Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

V Hongkongu ochutnáte skvělé jídlo s michelinskou hvězdou za pár eur

Před vstupem do maličké restaurace v Hongkongu čekají vždy v poledne ve frontě desítky lidí. Stejně jako mnohé další sympatické podniky na tomto území na jihu Číny se může tento podnik pyšnit michelinskou hvězdičkou a pojíst tu můžete jen za několik eur, píše agentura AFP.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J15a97n 25P35o26š93t68a 4506389449383

tak jsem diky tomuhle clanku zjistil, ze nam otevreli primo pod nasim domem michelinskou restauraci - Tim Ho Wan. kantonska kuchyne mi tedy vylozene nechutna, ale na nejaky knedlicek se snad premuzu...

+1/0
26.2.2013 13:02

Z80u87z86a56n45a 29F47l77e78i35s93c11h53e13r94o65v70á 7281816425943

Plněné knedlíčky beru, ale kde vzal autor v Hongkongu ravioli???? Proč ne třeba pelmeně?

0/−1
25.2.2013 20:00

F52r58a24n70t51i39š32e89k 88P31r12u75d22k75ý 8562411532571

Nejenom v Hongkongu, ale v cele jihovychodni Asii ochutnate voborne jidlo za dobre penize. Singapur a Hongkong patri jasne mezi nejdrazssi, a to v cene cca 70-120CZK za porci v restauraci s obsluhou. V cene byva standardne obycejny caj. Jidlo je skutecne chutne, at uz jdete do obycejne restaurace pro "chudsi lid" nebo zasednete ke stolu s ubrusem. Naval je v dobe snidane, obeda i vecere znacny. Ale platy jsou na techto uzemich nasobne vyssi nez v Cesku, asi jako kdyby jste u nas zaplatil za jidlo 30-50CZK. Jenze to by u nas museli v restauraci makat a ne fnukat, jak jde spatne byznys a ze je restaurace prazdna. Kez by se do Ceska presunulo to co existuje tam, lidi by chodili do restauraci bezne a doma by se varilo minimalne, nebyla by to pohoda?

+1/0
25.2.2013 12:08
Foto

M20i10r50o73s71l48a36v 95S53t82e97i25n90e24r 6728864503655

I v Německu jsou skutečně čínské, nejenom vietnamské bufety, bývají také velmi těsné a přeplněné. Já osobně jsem nudlový, rýži si často dělám doma (basmatí). V tom bufetu můžete přihlížet, jak po vaší objednávce kuchař hází na pánev čerstvou zeleninu, vedle na grilovací desce dělá nudle, vedle na pánvi dělá maso.

Český problém (nejsem z Prahy) je, že chybí bambusové výhonky, sojové výhonky, citronová tráva atd. Takže u nás v Jižních Čechách se sice snaží, ale bez původních přísad to není ono. V Mnichově znám malý vietnamský levný obchod naproti filharmonii, mají tam opravdu všechno. Viděl jsem na houbách  český popis, tak jsem jim to přečetl, a oni na mně česky! Prý byli několik roků v Praze a měli radost, v Praze se jim líbilo. Tak mají stálého zákazníka, přezimuji v Mnichově, jako jiní důchodci v Praze.;-D

+1/0
24.2.2013 21:53

P95a66v24e27l 70O64d12r78a62z57i95l 6924939247960

Kde přesně chybí v Čechách bambusové výhonky, sojové výhonky či citronová tráva? Tady v Brně se běžně prodávají.

0/0
26.2.2013 22:30

F55i42l16i98p 98K75r25o55l59u25p58p12e48r 7656154184978

Hongkonske jidlo je celkove vyborne. Kdyz jsem tam byl dost jsem se divil, ze tam neni nikdo tlusty. Je to tim co a jak ji. Navic je to hodne chutny a je to takovy echt poctive. Ono se tomu o cem mluvim rika kantonska kuchyne a sehnat ji v CR je dost tezke, ale jde to ;-)

+4/0
24.2.2013 19:29

P58a85v75e50l 78O56d51r54a79z76i33l 6394509217760

Jasně, nikdo tam není tlustý, pouze mají potíže s dětskou obezitou a celkově tam je obézních pouze 20 procent lidí.

0/−1
26.2.2013 22:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.