Diskuze

V Hongkongu ochutnáte skvělé jídlo s michelinskou hvězdou za pár eur

Před vstupem do maličké restaurace v Hongkongu čekají vždy v poledne ve frontě desítky lidí. Stejně jako mnohé další sympatické podniky na tomto území na jihu Číny se může tento podnik pyšnit michelinskou hvězdičkou a pojíst tu můžete jen za několik eur, píše agentura AFP.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J36a20n 31P96o73š11t30a

26. 2. 2013 13:02

tak jsem diky tomuhle clanku zjistil, ze nam otevreli primo pod nasim domem michelinskou restauraci - Tim Ho Wan. kantonska kuchyne mi tedy vylozene nechutna, ale na nejaky knedlicek se snad premuzu...

1 0
možnosti
ZF

Plněné knedlíčky beru, ale kde vzal autor v Hongkongu ravioli???? Proč ne třeba pelmeně?

0 1
možnosti
FP

Nejenom v Hongkongu, ale v cele jihovychodni Asii ochutnate voborne jidlo za dobre penize. Singapur a Hongkong patri jasne mezi nejdrazssi, a to v cene cca 70-120CZK za porci v restauraci s obsluhou. V cene byva standardne obycejny caj. Jidlo je skutecne chutne, at uz jdete do obycejne restaurace pro "chudsi lid" nebo zasednete ke stolu s ubrusem. Naval je v dobe snidane, obeda i vecere znacny. Ale platy jsou na techto uzemich nasobne vyssi nez v Cesku, asi jako kdyby jste u nas zaplatil za jidlo 30-50CZK. Jenze to by u nas museli v restauraci makat a ne fnukat, jak jde spatne byznys a ze je restaurace prazdna. Kez by se do Ceska presunulo to co existuje tam, lidi by chodili do restauraci bezne a doma by se varilo minimalne, nebyla by to pohoda?

1 0
možnosti
Foto

I v Německu jsou skutečně čínské, nejenom vietnamské bufety, bývají také velmi těsné a přeplněné. Já osobně jsem nudlový, rýži si často dělám doma (basmatí). V tom bufetu můžete přihlížet, jak po vaší objednávce kuchař hází na pánev čerstvou zeleninu, vedle na grilovací desce dělá nudle, vedle na pánvi dělá maso.

Český problém (nejsem z Prahy) je, že chybí bambusové výhonky, sojové výhonky, citronová tráva atd. Takže u nás v Jižních Čechách se sice snaží, ale bez původních přísad to není ono. V Mnichově znám malý vietnamský levný obchod naproti filharmonii, mají tam opravdu všechno. Viděl jsem na houbách  český popis, tak jsem jim to přečetl, a oni na mně česky! Prý byli několik roků v Praze a měli radost, v Praze se jim líbilo. Tak mají stálého zákazníka, přezimuji v Mnichově, jako jiní důchodci v Praze.;-D

1 0
možnosti
PO

Kde přesně chybí v Čechách bambusové výhonky, sojové výhonky či citronová tráva? Tady v Brně se běžně prodávají.

0 0
možnosti
FK

Hongkonske jidlo je celkove vyborne. Kdyz jsem tam byl dost jsem se divil, ze tam neni nikdo tlusty. Je to tim co a jak ji. Navic je to hodne chutny a je to takovy echt poctive. Ono se tomu o cem mluvim rika kantonska kuchyne a sehnat ji v CR je dost tezke, ale jde to ;-)

4 0
možnosti
PO

Jasně, nikdo tam není tlustý, pouze mají potíže s dětskou obezitou a celkově tam je obézních pouze 20 procent lidí.

0 1
možnosti