Diskuze

Nekvalitní maso, nebo jenom barbarství? Proč Češi zabíjejí tatarák

Zveme vás na tatarákovou cestu kolem Evropy. Syrové hovězí maso patří k vyhlášeným delikatesám v mnoha zemích a většinou se servíruje tak, aby vynikla jemná chuť samotného syrového masa. Tedy bez kečupu a česneku, které ji chuťově i aromaticky přebijí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako co je tohle za kec zase. Tak to jíme jinak - no bóóóže, tak nám to tak chutná! Českej kečup je špatnej, anglická tatarka super... Němci lejou na řízek omáčku, Japonci chrochtají nad kouskem rýže se syrovou rybou... 

Každý jí co  má rád a co mu chutná. A tak to má být. Jediný špatný tady je ten co se mi snaží diktovat jak to mám jíst i když mi to tak nechutná.

12 0
možnosti

Problémmem jsou ty tataráky které se nyní rojí v restauracích.Za 100 - 130 kč.To není z masa na tatarák.To by cenově nevyšlo.A proto tatarák NE.Navíc je to z rozmraženého masa.To je špatně.To není tatarák a je i zdraví nebezpečný.

1 0
možnosti
Foto

Známý si obednal v jedné pražské hospodě tatarák a dostal z něj parazity!

Když tam šel zjšťovat, o co šlo, tak mu řekli, že zrovna neměli už hovězí a že mu ho udělali z divočáka. A že má smůlu. Že je může klidně žalovat, že všechno zapřou a nic jim nedokáže!

Až takhle daleko to došlo!

2 2
možnosti

A všichni vám to věříme, Martine;-D

2 1
možnosti
Foto

Tatarák miluju :-) A co se ochucování jakéhokoli jídla týká... Sto lidí, sto chutí, jak se říká, a je to tak :-) Stejně jako Ital by si na špagáty nedal kečup, já si ho tam s chutí dám, a je mi naprosto jedno, jestli by mě odsoudil, nebo ne ;-D Je hezké si přečíst, jaká je původní (a pro některé jediná správná) verze toho kterého jídla, ale neznamená to, že se tomu nutně musí každý podřídit. Takže si budu do tataráku dál míchat sůl, pepř, papriku, cibuli, worchester, topinky zhusta pomatlu česnekem a navrch dám ještě pár kapek tabasca, zapiju to všechno dobře chlazeným pivem a každý, komu se to nelíbí, mi může být větrem a sušit mi prádlo :-)

8 0
možnosti

Keci v kleci! Všude jinde ho uměj lépe než češi i s tatarama dohromady a celej článek se rozepisuje o pálivejch a výraznejch přísadách co zachraňujou staré hovězí přezrálé ve visu!! Nebo přetloukaj pachuť (příchuť) koniny? :-) R^ [>-]

2 3
možnosti

oni tu koninu podle vás budou dávat i do jogrutů co :-P

2 0
možnosti

Je to možná pravda, ale je to věc gusta. Nemám s tím ovšem problém, protože bych si jej (doma) v Česku nedal ani za zlaté prase :-)  KamarErgo v cizím podniku ani náhodouád, údržbář restauračních kuchyní mi to dokonale rozmluvil. Ergo: v cizím podniku ani náhodou a v těch dvou - tří "mých" také jen po nějaké=m tom panáku :-)

Nikomu to nev nucuju, ale já fakt ne.

0 4
možnosti

No jo, ty panáky, žejo.

0 0
možnosti

Doporučuji si objednat suché topinky, ne ty smažené na oleji. Na vrch najemno posekanou rukolu.

K tomu těžší, nejlépe barikované červené víno. Tak už vím, jako oslavím dneska MDŽ.

4 0
možnosti

ptákovina

suché topinky stojí za ....

a k topinkám jedině pivčo ze sedmého ...

3 2
možnosti
Foto

Nejlepší tatarák v ČR je dostupný jak mezichod práve v už méně dostupné Michelinské restauraci La Degustation.!! Bohužel od doby, co konečně dostali hvězdu dost dramaticky zvedli ceny. ;-€

0 0
možnosti
Foto

Tak já si do masa zamíchám jen vejce, cibuli a sůl. Každé sousto si pak ochutím zvlášť, jednou s hořčicí, jednou s pepřem, jednou s chilli a různé kombinace.

4 0
možnosti

Přidat parmazán do tataráku může jen barbar, stejně tak francouzskou hořčici. Obě ingredience jsou silně aromatické a kde pak je chuť masa. Jen sůl, pepř, pár kalpek tabacka a to je vše.

6 1
možnosti

J52i96ř26í 24M81a85c62e65k

5. 3. 2013 21:24

Já myslím, že říkat tatarskému bifteku "tatarák" může rovněž jen barbar. Koncovka "-ák" je uváděna v jazykové literatuře jako koncovka s hanlivým významem. A pod pojmy jako tatarák, smažák, svařák či šopák si těžko lze představit něco kvalitního.

3 20
možnosti