Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak jsem válela korbáčiky. Ty nejlepší prý 'šúlají' Slovenky na stehně

Je to slovenský poklad, jako třeba u nás pivo. Učila jsem se je dělat tam, kde jsou doma. Slyšela jsem, že Slovenky je válejí na zpoceném stehně, protože pak jsou prý nejlepší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

1888

Nejlepsi koorbaciky

se delaji podobne jako kubansky doutniky. Ty taky valeji Kubanky po stehnech.

0/0
12.7.2012 14:49

marienocka

Korbaciky

Ponukam na predaj Korbaciky-nite-1kg za 8eu.Uzliky udene aj neudene 1kg-9eu aj Pletene korbaciky.Na tel.cisle.0903766214 0917467864.Som z Oravy.

0/0
12.6.2012 20:27

hurkadavid

Na stehně ne, ale z ementálu z Tesca....

Koupíš sýr v Tescu, osolíš, rozpustíš a taháš...... Korbáčiky zo Zázrivej. Těch pravých je už málo. Jezdím 2x tyýdně na Žilinu, Kubín, Trstín atd. Oravu mám rád. A vím, kolik "druhů" korbáčiku si můžeme u cesty koupit.

0/0
10.4.2012 18:25

katrok

...

Nejlepší je že ten článek většina ani nečetla, maximálně tak nadpis, ale živě tu o něm diskutují.   ;-DR^

0/0
9.4.2012 11:09

FanFanTulipan

...

Pořád lepší šůlané na stehně než kdyby do toho zapojili kávové specialistky cibetky... ;-D

0/0
9.4.2012 10:39

jmhad

to četla o doutnících

z Kuby,kdy nejlepší havana skutečně válí mulatky na stehnech.No a korbáčik je tomu podobný;-(

0/0
9.4.2012 7:58

Furimmerjung

Že se korbáčik válí na stehně si může myslet opravdu

jen pražák (nebo samice od pražáka)....

+2/0
8.4.2012 22:44

tyraelid

Re: Že se korbáčik válí na stehně si může myslet opravdu

Citis se lip? Pokud ano, budis ti tva malost prana.

0/0
8.4.2012 22:46

Furimmerjung

Re: Že se korbáčik válí na stehně si může myslet opravdu

Cítím se výborně při vědomí, že nejsem zabedněný jako někteří pražáci....a budiž se píše se "ž"...takové rozumbrady mám nejraději ;-)

0/0
8.4.2012 22:48

Marty_32

Re: Že se korbáčik válí na stehně si může myslet opravdu

prosimte zalez burane, zas dalsi chytrej jak radio, sis pred spanim prihnul vid? to pak tahate tyhle tisickrat omlety kecy :-/

0/0
8.4.2012 23:39

Henri

Re: Že se korbáčik válí na stehně si může myslet opravdu

Ha-ha, že samica od pražáka :-)))) Dávno som sa tak nepobavil. Inak ani kubánske cigary sa nikdy nerobili na žiadnom stehne. Možno tak u samíc pod Nuselským mostom ;-D

0/0
9.4.2012 15:20

trojuhelník

°°

Na Slovensku mají další dobroty a zvyky, kromě šúlania koráčikov na prepotených stehnách, bridzové halušky, ty miluji, dále žinčica.V podnelok oblievačka dievčát, nalievačka borovičky pro kluky, potom šu..čka s dievčatami. Na Velký piatok  mají státní svátek, volno. Porovnejte s námi, v pondělí se motájí a hulákají po českých městech stovky navátých a unavených "koledníků," vetšinou už na plech.

+1/0
8.4.2012 22:35

tyraelid

Mam je strasne rad, stejne jako halusky s brynzou a skvarky.

Tady v Irsku se daji kupit nejake polske imitace, ale neni to ono. Kdyz jsem byl naposled v Praze koupil jsem si 3 velke baliky, protoze oni ty zazrivske korbaciky maji sve vlatni prodejny v Praze. Blby natom je, ze to nevydrzi. Chcete si dat par pro chut a sezeru pulku baliku. Jsem rad ze se vyrobci dari, musim se tam nekdy zajet podivat osobne.

0/0
8.4.2012 22:29

Theben

Re: Mam je strasne rad, stejne jako halusky s brynzou a skvarky.

A stojí to zato! Fajn zážitky a pohoda!

0/0
8.4.2012 22:58

ptolemaios14

Re: Mam je strasne rad, stejne jako halusky s brynzou a skvarky.

TAK TO JA TAKY.JSEM NA SLOVENSKU UZ 25 LET A MILUJU TO.HALUSKY JSOU SUPER.EU

0/0
16.4.2012 9:31

Theben

Re: Mam je strasne rad, stejne jako halusky s brynzou a skvarky.

