Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kobra za 3 000, pět chodů za 300 korun! Vítejte v hadí restauraci

Jedním z největších zážitků ve vietnamské Hanoji je návštěva speciální hadí restaurace. Na jídelním lístku najdete spoustu pochoutek, od smažené hadí kůže až po hadí závitky. A nechybí samozřejmě ani slavná hadí krev.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

mam-rad-pivo

..

velebnosti, jdu blejt

0/0
28.1.2012 17:25

Smradlavej čmoud z komína

vypatlanci

0/0
18.1.2012 14:55

Chufev

Re: vypatlanci

a proč jako? tady se dřív taky jedli psi a šneci

0/0
19.1.2012 17:13

Smradlavej čmoud z komína

Re: vypatlanci

dřív, tak někdo aspoň částečně vyspěl, jiný holt moc ne, ale ona v tom článku taky není celá pravda, tam dělaji mnohem větší prasárny, a taky že těma jejich úchylnostma mořské koníky téměř vyhubili

0/0
19.1.2012 20:09

UpsideDown

No... nevim

Radši si dám řízek s bramborovým salátem :-P

0/0
17.1.2012 1:53

Vanya

Cena

To ste poriadne preplatili, poriadne velka kobra bola za $80, 11 chodov pre 2 osoby, k tomu flasa vina zmiesana s kobrou krvou a dalsia flasa vina zmiesana so zlcou + srdce v pohariku s palenkou. Minuly rok v Hanoi.

Taxikar nas chcel oklamat, najskor nas zaviezol do nejakej spriatelenej restauracie, kde bola uzovka za $100 a kobria sezona udajne nezacala, ale nedali sme sa odhovorit a nakoniec nas zaviezol do restauracie, ktoru som nasiel v Lonely Planet a vsetko bolo v pohode.

0/0
16.1.2012 20:19

Jiří Anderle

Bohužel chybí podstatné

jak se nakládá had do lahve s alkoholem a proč. Jak se pije a jak působí na organismus. :-/

0/0
16.1.2012 20:19

Jadrro

Had

Jezdim do Vietnamu pravidelne a vzdy si kupuju tiger cobra v lahvi, vietnamci to maji za tradicni medicinu a je fakt, ze mi to pomohlo na krece v ruce. Ma byt nalozeny po nejakou dobu a dost se to falsuje... Jinak je to vino a je to dost nechutny, ma se pit panak rano a vecer. Nakladaji to i s jedem a pry to aktivuje immunitni system... Ale kdo nezkusil, muze na to jen koukat v TV...

Na pecenyho hada samy superlativy, fakt dobry.

0/0
16.1.2012 19:40

Zoro.Vomáčka

...toz perverzita lidi nezna mezi....

X...nerikam, kdyz je zvire chovano primerene...

X...a hlavne usmrceno humane a rychle bez tyrani...

X...na mem odkazu je ale opacny pripad lidske brutality a perverzity...

X...castecne grilovane ale - jeste zijici a dychajici -  ryby na taliri......opravdu jen pro silne natury...

X...http://www.zvraceny.cz/video/9018-labuznici/

0/0
16.1.2012 19:21

Chufev

Re: ...toz perverzita lidi nezna mezi....

to je hnus velebnosti s těma rybama servírovanýma zaživa

0/0
19.1.2012 17:36

jafis

"mňammm"

0/0
16.1.2012 12:49

KateMarx

ti fakt sežerou úplně všechno

0/0
16.1.2012 12:12

hilsner_urquell

Srdce a krev bych nejed

ale pečený nebo smažený hadí maso mi nijak nechutný nepřipadá...

0/0
16.1.2012 11:21

pouyti

Re: Srdce a krev bych nejed

Zive maso nikomu nechutna,jen se pouziva jako jakysi lek ,pokud se tyce peceneho masa a kdybyste nevedel,ze to je hadi maso,vam urcite bude chutnat.Jinak Cinane nekoupi tolik hadu z Vietnamu za takovou vysokou cenu (cca 800 kc/kg ziveho hada ).Hady se krmi v rodine jako jina zvirata,samozrejme v bezpecnem miste.Ta prace prinosi velky zisk.

