Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jen smažáky a občas špína. Test odhalil nešvary bufetů z českých pláží

Úroveň kiosků na koupalištích se zvyšuje. Přesto jsme narazili na prohřešky jako např. nepoživatelný hamburger, teplou tatarku, popelníky plné nedopalků a nepořádek v okolí. A pokud se chcete stravovat zdravě, svačinu si vezměte na pláž s sebou. Bufety nabízejí výhradně smažená a tučná jídla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

hňup

tak nějak nechápu,

proč by na stolech v jídelně měly bejt popelníky ?

0/0
3.8.2010 16:28

Jarin999

Re: tak nějak nechápu,

taky můžeš mít všude kolem nedopalky na zemi, tak si vyber

0/0
4.8.2010 11:36

Carmel Tel

stravovanie je prosste ako cesky vodici-havarka

HAVAAAARKA[;-D havarka ako havarka ale ani po 20 rokoch sa nic nezlepsilo na stravovani pre masy ludi, zlaty mekac keby bol aspon akazdom druhom jazere tak by bola kvalita zarucena, ovsem bez ceskeho personalu:-Pbohuzial...aj v rstikach kde to prevetral pooglreich;-D sa po jeho odhcode zacalo varit este horsie..pocul som na cudzie usi ze majitel ich drbal ze si kvoli tomu drb nutemu ***** nemoze dovolit varit poriadne a ludsky a nasadol do tuaregu a odfrcal do vilky za cekou nanouRv[>-]Rv

0/0
3.8.2010 1:02

H8USuckers Reloaded

Re: stravovanie je prosste ako cesky vodici-havarka

hlavně že u vás to všechno funguje :-P a jak říkáš do bufetů jedině slováky, to jsou pracanti R^ ;-D;-D;-D

0/0
3.8.2010 13:26

Joachim Eichmann bude mluvit!

Re: stravovanie je prosste ako cesky vodici-havarka

Psát neumíte,nadáváte... Co jste zač? Maďarskej bulhar v sociální síti Slovenské republiky? :-/Rv

0/0
3.8.2010 13:49

halagajda

Re: stravovanie je prosste ako cesky vodici-havarka

Rv

0/0
3.8.2010 14:50

mlčanlivý boban

Re: stravovanie je prosste ako cesky vodici-havarka

A kde žereš Ty? Pochváľ sa!

0/0
4.8.2010 7:25

černej oes

Re: stravovanie je prosste ako cesky vodici-havarka

V tom tvém milovaném  mekáči by měli snad obsluhovat tvoji krajané?  Když se nejsi schopen domluvit česky je to tvůj probblém....;-D;-D;-D

0/0
13.8.2010 12:22

pan Kopfrkingl

Buface proste

miluju. Ten smrad je uzasnej.

0/0
2.8.2010 17:33

hrosak00

Až hygienici přestanou blbnout

s tím, kolik má být kde místností a dřezů atd, tak se vrátí na koupaliště třeba dobrý zeleninový salát nebo gulášovka a nebudu muset žrát uzeniny a hambáče. Všude v EU to jde jen u nás je to prosti normám :o(((((

0/0
2.8.2010 13:53

JAR-47

Re: Až hygienici přestanou blbnout

tak tak .............nejdříve se blbne a předepisujou se blbosti a když se tomu lidi přizpůsobí tak najednou se to nelíbí, hygiena je v lidech ne v zařízení !!!  a to by mělo platit především - normílní zdarví rozum selský

0/0
2.8.2010 17:05

halagajda

Re: Až hygienici přestanou blbnout

R^

0/0
3.8.2010 14:47

Katka B.K.

Re: Až hygienici přestanou blbnout

R^ tohle podepisuji (mám malou hospůdku, kde taky můžeme dělat jen ve friťáku...)

0/0
3.8.2010 17:57

astrix

Já tedy nevím, ale

je tady někdo, kdo schovává párek v rohlíku na pláži pod deku?

8-o?

0/0
2.8.2010 12:10

akro

česká gastronomie

Řešit otázku české gastronomie je mrhání časem a energií. Jen dva státy v Evropě jsou na tom tak špatně, Česko a Chorvatsko. Supermizerná úroveň, obor zaneřáděný diletanty a zloději a zákazník, který tomu nejen že vůbec nerozumí a je ochoten nekvalitu a zlodějnu akceptovat, ale naneštěstí mu to ještě vyhovuje a je se standardem českých bufetů, hospod a restaurací dokonce spokojen, což je opravdu stav přímo tragický. Nikde kolem nás, ani v Polsku, Maďarsku či Slovensku to takhle strašné není. Gastronomie je prostě jen dalším oborem, v němž je česko a jeho občané skanzenem Evropy. kritikou pár mizertných bufáčů se nic nezmění. Aby to šlo nahoru, musí se změnit především zákazník. A to je v nedohlednu.

0/0
1.8.2010 21:03

gall4

Re: česká gastronomie

To je fakt...a k tomu takhle lamentovat tady uměl vždycky taky každej. Ale tím to většinou končí...takže asi proto.