No tak to je teda už pekných pár rokov čo žiješ na Slovensku! Teda klobúk dolu! :-) Ja som žil a pracoval v Česku ešte za bývalej republiky 5 rokov a 2 roky som tam bol na vojne, teda spolu 7 rokov.

Tie halušky sú fakt taká slovenská špecialita, ja ich mám tiež veľmi rád a často ich konzumujem. :-)

0/0
16.4.2012 15:50

czechlin

Re: Mam je strasne rad, stejne jako halusky s brynzou a skvarky.

A ve slovenských obchodech u řeky je nemívají? Já fakt nevím, chodím tam málokdy, ale musím se příště podívat. Korbáčiky miluju a myslím, že zbouchat půl balíku by mi taky nedělalo problém ;-D Polské imitace čehokoliv nemusím, vždycky mi to přijde strašně převoněný, ať už se jedná o cokoliv :-/

0/0
10.4.2012 13:07

polednice

Abych řekl pravdu

přešla mě chuť. Ještě k tomu měli napsat jak dělají brynzu....

0/0
8.4.2012 22:17

Theben

Re: Abych řekl pravdu

Nebuď zasa taká citlivá, veď sú to tu len reči a nič viac. Podstata výroby je úplne iná! To si buď istá.

0/0
9.4.2012 18:11

bara.obava

radsi korbacik ktery prejde pres zpocene stehno

nez plastikovy korbacik z lidlu :-P

0/0
8.4.2012 20:57

kajak v zakoně

Re: radsi korbacik ktery prejde pres zpocene stehno

tak já bych prosil radši plastik, děkuji...:-/

0/0
8.4.2012 21:20

tyraelid

Re: radsi korbacik ktery prejde pres zpocene stehno

Ale notak. Nejhorsi ze vseho je sterilni jidlo. Gulas je taky nejlepsi den dva odlezelej.

0/0
8.4.2012 22:30

marekxaver

zpoceném stehně

;-D;-D to trocha prehnali

0/0
8.4.2012 20:33

jondad

Re: zpoceném stehně

proto jsou tak slané....

0/0
8.4.2012 20:33

marekxaver

Re: zpoceném stehně

;-D;-DR^ daj si..fajnovo slané ;-D

0/0
8.4.2012 20:45

MNPV

To jsem neslyšel,

ale slyšel jsem, že Kubánky na stehnech šoulají doutníky. Zřejmě to Slovenky okopírovaly.;-D

0/0
8.4.2012 20:14

bara.obava

Re: To jsem neslyšel,

u doutniku se to jeste prikrmuje chrchly :-P

0/0
8.4.2012 20:54

P1tbul

Lepší než kdyby je žmoulali mezi stehny

EU

0/0
8.4.2012 20:07

kajak v zakoně

neni nad korbáčik uválený na pořádným chlupatým stehně...

R^

0/0
8.4.2012 19:15

kajak v zakoně

fůůůůj

8-o

+1/0
8.4.2012 19:05

laduk

hm..

no fuj

+1/0
8.4.2012 19:01

opportunity

Chybí mi v článku

začátek receptu - tedy úprava sýra. Známý to kdysi dělal z obyč eidamu, přes mlýnek na maso. A jako dítě jsem měla korbačiky každý víkend, když jsme jezdili přes Žilinu na Raču lyžovat, a bývaly ze 3 nití, ne ze dvou. Za padesátník, později za korunu jeden.

0/0
8.4.2012 18:57

Jafirka

Re: Chybí mi v článku

Občas ich robievam  -  kúpim napr.  mozarellu (pozor, nie tú, čo je určená na  pizzu), nakrájam na kocky cca 1x1x1cm, ponorím do zohriatej vody (nesmie byť moc horúca, ale to  si musí vyskúšať každý  sám), a keď začne byť syr krásne ťahavý, spojím ho dokopy a  začnem  z neho ťahať  krásnu niť.....tú ponáram do studenej vody. Keď je  zo všetkého syra niť, preložím  ju do studenej vody cca na 5 minút (na liter vody dávam 5-6 lyžíc soli). Potom  niť obkrúcam napr.  na drevený lopárik a na jednom mieste všetko naraz prerežem - zostanú mi rovnako dlhé kúsky. Korbáčiky nezapletám,  stačia nám tzv. nite  dlhé cca 15 cm. 

Zvyčajne kupujem celú tehlu syra a  nite robím do zásoby - rozdelím  ich do mikroténu a strčím do mražáku.

+1/0
8.4.2012 20:54

Mr. Datel

Re: Chybí mi v článku

JO!

