Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Krkonošská Luční bouda bude vařit vlastní pivo, pojmenovala ho Paroháč

V Luční boudě v Krkonoších začnou do léta příštího roku vařit vlastní pivo. Zlatavý krkonošský mok se bude jmenovat Paroháč a s jeho výrobou pomůže provozovatelům boudy větší a zkušený bratr - Budějovický Budvar. V horské boudě tak vznikne možná nejvýše položený minipivovar v celé Evropě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

+Moravian+

Parohac??

Tzn. pivo pro muze kterym zahyba mazelka??

0/0
17.12.2011 5:32

MFD to hraje s náma

Re: Parohac??

Presne tak. Takovi totiz pak travi cele svatky na bezkach a stihnou se dokodrcat az k te Lucni. :-)

0/0
17.12.2011 15:06

sekal

kdyby aspoň čepovali Krakonoše...

Gambáč v každé boudě mě vloni v létě dost urážel... a radši jsem jel dál žízniv...8-o

0/0
16.12.2011 21:34

a budou mě mazat a budou.....

Re: kdyby aspoň čepovali Krakonoše...

Gambáč?...na Dvoračkách není, na Špindlerovce není, na chatě Špindler není a na zmiňované Luční si taky můžeš dopřát jiný- tak nevím....;-)

0/0
16.12.2011 22:44

sekal

Re: kdyby aspoň čepovali Krakonoše...

asi jsem jel z Pomezek tenkrát na kole blbým směrem...:-/

0/0
16.12.2011 22:55

a budou mě mazat a budou.....

Re: kdyby aspoň čepovali Krakonoše...

jestli jsi jel z Pomezek, tak jsi přijel z druhý strany, tam to moc neznám...;-)

0/0
17.12.2011 8:32

you.can

Re: kdyby aspoň čepovali Krakonoše...

krakonoš byl pro mě před sedmi lety naprosto nepoživatelný, jestli se od té doby výrazně zlepšil, tak jenom dobře

0/0
19.12.2011 17:15

pilsener

Dvanácterák...

Hmmm, tak Dvanácteráka vaří od letoška malý pivovar na šumavské Kvildě, takže se rýsuje spor o značku???

0/0
16.12.2011 20:12

xchudy

nejvyssi pivovar v Evrope

to ale rozhodne nebude....v Livignu vari pivo s nazvem 1816(nadmorska vyska)

+1/0
16.12.2011 17:06

gumidos

Marně přemýšlím

jaké zvýšené náklady může mít  Luční bouda s dopravou a uskladněním piva oproti normální hospodě na vesnici.

Spíše mí to připadá na zvýšený podíl keců.

Pokud tam prodají takové množství piva, že se jim vyplatí vlastní pivovar, pak jsou to kecy tuplem. Navíc se jim tam pivovary musí předhánět s nabídkama.

0/0
16.12.2011 16:42

petr____22

Re: Marně přemýšlím

Skus vyjet na Lucni boudu s nakladakem z pivovaru, skonci v peci u zavory pod kopcem ;-D

0/0
16.12.2011 16:43

gumidos

Re: Marně přemýšlím

Zkus si přečíst jak funguje doprava na Luční boudu a za kolik.  Při ceně piva 50 Kč by musli jezdit zvlášť s každýma dvěma basama piva, což nejezdí. Zásobování tam normálně funguje, tak nemel.

0/0
16.12.2011 17:13

Paglia Orba

Re: Marně přemýšlím

;-D;-D;-D Nezlob se, ale o Krkonoších a jak tam funguje doprava nemáš ani potuchy.;-D

0/0
16.12.2011 19:43

a budou mě mazat a budou.....

Re: Marně přemýšlím

to je teda blábol :-) Pochybuju, žes tam vůbec někdy byl...

0/0
16.12.2011 20:33

Paglia Orba

Re: Marně přemýšlím

byl, ale prstem na GOOGLU

0/0
16.12.2011 20:49

A přece se maže...

