- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
U nás dostanete čerstvou v restauraci za dolar, a ještě vám ji otevřou
a jak daleko maji vase restaurace k pristavisti, kam se privazeji cerstve nasbirane ustrice a jak daleko jsou od podobnych zdroju ceske obchody?
kde nemaji ani maslo a dokonce jsou lide trestani za to, kdyz se ho snazi do zeme dostat.
Bohuzel dis cirou pravdu,
od masla mam prave bradu.
V Norsku bych mel leda prd,
regulace - nase smrt.
aniž byste riskovali harakiri šroubovákem. Otevírat je chce zkušenost, i když máte na to správný nůž - krátký, tenký, s oboustranným ostřím a silnou rukojetí.
Pokud se nechcete otrávit, nejezte ústřice, když nejste na dohled od moře. Otrava je velice nepříjemná, může být i smrtelná.
Nekupujte vařené humry, kraby atd. - to jsou ti chcíplí, které už nelze prodat živé.
...nejlepe umeji otevirat ustrice mloci....Capkovi mloci...
1)platky studeneho uzeneho tasmanskeho lososa s avokadem, limetkou a "tatarkou" z avokada, bylinek a domaci cesnekove majonezy, cerstve pecene mini-zemlicky
2) pstruh peceny na masle s bylinkami a posypany lehce prazenymi mandlemi s ceskym bramborovym salatem podel babiccina receptu, alt. opecene brambory pro 1 clena rodiny, ktery nema rad brsalat
3) zmrzlinovy rez (vrstvy cokoladove a vanilkove zmrzliny s primichanym kandovanym ovocem namocenym v brandy a kousky horke cokolady) a ovocny salat z cerstvych malin, ostruzin, jahod a boruvek, doslazeny tresnovym syrupem Maraska
4)ceske vanocni pecivo od zdejsich Bohemia Cakes (Mrs. Cook a ja jsme usoudili, ze je tu ted prilis horko na peceni cukrovi)
5) k piti vyber sumivych vin z Francie, Australie a Noveho Zelandu, Scotch, Cointreau, Frangelico, Baileys Irish Cream atd
Prosím, nemůžete nějak přiblížit ty bylinky do "tatarky"? Vypadá to zajímavě, zkusila bych to, jsme doma lososožrouti.