0/0
2.8.2010 15:50

petr88

Proč?

musí být v hospodách a restauradcích, neaklo dražší než pivo? Minulý týden jsme byli na obědě, a já platil za dvě deci mattonky 21Kč a přítelkyně za třetinku piva 16Kč.

0/0
31.7.2010 20:34

Katherine19

Re: Proč?

to take nechapu, clovek se chce napit a vyjde ho levneji 1.5 litrova lahev v samosce, jak 2dl v restauraci, pritom kvalita mnohdy horsi...

A pak vemte 4 clennou rodinu nekam na obed...

to se neda. jen za piti 100kc bo nektere deti jsou jako prutokovy ohrivac, kdyz jim nedoprejete druhou sklenicku, budou akorat vztekle co neposedne... no, tak vydelavat cely mesic na jeden obed, to je slusne...8-o;-O

0/0
31.7.2010 20:58

petr88

Re: Proč?

Je pravda, že se za slušné peníze v hospodě najíte, Ale doplatíte si to v nealko nápojích. Pivo se nezdraží, tak se to musí vydělat někde jinde. Když vidím jak mi nalévají pití z pet lahve z Lidlu, kde flašku kopili za patnáct korun a udělají z toho deset dvoudecek za dvacku, tak mě přejde chuť.

0/0
1.8.2010 11:02

akro

Re: Proč?

Cenové nářky jsou jeden velký omyl. Máme otevřeno v supermarketech 7 dní v týdnu, pokud chceš lahev vodu za 4 koruny, jdi do Lidlu a ne do hospody. Ta musí mít kuchyni, odborný a kvalittní personál, jídelnu, záchody a čisto. A za to musíš zaplatit, žádný servis není zadarmo. Problém českých restaurací není cena ale jejich zoufalá kvalita.

0/0
1.8.2010 21:08

m@n@s

Re: Proč?

Ja treba s cenou vetsinou problem nemam, ale jak je psano v prispevku vyse, dokaze mne take nastvat, kdyz si objednam napriklad ke kave ci k jidlu mineralku a dostanu nalitou 2dcl z flasky od Lidlu, ale z cenou jako voda z ledovce.

0/0
2.8.2010 9:30

dropa

Re: Proč?

Mě zas rozčilujou, jakým právem si účtujou přemrštěné ceny za hranolky (co si dávám s tou vodou a dýl než hodinu je nejím), když jsou kolikrát v akci v Lídlu za 19.-Kč celý kilo!!! ;-€ :-) 

0/0
2.8.2010 13:18

mr. Young

Re: Proč?

Nesouhlasím. Ve vyspělejších zemích je normální dostat gratis vodu z kohoutku a restaurace nekrachují. Většina lidí si stejně něco k pití na chuť objedná. Nechápu jak vůbec můžete takhle argumentovat.

0/0
2.8.2010 14:31

AAA1

Re: Proč?

Zeptej se Pohlreicha jestli u sebe podava vodu z kohoutku.

0/0
2.8.2010 16:04

zlíňák x-file

Re: Proč?

No dát si Cappy za 40Kč a k tomu Bonaqu za dalších 40Kč, abych ve výsledku měl 0.4 l  nealka za 80Kč, tomu říkám "terno"... Vynásobte 4x až 6x (na rodinu) Pak už raději pivo, co mi nechutná a stát se alkoholikem.... A děti - dehydrovat a utratit... Nebo snad pod oděvem pašovat láhev džusu z Lidlu...?Rv

0/0
3.8.2010 1:06

halagajda

Re: Proč?

R^R^R^

0/0
3.8.2010 14:48

jirka-zlin

Re: Proč?

A taky v takové restauraci pořídíš komplet oběd za cca 3 eura? Hlavu,používat hlavu.A pokud to nejde tak si zapamatuj: před použitím protřepat!

0/0
8.8.2010 10:58

H8USuckers Reloaded

Re: Proč?

"to take nechapu, clovek se chce napit a vyjde ho levneji 1.5 litrova lahev v samosce, jak 2dl v restauraci, "  muhehehehe tak o tom přemýšlej možná, že na to přijdeš... malá nápověda... tu vodu ti do něčeho nalejou, někdo ti ji přinese, někdo to po tobě umeje ;-) co? pořád nechápeš?

to máš jako s jídlem, když si uvaříš doma, máš to levnější ;-)

0/0
3.8.2010 13:30

Katka B.K.

Re: Proč?

a co takhle nákupní cena??? Na pivu nejde mít víc, jak pár korun, nealko je na tom podobně.... a kde máte cenu za chlazení, biogon atd. (nemluvě o těch, kteří platí nájem a personál)

0/0
3.8.2010 17:59

latrem_larek

stokrát radši půjdu do restaurace kde dobře uvaří

a prostředí tam bude normální (ne sterilní)

než do perfektně upravené a vyčištěné restaurae kde mi ohřejou polotovar

0/0
30.7.2010 12:57

Fčil tu bude Banget nezDvořáci

Re: stokrát radši půjdu do restaurace kde dobře uvaří

A ty to dokážeš rozeznat?

.