Re: Marně přemýšlím

Když jsem tam byl koncem října, tak tam jela slušně velká dodávka Makra... Při roční dnešní trvanlivosti europiva a velikosti Luční by si tam klidně mohli udělat zásoby, než napadne sníh.

0/0
17.12.2011 14:26

prick

Re: Marně přemýšlím

Kdo z českých pivovarů garantuje roční trvanlivost?

0/0
21.12.2011 6:57

Martin111

Re: Marně přemýšlím

Proč roční. Tipoval bych to tak na půl roku - čtyři měsíce ale určitě.

0/0
21.12.2011 23:01

Pitrs5

Luční bouda u mě skončila...

...loni polévka někde kolem 60,- Kč, svíčková tuším 170,- a pivo kolem 50,- Kč, od tý doby se tam chodím jen ohřát dolů do haly :-). O 2 km dál na Výrovce pivo pod 30,-, guláš s knedlíkem pod 80,- a polévka kolem 25,-. Ale je fakt, že na Luční měli celkem narváno,  takže by byli blbý kdyby zlevňovali. Lidi co tam jdou jednou za 5 let to asi přežijou, já se tam kolem vyskytuju každou chvíli, takže jim ty ceny platit nebudu :-)

0/0
16.12.2011 16:29

petr____22

Re: Luční bouda u mě skončila...

Ano, jidlo vyrobene z mene kvalitnich komponent bude vzdy levnejsi.......proc ale kupovat kvalitne, kdyz to muze byt levne ? Co se tyce cen - ty se od cen v restauracich v Praze zase az tak nelisi. Nesmi se ale srovnavat gulas se svickovou ;-D

0/0
16.12.2011 16:42

Pitrs5

Re: Luční bouda u mě skončila...

No pivo a pivo srovnavat muzu, polivku a polivku taky, tam zadnej rozdil neni. Kdyz jsem videl svickovou na Lucni a gulas na Vyrovce, dal bych si radsi gulas na Vyrovce, ale chapu ze cenovy srovnani trosku kulha. Nicmene jiny hotovky na Lucni opravdu nejdou pod 150, ale kdyz to teda prazsky Pepici zaplatej, tak at si to na Lucni uzijou. No a poznamka o kvalitnich potravinach me opravdu rozesmiva, mam nekolik kamaradu kteri tam pracovali jeste nedavno a jeden je tam jeste ted, tak proto ten usmev na rtech...

0/0
16.12.2011 18:08

ygg

Re: Luční bouda u mě skončila...

Byl jsem letos v létě, a ač jsem byl ochoten v pohodě s ohledem na polohu akceptovat vyšší cenu, tak problém byl ten, že nabídka mizerná a jídlo VELMI podprůměrné. Což mne tedy hodně nemile překvapilo, protože před 3 roky to zadarmo samozřejmě taky nebylo, ale jak nabídka, tak především kvalita jídel byla hodně jinde.

Luční byla a je tradiční klasika, ale fakt to tentokrát byla mizérie, a návštěvu si příště sakra rozmyslím, ať mají pivo jaké chtějí.

0/0
16.12.2011 19:38

REN_STIMPY

Re: Luční bouda u mě skončila...

mam tu samou zkušenost  z Pece, byli jsme v létě, za kvalitní jídlo bych si připlatil, ale jaxi jsem ho nikde nenasel. A to tam byla nekde hospoda kterou navstivil Pohlreich, a mne tam proste nechutnalo...

0/0
17.12.2011 0:01

ygg

Re: Luční bouda u mě skončila...

P byl ve Hvězdě, a tam je to bohužel ač moc často o náhodě ... někdy za velmi rozumné peníze super, jindy silně nic moc, o obsluze platí to samé. Obé jsem zažil. Jistotou kvality je relativně stále Enzian(prakticky přes ulici), byť je pravda, že vyčnívá nejen jídlem, ale i cenou.