V Žilině u stánku stojícím hned u východu z nádraží, 80. léta!

0/0
10.4.2012 15:29

jan.banos

Ty nejlepší prý 'šúlají' Slovenky na stehně

ty tmavé šúlá kdo?

0/0
8.4.2012 18:50

paraglaid

Re: Ty nejlepší prý 'šúlají' Slovenky na stehně

Dobře ty :-D

0/0
8.4.2012 21:51

hermína

hm, asi sem citlivka,

ale poctivě ručně udělané = nejednou rukou mnohokrát opatlané, si ráda nechám ujít.

0/0
8.4.2012 18:39

jondad

Re: hm, asi sem citlivka,

Kdybys viděla jak se dělají jiné potraviny...

0/0
8.4.2012 20:35

ivan.ivan

ivan.ivan

Neni pravdou, že by boli korbáčiky pre Slovákov to, čo je pivo pre Čechov. Pochybujem tiež o tom, že korbáčiky robia večšinou ženy....

0/0
8.4.2012 18:37

Theben

Re: ivan.ivan

Tak, pravdou je že slovenské korbáčiky sú slovenské korbáčiky a české pivo je české pivo. Či sa to nejako dá porovnať je fakt diskutabilné. Jedna vec je však jasná, tak ako pivo vyrábajú a pijú muži i ženy, tak korbáčiky vyrábajú a jedia muži i ženy.

ivan.ivan!

A keď tak, "večšinou" sa píše väčšinou!!! Nerob nám tu hanbu! Kapíšto? :-P

0/0
9.4.2012 18:21

krisikowa

Na stehně?

Třesky plesky, to se říká i o kubánských doutnících :)

+2/0
8.4.2012 17:53

venecek.nebo.rakvicku2

Paní redaktorce by někdo měl asi citlivě říct.....

....že pivo už dávno není český národní poklad, protože všechny významné pivovary již naše hlavy pomazané stihly prodat cizím nadnárodním koncernům a o těch posledních se už čile pár let jedná a je jen otázkou času, kdy se prodají (= zcela pohřbí).

+1/0
8.4.2012 17:07

Azulka

Korbaaaaciky...

mnaaaaaam....... V

0/0
8.4.2012 17:07

prazakm

No já tedy nevím,

nedělají se náhodou korbáčiky z ovčího mléka? Alespoň nám to před třiceti lety tvrdili v Terchové...

0/0
8.4.2012 17:05

venecek.nebo.rakvicku2

Re: No já tedy nevím,

Nojo, ale to bylo před 30 lety. Tenkrát se ještě jogurty dělaly z mléka, termix z tvarohu a karamelky byly kupodivu z karamelu. Rohlík vydržel poživatelný déle než 12 hodin a výtahy nemusely mít desatery dveře, protože nikdo nebyl takový debil, aby tam strkal ruku :) Vítejte v současnosti. Udělejte si pohodlí, bude to bolet.

+5/0
8.4.2012 17:11

krisikowa

Re: No já tedy nevím,

Tak tak. Surové mléko piju jen od farmáře, ropný produkt Trvanlivé mléko jen při vaření nebo pečení.

0/0
8.4.2012 17:55

indnes

Re: No já tedy nevím,

Nie, zalezi na tom, z akeho mlieka si tu hrudku vyrobis.

Aj bryndza napr. sa robi bud zo 100% ovcieho mlieka (Majova bryndza), alebo z 50% kravskej a 50% ovcej hrudky (zimna bryndza). Minimalny podiel ovcej hrudky vsak nesmie klesnut pod 50%, lebo potom to uz nie je "prava slovenska bryndza."

Korbaciky si mozes vyrobit aj z kozieho, alebo byvolieho mlieka. Zalezi, aku surovinu mas.

0/0
8.4.2012 18:24

donau

Re: No já tedy nevím,

Ano ale 100% bryndzu nedostanes. resp dostanes ale nie je velmi chutna. myslim ze cca 70-80% je to prave orechove. 100% je vraj az stiplava. Neviem nejedol som ju ale skutocne majova to jsou nebesa :))).

+1/0
8.4.2012 18:39

prazakm

Re: No já tedy nevím,

Pánové, nedělejte mi takové chutě. Já tady můžu sehnat leda bryndzu z Lídlu, pro pořádnou to mám trochu daleko...;-(

0/0
8.4.2012 18:45

donau

Re: No já tedy nevím,

V prahe na farmarskych trhoch mal pravidelne min. rok stanok nejaky producent zo slovenska a myslim ze to bola velmi slusna kvalita.

0/0
8.4.2012 19:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.