmeláda, máslo, sýr, šunka / salámek.

Takže dle mne jedině kontinentální  či anglická. Pokud vstanu později, tak francouzská.

2 1
možnosti
MM

spojeni vydatne snidane a brzkeho obeda se v anglictine jmenuje "brunch", slozene ze slov BR-eakfast + l-UNCH. Ma to efekt, jak pises, clovek ma pak pres den chut jen na nejakou svacinku, esspreso/ chladny napoj a nakonec dne dobrou veceri.

To je -aspon pro nas- nejsikovnejsi rezim, kdyz jsme na cestach. Kde neni vyber k snidani ve stylu svedskeho stolu teplych a studenych jidel, davame si anglickou snidani. Nemusime se pak zdrzovat zbytecne dlouhym obedem a cekanim nekde v restauraci preplnene turisty az na nas dojde rada. Uzijeme si cely den v pohybu a navstevami toho, za cim jsme prijeli a pak si vecer dame oddych, chutnou veceri, nejake vinko nebo pivko podle druhu jidla - pohoda!R^

0 0
možnosti
ED

Nebýt posledního odstavce, tak to mohl být docela pěkný článek.

0 0
možnosti
MJ

Sex, breakfast of champions! R^

5 0
možnosti
FP

F85i10l15i84p 21P27e35t71e50r

10. 8. 2014 15:28

Nejcasteji snidam michana vajicka, obcas udelam i nejakou slaninku a parecky. Vzdycky nejakou zeleninu a ovoce. Kafe pro me a pritelkyni a kakao pro deti. Krasny vikend..

O vsednich dnech jsem rad kdyz si dam kolacek nebo banan...jinak cigaro a kafe :-(

1 2
možnosti