0/0
16.1.2012 19:26

pouyti

Re: Srdce a krev bych nejed

krmi >chovat

0/0
16.1.2012 19:28

Antikodex

FFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUU

:-P

0/0
16.1.2012 10:06

cassul

No a teď si představte podobně hrůzný zážitek

v očích třeba muslima, který omylem vleze na klasickou českou zabíjačku a vepřové hody...

Jiný kraj, jiný mrav...

+6/0
16.1.2012 9:31

síma25

Re: No a teď si představte podobně hrůzný zážitek

Mám teď docela čerstvý zážitek s kolegou ze Švýcarska. Přijel sem těsně před vánocema a před obchodem zahlédl káď s kapry. Byl z toho úplně v šoku. Stál tam, zíral na ty "jatka" přímo na ulici, na ty otlučený kapry s polámanýma ploutvičkama, jak si je lidi nechávají zabít a vykuchat rovnou na stánku, na jiné, kteří si je pololeklé odnášeli živé v igelitkách a nevěřil mému vysvětlení, že si ho něktěří lidí doma dají do vany a že je to tady vánoční tradice. Prohlásil, že měl vždycky Čechy rád, že i ve Švýcarsku zná pár emigrantů a jsou to super lidi, ale že tradice máme fakt zvrhlé. Byl úplně zelený a bylo vidět, že se mu fakt navaluje.

Možná jsem pokrytec, mám ráda jakékoli maso, ale jak se to zabíjí vidět nechci. A je jedno, jestli je to zabijačka, kaprobití, nebo příprava hada.

0/0
16.1.2012 9:42

cassul

Re: No a teď si představte podobně hrůzný zážitek

Kdo si není schopen maso sám zabít, nemá ho co jíst. Já už zabíjel i býka...

+9/0
16.1.2012 10:02

síma25

Re: No a teď si představte podobně hrůzný zážitek

Tak v tomhle se neshodnem. Já teda chodím na ryby, takže rybu zabít umím, ale dělám to tak, že co chytím a má to míru, to donesu domů na večeři, nějakou sem tam do mražáku, nebo rodičům a dost. Rybaření jako sport mi nic moc neříká chytat ryby pro potěšení a zase je pouštět... Spíš mě baví koukat do vody, hlavně v létě.. Co chytím hned upéct na místě v alobalu na uhlíkách, o půlnoci to sbalit, zaplavat si a po tmě jet na kole dom... Ale nechápu logiku vašeho výroku, že by si člověk měl být schopný maso zabít. Jako proč? Taky neumím postavit barák a nebydlím pod mostem.

+1/0
16.1.2012 10:32

cassul

Re: No a teď si představte podobně hrůzný zážitek

Jenže postavit si barák je věc technologie, nikoliv etiky. Neumím naprogramovat email, přesto ho využívám. Ale maso je něco jiného. Pokud nemám odvahu vzít něčemu život, uvědomit si, že odnímám nějakému tvorovi život, abych se nasytil, nemám na to právo. Pokud před tím zavíráme oči a namlouváme si, že steaky vyrábí v továrně a kuřecí řízky vznikají v mrazáku, tak je to chyba. Já maso jím a mám ho rád - ale svýma rukama jsem už zabil řadu zvířat a vím tedy, že to dokážu a dokážu si uvědomit spojení mezi loztomilouškým telátkem a kusem hovězího na talíři a nemám s tím morální problém. Řada lidí to ale odmítá. Cpe se hamburgery, ale přitom tvrdí, že oni by nikdy ničemu neublížili. A to mi vadí...

