Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Oslí guláš, párková polévka i pečené žáby. Štědrovečerní stůl u sousedů

Štědrovečerní tabule představují dokonalou přehlídku pestrých kulinárních zvyků a tradic. Francouzi až za hrob milují své syrové mořské potvory, Italové si dávají pastu a Němci zase klobásky se zelím. A třeba ve Švýcarsku se rozmáhá zvyk, kdy si každý vaří svou slavnostní večeři u stolu sám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O33n73d75ř50e26j 67M92i83c79h32a25l94í79k 7527590908

Hned po tom našem mi nejzajímavější a nejslavnostnější menu přijde to z Kuby.

+1/−4
24.12.2012 20:09

Š88á90r40k79a 70R80o25u78s11o88v75á 5795513489976

Ach jo...a Italové mají pastu a na stole nesmí chybět pasta...Perlička nebo Odol?

 Příště je lepší napsat těstoviny nebo torteliny!!

+6/−4
24.12.2012 16:13

P73e92t23r 26N70e96t49u40š76i60l 1209325316892

Škoda jen, že každý kdo chce ochutnat nějaké speciality, musí se vydat do Prahy... :-P

+4/−4
24.12.2012 10:20

M64i85c11h69a14l 62B96o71c68k 7348296113568

ještě možná Brno. Ono je to logický , takové speciality jsou drahé a v Praze je největší hustota nejvíce vydělávající lidí v republice...tady když zavezou křepelčí vajíčka, tak je to vrchol "delikates"  tak na severu kdyby navezli humry, tak je budou muset vyhodit do popelnice..koupí si to max pár lidí...kanadský humr za tisícovku...

+7/−1
24.12.2012 13:22

J12a51n 32B85a39j91z47a 8437695300371

Jen to nepřežeňte s tou zazobaností pražáků.Když jsem četl ten hezký článek,tak jsem vypadal jako bloodhound a při tom jsem žvejkal suchý chleba a bílé kavčo (jsem na svobodě a chutnalo mi)Ti co jste možná měl na mysli si pro takovéto chuťovky zajedou kamkoliv a ať si daj hmmm.:-)

+3/−1
24.12.2012 13:37

M10i34c14h38a20l 65B27o28c17k 7428646563788

Já nic nepřeháním. V Praze se nacházejí nejlepší advokáti, lékaři, manažeři finančních institucí, centrály korporací, nejlepší programátoři , herci, lidi ze šoubyznysu atd a je samozřejmé , že mají vysoké příjmy. Někde jsem četl, že v Praze je 100 tisíc domácnosti, kde měsíční příjem je od 80 do 150 tisíc čistého. V každém hlavním městě to tak je

+6/−2
24.12.2012 14:39

J93o45s56e31f 87Š62e30m77e36l37í29k 7129751350157

Vy nemáte přes léto na zahradě šneky?

+3/0
24.12.2012 14:26

K92a21t33e46ř67i93n37a 49V16a27š76á33k77o97v23á 5931802729945

speciality si rada zkousim vyrobit sama :-) Problem obcas byvaji suroviny, ale spoustu uz se toho da sehnat i tady...pokud uz bych chtela vylozene ochutnat mistni, tak v dane zemi, a ne v Praze :-)

0/0
27.12.2012 22:44

F57r20a88n71t17i64s36e26k 75K87o46v44a82r26i21k 2102398197856

Inspirativni to clanek. Diky. Onu Sicilianskou specialitu jsem jedl. Ovsem ne s mecounem, ale s cerstvymi sardinkami. Pani domu je pekla ve velkem kameninovem pekaci v troube na pizzu. Do kazde sardinky dale po bobkovem listu... a strouhanku dlouho mnula s olivovym olejem a ... Bylo to vskutku (pro mne) velmi zvlastni rustikalni dilo. A  kupodivu chutne i pro muj provincni jazyk. Babi na nej byla patricne pysna. Preji pekne Vanoce:7):-)

+8/0
24.12.2012 7:42

T58o65m98á63š 82M35o39r51a41v16č28í72k 3917856983475

Není nad vánoční kyselicu, tu bych nevyměnil za nic.

+2/−5
24.12.2012 2:13

P67e58t37r 17N35e66t64u27š63i57l 1619775686932

nebo kapustice ;-)

+1/−5
24.12.2012 10:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.