Diskuze

Štědrovečerní stůl v Evropě: Santův pečený sob, krocan, žáby i ústřice

V mnoha zemích se štědrovečerní večeře stala přehlídkou těch největších a nejoblíbenějších delikates. Na slavnostním stole Francouzů tak nechybějí ústřice, šneci, žabí stehýnka či foie gras. Norové holdují pečeným jehněčím a vepřovým žebírkům. Angličané a Řekové zase milují nadívaného krocana.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

věrnostní program

25. 12. 2011 23:00
35 korun v obchodě za zasmrádlou ústřici?

U nás dostanete čerstvou v restauraci za dolar, a ještě vám ji otevřou

http://www.theglobeandmail.com/life/food-and-wine/restaurant-reviews/shucks-its-peak-oyster-season-so-enjoy/article2282910/

2 0
možnosti

captain cook

26. 12. 2011 8:12
Re: 35 korun v obchodě za zasmrádlou ústřici?

a jak daleko maji vase restaurace k pristavisti, kam se privazeji cerstve nasbirane ustrice a jak daleko jsou od podobnych zdroju ceske obchody?;-)

1 0
možnosti

Pajus

24. 12. 2011 14:16
Ten Norský pokrm vypadá skvěle

:-P

1 0
možnosti

fotrtom

24. 12. 2011 11:04
santův pečený sob?

U nás máme ježíškův nadívaný pytel....

4 0
možnosti

navstevak nakopne socana

24. 12. 2011 10:31
Na druhou stranu jsou i v evrope komunisticke zeme

kde nemaji ani maslo a dokonce jsou lide trestani za to, kdyz se ho snazi do zeme dostat. ;-DR^

1 0
možnosti

inosh

24. 12. 2011 10:59
Re: Na druhou stranu jsou i v evrope komunisticke zeme

Bohuzel dis cirou pravdu,

od masla mam prave bradu.

V Norsku bych mel leda prd,

regulace - nase smrt.

0 0
možnosti

věrnostní program

24. 12. 2011 4:01
Ústřice lze mnohem jednodušeji otevřít v páře,

aniž byste riskovali harakiri šroubovákem. Otevírat je chce zkušenost, i když máte na to správný nůž - krátký, tenký, s oboustranným ostřím a silnou rukojetí.

Pokud se nechcete otrávit, nejezte ústřice, když nejste na dohled od moře. Otrava je velice nepříjemná, může být i smrtelná.

Nekupujte vařené humry, kraby atd. - to jsou ti chcíplí, které už nelze prodat živé.

1 0
možnosti

Danny_Kay

24. 12. 2011 10:01
Re: Ústřice lze mnohem jednodušeji otevřít v páře,

...nejlepe umeji otevirat ustrice mloci....Capkovi mloci...;-)

1 0
možnosti

captain cook

24. 12. 2011 1:52
pro zmenu na dnesni menu /z Australie

1)platky studeneho uzeneho tasmanskeho lososa s avokadem, limetkou a "tatarkou" z avokada, bylinek a domaci cesnekove majonezy, cerstve pecene mini-zemlicky

2) pstruh peceny na masle s bylinkami a posypany lehce prazenymi mandlemi s ceskym bramborovym salatem podel babiccina receptu, alt. opecene brambory pro 1 clena rodiny, ktery nema rad brsalat

3) zmrzlinovy rez (vrstvy cokoladove a vanilkove zmrzliny s primichanym kandovanym ovocem namocenym v brandy a kousky horke cokolady) a ovocny salat z cerstvych malin, ostruzin, jahod a boruvek, doslazeny tresnovym syrupem Maraska

4)ceske vanocni pecivo od zdejsich Bohemia Cakes (Mrs. Cook a ja jsme usoudili, ze je tu ted prilis horko na peceni cukrovi)

5) k piti vyber sumivych vin z Francie, Australie a Noveho Zelandu, Scotch, Cointreau, Frangelico, Baileys Irish Cream atd

1 0
možnosti

Bereniké

24. 12. 2011 6:18
Re: pro zmenu na dnesni menu /z Australie

Prosím, nemůžete nějak přiblížit ty bylinky do "tatarky"? Vypadá to zajímavě, zkusila bych to, jsme doma lososožrouti.

0 0
možnosti