0/0
17.12.2011 22:38

Lev___z___Rožmitálu

Re: Luční bouda u mě skončila...

tyhle kecy jsou směšný

jakou máš jistotu že je to z kvalitnějších surovin?

vyšší cena = kvalita je myšlení přihlouplejch tupanů:-PRv

0/0
17.12.2011 18:50

m-karr

Už se těším

Na luční boudu se dostanu sice obvykle v zimě, ale pivo místní výroby si dám rád, jestli bude k pití.

Už takhle se vždycky těším na koláč. Jen to Pivo prosímvás neplňte do lahví, protože to se pak dost tluče s tím že se nemusí dopravovat nahoru. Kdo chce na chatku, ať si odnese dva litry v pet flašce. za tu chvíli se z toho ani gurmánovi nic nestane.

0/0
16.12.2011 16:25

Uphillman

Budou vařit ve spolupráci s Budvarem...

Budvar je mi opravdu odporný. Připadá mi jiný než ostatní, chutná divně a připadá mi, že smrdí. Zajímalo by mě, jestli fanoušci budvaru zažívají stejný šok z ostatních piv. Mám rád Radegast s tanku a Kunětického Hejkala, jinak piju kde co, jen ten Budvar fakt nemůžu... a pak ještě doslazované piva nemusím (s cukrem nebo maltozovým sirupem). Bolí mě z nich šiška a chutnají jak sodovka.

0/0
16.12.2011 16:17

erica_psychorová-lančíková

1983 - lyžařskej výcvik v prváku, jeden den lyžování, zbytek

mlha a zákaz vycházení, společenská místnost obsazená jihlavákama, s kterejma se to furt šťouchalo kvůli hokeji ( Měli blbý kecy na naší Škodovčičku Plzeň), a protože nás chtěl mít náš opilecký sbor na očích, trávili jsme volno většinou ve vinárně. Po dvou hodinách nějakých přiblblých soutěží naše učitelstvo odpadlo a musím říct, že jsme si to fakt užili.

0/0
16.12.2011 16:02

Paglia Orba

moc bych to do světa nevytruboval,

protože takové záměry soudruzi z KRNAPu zrovna netěší. Je pouze otázkou času, kdy někdo v zeleném tento nápad napadne s argumentací ochrany přírody. ;-€

0/0
16.12.2011 15:46

akaša

Myšlenka divná

Bude lepší vařit pivo na Milešovce  je  tam lepší přístup!!

0/0
16.12.2011 15:41

SUPERpolární liška

Jestli mi tohle někdy partnerka s úsměvem a s mrknutím oka

přinese, asi lehce znejistím....

0/0
16.12.2011 15:20

pesimita-optimista

Náklady

Že by náklady na dovoz a skladování surovin na výrobu piva byly nižší než u hotového piva? To se mi nějak nezdá... I když vlastně pan zaměstnanec neřekl, že bude levnější...

0/0
16.12.2011 15:13

PetrP7

Re: Náklady

Možné to je... suroviny nejsou voda a v pivě jich zase až tolik není. Navíc nebudou nikomu platit marži...;-)

0/0
16.12.2011 16:07

mrozik

Nevím co má přezdívka ...

režiséra Jiřího Menzela společného s pivem a Luční boudou ;-D

0/0
16.12.2011 14:42

Duke._.Nukem

Re: Nevím co má přezdívka ...

no,moc neutesuj,to je prezdivka 80-ti % chlapu..;-D

0/0
16.12.2011 17:44

bezdukátů II

super

jen by se do toho nemusel montovat BUD. tak z toho bude zase jen nasládlý pivní patok

0/0
16.12.2011 14:02

Občan svobodný

Supoer

0/0
16.12.2011 13:38

choppergang

PŘIPOMNĚLI

jste mi jedno období mého života .Když to beru z dnešního pohledu ,byla to veliká legrace.;-D

0/0
16.12.2011 13:24

Posel z Liptákova IV.

to zni divne...

...pivovar na hrebenech hor :-/

0/0
16.12.2011 13:18

lopenik III - duveryhodny ctenar

to zni dobre...

R^:-)...

+2/0
16.12.2011 12:52







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.