Diskuze

Víno, které ocení znalci. V Gruzii ho vyrábějí pod zemí už 10 tisíc let

Proč utrácet miliony za moderní lisy, nerezové tanky a počítačové systémy? Víno se dá přece udělat jednoduše a téměř zadarmo. Stačí nasypat rozšlapané hrozny do velkého "sudu" zakopaného v zemi, nádobu neprodyšně utěsnit a půl roku si jí nevšímat. Pak hrdlo otevřete a uvnitř najdete skvělé víno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pavlik05

6. 5. 2012 23:03
parada

o tomhle sem nemel tucha R^

0 0
možnosti

vymrzovac3

4. 5. 2012 10:55
Na Moravě to za těch 10000let vylepšili......

....ještě dolejou vodu, aby bylo čím toho mamuta zapít ! ;-D

0 0
možnosti

jacobsen

3. 5. 2012 21:28
u nás se tento způsob nepoužívá

protože je neefektivní. jedná se vlastně o zastavení kvašení a konzervaci oxidem uhličitým, který se při kvašení (štěpení) cukrů vytváří. nevýhodou takového nápoje je, že jej musíte po otevření prakticky okamžitě vypít, protože začne oxidovat a s tím souvisí jeho konec - tvorba těkavých kyselin, octovatění. a chtěl bych vidět gruzínskou vesnici sesednutou kolem patnactitisícilitrové nádoby, jak svorně týden chlastá, aby jim víno "nevykyslo"

0 0
možnosti

1933RT

4. 5. 2012 0:20
Re: u nás se tento způsob nepoužívá

Je to proste takovy lepsi krabicak.

0 0
možnosti

feroid

3. 5. 2012 18:42
kdosi nas klame panove

pry 10 tisic let stare... ale vzdyt mame pouze rok 2012!

3 0
možnosti

jacobsen

3. 5. 2012 21:20
Re: kdosi nas klame panove

a to znamená, že co bylo před rokem nula má záporné znaménko?

0 0
možnosti

dolch

3. 5. 2012 16:53
Nejideálnější

co to je? Ideální už je samo o sobě to nejlepší. Jak to lze ještě vylepšit?

0 0
možnosti

username

3. 5. 2012 18:44
Re: Nejideálnější

ehm, zkuste chvilku hledat a najdete, že to je v pořádku. Je to nejvíce se blížící ideálu

0 0
možnosti

RAT

3. 5. 2012 14:40
jak sou teda ty dzbanky velke ?

Vejde se do nich az 12000, nebo az 15000 litru, podle mne je to dost rozdil. Az 15k bych pouzil kdyby takovy dzbanek byl pouze jeden jediny ...  :-P

0 0
možnosti

tres.montes

3. 5. 2012 13:12
Ubytování na gruzijském venkově

Není pravda, že ubytování mimo Tbilisi není. Hotely jsou, pravda, jen v turistických oblastech (Kazbegi, Džvari, Batumi), ale všude jinde lze bez problémů najít ubytování u místních buď zcela zdarma, nebo (pokud se tím živí) za maximálně 200 Kč na den a osobu včetně velmi bohatého jídelníčku a podobně. Ochotní, milí, jen tím alkoholem vás budou napájet od rána (a kvalita skutečně není vždy nějak závratná).

Víno, o kterém se píše v článku, snad jen v drahých obchodech ve Tbilisi. Ale velmi dobré víno jsme si odtamtud přivezli, což o to.

0 0
možnosti

Jan9002

3. 5. 2012 13:00
Co jsem pil gruzínská vína, tak mi žádné nechutnalo.

Ale u nás se asi kvalitní gruzínská vína koupit nedají.

0 0
možnosti

jakub7

3. 5. 2012 16:12
Re: Co jsem pil gruzínská vína, tak mi žádné nechutnalo.

Ja si vozim sva oblibena vina v kufrech (nastesti jsem v Gruzii pomerne casto), ale pry je na Smichove Gruzinska vinoteka, tak to zkus tam..

0 0
možnosti

Vapch

3. 5. 2012 12:38
Velmi zajímavé

Zajímalo by mně, zda je možné podobnou technologií vyrábět víno i u nás - tedy jaké parametry a fyzikální vlastnosti by měla mít takoví kvevri ...

0 0
možnosti

hit

3. 5. 2012 11:48
Na tom videu

u toho američana mi to jako neprodyšně utěsněná nádoba moc nepřipadá.

0 0
možnosti