+3/0
16.1.2012 11:18

síma25

Re: No a teď si představte podobně hrůzný zážitek

Něco jako "špinavou práci si má dělat každý sám"? Tak to já si na špinavou práci klidně někoho zaplatím. Potřebuju, aby někdo zabil zvíře, které chci sníst. Mám na výběr: buď si ho zabiju sama, nebo vydělám peníze a ty dám někomu, kdo ho zabije. Volím b. Potřebuju vyměnit žárovku v autě? Sice to umím, ale proč si špinit ruce? Prostě si na to někoho najmu. Kdybych neměla peníze na kupování si masa v obchodě, klidně si budu doma chovat zvířectvo na maso, ale na zabijačku bych stejně pozvala řezníka. Já se zabíjením zvířat na maso nemám žádný morální problém, nepovažuju například profesi řezníka za nemorální, jen nemám chuť je osobně zabíjet. A rozlišuju mezi rychlým zabitím kvůli masu a týráním zvířat, kterým třeba kapr ve vaně rozhodně je. Takže hada bych si klidně dala, Foie Gras už ne.

0/0
16.1.2012 12:22

cassul

Re: No a teď si představte podobně hrůzný zážitek

Ale já nemyslím, že se má jíst jen maso vlastnoručně zabitých zvířat, to je z celé řady důvodů nereálné, to dá rozum, taky nakupuju v obchodě, kdo ne. Ale myslím tím ten vztah k masu, to uvědomění si, že to je kus kdysi živého tvora. Zkrátka by si to každý měl zkusit a pak se rozhodnout.

Ty asi nejsi člově, co s tím má problém, v pořádku. Ale opravdu jsem se setkal s pokrytci, co se rozplývají nad králíčky a kuřátky a pak proklínají řezníka, co z nich porcují maso. Že ho sami kupují a jedí, to je ale v pořádku. Viz nedávno příklad nějaké školy kdesi, kde udělali nějaký starověký den, v rámci kterého před dětmi zabili a upekli kuře. Matinky si stěžovaly, že se děti ptají, odkud je maso v mrazáku a že neví, co jim na to říct. To je to pokrytectví dnešní doby, brát jen čisté a připravené věci a zavírat oči před jejich špinavou přípravou.

+2/0
16.1.2012 12:38

síma25

Re: No a teď si představte podobně hrůzný zážitek

Tak s tímhle souhlasím, člověk by měl určitě vědět, kde se maso bere. Jsem z vesnice, tam to každý malý děcko vidělo a přijalo jako fakt, že králíček je moc roztomilej a heboučkej, pak se lupne za uši a je z něj výborná pečínka a z kožíšku jsou pak třeba ještě rukavičky. Sama jsem králíka už jako děcko několikrát stahovala, nic na tom není. Je fakt, že ve městech je to trochu jinak, navíc od mého dětství taky už pár let uběhlo. Ale aby si každý zkusil zabít býka? Mně není ani příjemné přihlížet zabijačce. Stejně jako smrt v rodině je přirozená součást života a já to plně respektuji, vždycky to ve mně vyvolá negativní emoce. A to samé je i zabíjení zvířat na maso - považuji to za normální koloběh života, ale osobně se toho účastnit nepotřebuju.

Je fakt, že dost přibývá lidí, kteří žijou v úplném vakuu - třeba kamarádka si přivezla partnera z USA a byli jsme v lese. Koukal na borůvky jak tele a prohlásil, že si celý život myslel, že borůvky se pěstují ve skleníku jako třeba rajčata...

0/0
16.1.2012 13:19

McGrinder

Re: No a teď si představte podobně hrůzný zážitek

:-)R^

0/0
16.1.2012 18:52

janzlatousty

To je nějaký chudinka tak zmagořený

pseudohumanismem a politicku krektností, že si asi myslí, že maso roste na stromech.

No , mám také přátele v zahraničí, ale jsou t normální racionální jedinci a nikoli nešťastníci s vygumovanými mozkovými závity

+2/0
16.1.2012 11:21

Mražená spermie

***

skleničku z hadem z Vietnamu jsem dostal, ale načínat to nebudu.

0/0
16.1.2012 7:44

izak__

Re: ***

A pritom to kopiruji od Thajcu ;-))

0/0
16.1.2012 13:25

AP1

inspirace

0/0
16.1.2012 7:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.