Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Naháči, štrachanda i pivní štrůdl. Kde ochutnáte nejlepší speciality v Česku

Možná už vás nebaví cestovat kvůli zámkům, hradům nebo zoologickým zahradám. Co takhle vyrazit na výlet kvůli jídlu? Ale ne kvůli řízku nebo smaženému sýru. Zkuste kaldon, brčálu, špetrnky, štrachandu, kontrabáš, šulky, šoulet nebo grenadýrmarš, tedy tradiční jídla z českých regionů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Naked and petrified

Nejlepší jsou syrečky...

...smazene v kolejni kuchynce. Vytecne protahnou celym barakem R^

0/0
10.8.2010 17:58

Lessfax

Re: Nejlepší jsou syrečky...

když si koupíte syrečky, musí o tom vědět celá ulice! ;-D

0/0
10.8.2010 22:24

t.e.x.

Re: Nejlepší jsou syrečky...

Tak teda nevim kdy jste meli naposledy tvaruzky... ale uz davno nejsou to co byvaly. ted si je koupite... date pekne na slunicko.. aono se nic nestane (krome toho ze se roztecou)... zadny smrad... nic

0/0
11.8.2010 12:41

Lessfax

Re: Nejlepší jsou syrečky...

me se zda, ze nekdy se varka proste povede :)

a kdyz ne, tak si pred jidlem sundam ponozky

0/0
16.8.2010 17:32

s(h)arka

kde se prodává chlebový kvásek?

když je do kysela potřeba?

0/0
10.8.2010 14:27

Naked and petrified

Re: kde se prodává chlebový kvásek?

U dobrého pekaře...

0/0
10.8.2010 17:58

Lessfax

Re: kde se prodává chlebový kvásek?

Zkuste pekárenské prodejny kde se přímo peče. Není těžké ho vyrobit, ale kvůli jednomu kyselu to asi nemá cenu, že?

0/0
10.8.2010 22:26

Didier Sachs

Pier62

http://www.port62.cz/menu nikde sem to na lístku nenašel a dát si jako předkrm (krevety, halibuta nebo mozzarelu) a jako hlavní (lososa, mořského vlka či ravioly) to mi moc echt český nepřijde :-/ a pakliže je připravují v rámci projektu České speciality, tak to mi přijde tak akorát k smíchu. Jinak hospoda to je pěkná, to jim zase nebudu křivdit. Jen s tou nabídkou lokálních specialit, to nemají tak horký jak nám to zde na iDnesu servírují.

0/0
9.8.2010 23:11

papazian

Restaurace, které jsou zapojeny do tohoto projektu,

musí nabízet regionální speciality svého kraje každý den, takže pokud tak nečiní a vymlouvají se na to či ono, jsou zraly na vyřazení z tohoto programu.

0/0
8.8.2010 21:39

Klement a Denisa

jo jo v Cesku

stale prevazi kvantita nad kvalitou (neni divu, ze Cesi vedou v rakovine tlusteho streva

0/0
8.8.2010 17:24

Brundi

Re: jo jo v Cesku

husimi jatry proti rakovine tlusteho streva!!! ;-D

0/0
9.8.2010 21:15

cyrrus

Ne jenom speciality!

  Kam zmizela nase hospodska klasika? Gulas,knedlo-zelo-vepro,nebo drztkova  ?     Je to tak tezke uvarit? Nebo vadi smernice EU?   Zdravim.:-(

0/0
8.8.2010 14:32

DaveN

Re: Ne jenom speciality!

No myslím že stačí zajít do první hospody a najdete guláš i knedlo zelo. Článek pojednává ale o krajových specialitách . Problém je spíš s kvalitou kuchyně ve většině hospod.

0/0
8.8.2010 18:41

stjan

Re: Ne jenom speciality!

A ta držkovka_?

0/0
9.8.2010 16:12

keepa

Re: Ne jenom speciality!

nemuzete sehnat držkovou??? tu maj snad vsude, dneska jsem ji mel k obedu, delaj ji obcas v lokale(dlouha, praha) a mnohde jinde, jenze lokal je proste nejlepsi:_D

0/0
10.8.2010 18:20

Lessfax

Re: Ne jenom speciality!

Dršťkovou jedině z nádražky! Jinak ta polévka postrádá atmosféru ;-)

0/0
10.8.2010 22:27

radnice

To nemůže jinak dopadnout, než katastrofálně

Na co sáhne Czechturismus s.p., to jde do kopru. Už bychom konečně měli tenhle legální tunel státního rozpočtu zrušit. Je to barák, plný neschopných a líných státních zaměstnanců. Znáte někdo alespoň jeden z jejich úspěšných projektů, na které dostávají ročně milióny z našich daní ?

0/0
8.8.2010 12:07

J i ř í

Je to těžké.

To by museli v hospodách vařit vyučení kuchaři a ne třeba vyučení zedníci, kteří umí jen dát kus masa na pánev, polít kečupem a vydávat za "Tajemství praotce Čecha". A kdy už konečně zmizí to ostudné dělení "hotovky - minutky", které nemá ve světě obdoby?

0/0
8.8.2010 8:53

mordydy

Re: Je to těžké.

A možná by taky nebylo od věci, aby se na školách budoucí kuchaři učili vařit a ne jen škrábat brambory a učit se ve velkém z prášků.  

0/0
8.8.2010 10:14

mlukavsk

Re: Je to těžké.

To je pravda. Pracuji ve školství a naši "mistři odborného výcviku" používají 80% polotovarů pro přípravu jídel. Takže už se není čemu divit.

0/0
10.8.2010 8:55

Mewthree

Re: Je to těžké.

můžete prosím vysvětlit, proč je toto dělení ostudné a jaké se přesně používá v kterém zahraničí? Děkuji

0/0
9.8.2010 15:39

milxus

Reklama na hotely?

mozna pro nekoho zajimavy server.

ale vypsat nejdrazsi hotely v regionu a pocitat, ze snad umi i nejlip varit mi neprijde jako idealni.

0/0
8.8.2010 0:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.