Spolehni se na to, že pokud půjdeš někam, kde investovali spoustu úsilí do čistého a upraveného prostředí, bude tam i to jídlo stát za to. Rozhodně máš daleko větší šanci, než v ušmudlané hospodě... no, nebudu to rozebírat, kuchařů a pinglů jsem v životě znal dost na to, abych věděl, o čem mluvím.

0/0
31.7.2010 18:35

jmhad

oni hygienici

žádné jiné jídlo nedovolí.K tomu,aby se vařila klasická jídla,je nutné postavit kuchyň m.j. se 6 dřezy a dalším.Pro bufety je povoleno jíddla ohřívat - buď v mikrovlnce,nebo na vařiči a zpravidla ve friťáku.A co můžete ohřívat? Uzeninu a to,co Vám nabídne NOWACO či jiné mrazírny,což jsou na 90 % jídla ke smažení.Existují sice mražené hotovky,ale mají univerzální chuť typu UHO a jejich ohřev již hraničí s možnostmi danými hygienikem.To je má zkušenost z provozování takového bufetu.;-(

0/0
30.7.2010 7:26

latrem_larek

Re: oni hygienici

přesně tak nesmyslné normy

kdyby se radši starali aby se neprodávali v obchodech jedovaté potraviny

0/0
30.7.2010 12:58

chudacek.blbecek

Re: oni hygienici

V obchodech se jedovaté potraviny neprodávají.

0/0
30.7.2010 13:20

latrem_larek

Re: oni hygienici

prodávají sice na základě množství látek ku množství či hmotnosti potraviny je to v pořádku

ale pokud dojde k akumulaci v organismu pak už to v pořádku není

0/0
30.7.2010 14:10

Karel Endler

Re: oni hygienici

Nevěřte na duchy, tohle se sleduje velice přísně. Nekvalitní potraviny, vyrobené s odpadu (oškrab z kostí a pod.) koupíte, ale jedovaté ne, leda že se někde zkazí nekvalitní konzerva.

0/0
30.7.2010 20:29

H8USuckers Reloaded

Re: oni hygienici

aspartám oblíbené sladidlo v "dia" nápojích http://cs.wikipedia.org/wiki/Aspartam

0/0
3.8.2010 13:34

chudacek.blbecek

Re: oni hygienici

Taky můžou mít smlouvu s cataringovou firmou, která jim jídlo doveze.

0/0
30.7.2010 13:19

Deleter

Re: oni hygienici

Jasně, a budou prodávat gulášek za 200,- To bude zájemců!

0/0
30.7.2010 13:42

latrem_larek

Re: oni hygienici

koukám že tvůj nick je velmi autobiografickýR^

0/0
30.7.2010 14:10

TristanTzara

Re: oni hygienici

;-D;-D;-D R^ Ty jsi genius

0/0
30.7.2010 16:14

Fčil tu bude Banget nezDvořáci

Re: oni hygienici

To jsou kecy. To, že nemůže mít hospoda hotovky je jen blbá pověra, šířená těmi, kdo o věci nic neví a línými hospodskými, kteří daleko raději osmaží flákotu, než aby si připravili základ pro hotovky (který samozřejmě mít mohou) a dodělali jídlo až předtím, než jej budou podávat.

0/0
31.7.2010 18:38

dropa

Re: oni hygienici

Akorát, že článek je o bufetech! na pláži...:-)

0/0
2.8.2010 13:54

chataricek

Alcron je za rohem,

aneb - raději si přineste svačinu z Tesca na pláž. Vadí mi toto hledání "problémů". Podobně jak "hygienici" v některých letních táborech. Já si myslím, že umývat se v potoku např. patří k létu, k pobytu v přírodě. A to samé s těmito bufety. Kdo nechce, ať tam nechodí. A celkově - lidé potřebují úplně jiné věci řešit, to, co je v nich, resp. by mělo být v nich - a ne pořád se zaměstnávat hloupostmi vnějšími, na kterých to opravdu nestojí ... Zbytečně článek o ničem.

0/0
30.7.2010 0:38

Dickhead4

Nejlepsi obcerstveni

je v Jihlave ve Vodnim Raji....Absolutne njekrasnejsi obsluha, jidlo vyborne a pivo chlazene!!!!.....Posilam pozdravy a dekuju za krasny zazitek!!!R^R^R^

0/0
29.7.2010 23:39

oldiess

Re: Nejlepsi obcerstveni

To tam máte v pronájmu?

0/0
30.7.2010 10:45

viglib

Uroven stravoven vseho druhu v CR

jen vypovida o tristni urovni stravovacich naroku ceskych stravniku :(

0/0
29.7.2010 23:36

- lopenik -

Re: Uroven stravoven vseho druhu v CR

a myslis, ze jinde je to lepsi? malo vis o svete...;-D

0/0
30.7.2010 22:55

akro

Re: Uroven stravoven vseho druhu v CR

Jinde to opravdu je lepší. Česko je v tomto směru na chvostu Evropy. Příčinou je ovšem především to, že český zákazník tenhle příšerný standard akceptuje.

0/0
1.8.2010 21:12

gall4

Re: Uroven stravoven vseho druhu v CR

Odpověděl sis sám - nabídka/poptávka...

0/0
2.8.2010 16:00







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.