- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
proč by na stolech v jídelně měly bejt popelníky ?
taky můžeš mít všude kolem nedopalky na zemi, tak si vyber
HAVAAAARKA[;-D havarka ako havarka ale ani po 20 rokoch sa nic nezlepsilo na stravovani pre masy ludi, zlaty mekac keby bol aspon akazdom druhom jazere tak by bola kvalita zarucena, ovsem bez ceskeho personalubohuzial...aj v rstikach kde to prevetral pooglreich sa po jeho odhcode zacalo varit este horsie..pocul som na cudzie usi ze majitel ich drbal ze si kvoli tomu drb nutemu ***** nemoze dovolit varit poriadne a ludsky a nasadol do tuaregu a odfrcal do vilky za cekou nanou
hlavně že u vás to všechno funguje a jak říkáš do bufetů jedině slováky, to jsou pracanti
s tím, kolik má být kde místností a dřezů atd, tak se vrátí na koupaliště třeba dobrý zeleninový salát nebo gulášovka a nebudu muset žrát uzeniny a hambáče. Všude v EU to jde jen u nás je to prosti normám :o(((((
tak tak .............nejdříve se blbne a předepisujou se blbosti a když se tomu lidi přizpůsobí tak najednou se to nelíbí, hygiena je v lidech ne v zařízení !!! a to by mělo platit především - normílní zdarví rozum selský
je tady někdo, kdo schovává párek v rohlíku na pláži pod deku?
Řešit otázku české gastronomie je mrhání časem a energií. Jen dva státy v Evropě jsou na tom tak špatně, Česko a Chorvatsko. Supermizerná úroveň, obor zaneřáděný diletanty a zloději a zákazník, který tomu nejen že vůbec nerozumí a je ochoten nekvalitu a zlodějnu akceptovat, ale naneštěstí mu to ještě vyhovuje a je se standardem českých bufetů, hospod a restaurací dokonce spokojen, což je opravdu stav přímo tragický. Nikde kolem nás, ani v Polsku, Maďarsku či Slovensku to takhle strašné není. Gastronomie je prostě jen dalším oborem, v němž je česko a jeho občané skanzenem Evropy. kritikou pár mizertných bufáčů se nic nezmění. Aby to šlo nahoru, musí se změnit především zákazník. A to je v nedohlednu.
To je fakt...a k tomu takhle lamentovat tady uměl vždycky taky každej. Ale tím to většinou končí...takže asi proto.
musí být v hospodách a restauradcích, neaklo dražší než pivo? Minulý týden jsme byli na obědě, a já platil za dvě deci mattonky 21Kč a přítelkyně za třetinku piva 16Kč.
to take nechapu, clovek se chce napit a vyjde ho levneji 1.5 litrova lahev v samosce, jak 2dl v restauraci, pritom kvalita mnohdy horsi...
A pak vemte 4 clennou rodinu nekam na obed...
to se neda. jen za piti 100kc bo nektere deti jsou jako prutokovy ohrivac, kdyz jim nedoprejete druhou sklenicku, budou akorat vztekle co neposedne... no, tak vydelavat cely mesic na jeden obed, to je slusne...
a prostředí tam bude normální (ne sterilní)
než do perfektně upravené a vyčištěné restaurae kde mi ohřejou polotovar
A ty to dokážeš rozeznat?
.
Spolehni se na to, že pokud půjdeš někam, kde investovali spoustu úsilí do čistého a upraveného prostředí, bude tam i to jídlo stát za to. Rozhodně máš daleko větší šanci, než v ušmudlané hospodě... no, nebudu to rozebírat, kuchařů a pinglů jsem v životě znal dost na to, abych věděl, o čem mluvím.
žádné jiné jídlo nedovolí.K tomu,aby se vařila klasická jídla,je nutné postavit kuchyň m.j. se 6 dřezy a dalším.Pro bufety je povoleno jíddla ohřívat - buď v mikrovlnce,nebo na vařiči a zpravidla ve friťáku.A co můžete ohřívat? Uzeninu a to,co Vám nabídne NOWACO či jiné mrazírny,což jsou na 90 % jídla ke smažení.Existují sice mražené hotovky,ale mají univerzální chuť typu UHO a jejich ohřev již hraničí s možnostmi danými hygienikem.To je má zkušenost z provozování takového bufetu.
přesně tak nesmyslné normy
kdyby se radši starali aby se neprodávali v obchodech jedovaté potraviny
aneb - raději si přineste svačinu z Tesca na pláž. Vadí mi toto hledání "problémů". Podobně jak "hygienici" v některých letních táborech. Já si myslím, že umývat se v potoku např. patří k létu, k pobytu v přírodě. A to samé s těmito bufety. Kdo nechce, ať tam nechodí. A celkově - lidé potřebují úplně jiné věci řešit, to, co je v nich, resp. by mělo být v nich - a ne pořád se zaměstnávat hloupostmi vnějšími, na kterých to opravdu nestojí ... Zbytečně článek o ničem.