Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Do největší zmrzlinárny v Česku. Mají i makovou, chystají vepřo-knedlo-zelo

Máte mrkvovou? zavtipkují občas lidé v cukrárně poblíž cyklostezky u jezera na kraji Stráže pod Ralskem. Máme, odpovídají tu. V tomto vyhlášeném podniku, který přitahuje turisty jako magnet už devátý rok, totiž nabízejí snad nejvíc druhů zmrzlin u nás. Nyní chystají i špekovou a vepřo-knedlo-zelo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

john.h

zmrzka z Opocna

Nejlepsi tocena je zmrzlina z Opocna, je to vetsi opocenskej klenot nez Tatana Kucharova :)

0/0
6.8.2009 17:12

Pedrosan

Pravé ovocné

Vůbec nejlepší zmrzliny měli v 90 letech v Turnově na náměstí. V dnes, už neexistující cukrárně U jelena. Vyráběli zmrzliny ze zmrzlinového základu a zmraženého ovoce. Měli např.jahodovou, malinovou, třešňovou, višňovou, rybízovou, jostovou, angreštovou, borůvkovou, ostružinovou, meruňkovou, broskvovou, švestkovou, rynglovou, jablkovou, hruškovou, melounovou, ananasovou, banánovou, pomerančovou, grepovou, citronovou, většinou podle sezóny. Dnešní italské zmrzliny se s tím nedají vůbec srovnat , jsou až příliš umělé.

0/0
29.7.2009 22:10

Host

Už v roce 2001

Už v roce 2001 mi pan Schwarzkopf namíchal jen tak na počkání pivní a česnekovou. Můžu zaručit, že to žádný Éčka nebyly a byla fakt pivní a fakt česneková. Od té doby jsme tam na kole nebyli, ale stále na "Toho zmrzlináře" vzpomínáme. Káča K.,

0/0
27.7.2009 22:06

p.erk

MŮŽU DOPORUĆIT!

Na nedalekém jezeře je vlek pro vodní lyže a Wakeboard, vždycky si po ježdění zmrzku dáme, je super, jen nejde zkusit všechny příchutě najednou, ale postupně se snažíme.

Milá a ochotná obsluha..prostě doporučuji !R^

0/0
24.7.2009 21:31

gagaryn

***

Lepší než zmrzka je žhavá zrzka!

0/0
23.7.2009 12:45

Host

Re: ***

Moje řeč ...:-P

0/0
31.7.2009 16:49

gagaryn

***

A mrkvovou, máte ?

0/0
21.7.2009 12:29

Host

Re: ***

no jasně a je sladká,zdravá....;-)

0/0
21.7.2009 23:43

gagaryn

Re: ***

tak mi jí natočte, velkou porci. a píchněte do ní špejli.

0/0
23.7.2009 12:44

Host

Z pravého ovoce...

Točená z pravého ovoce v Sušici u pošty je fakt nářez !!! Mají vanilkovou a jogurtovou a na vaše přání přidají jahody,ostružiny, banán, maliny,borůvky .... Ten jejich stroj z toho vyrobí pořádnou porci opravdu ovocné zmrzliny. 8-o

0/0
18.7.2009 18:27

v.shakira

zmrzlina???

No kdysi jsem jich ochutnala mnoho ale poslední dobou hledám cukrárnu co nabízí zmrzliny bez laktózy..bohužel jsem takovou nenašla takže ti co trpí intolerancí laktózy čí alergií na mléko si nemohou dát ani vodovou v té podle složení je také laktóza.Takže až  potkáte cukrárnu co nabízí i toto zboží mělo by dostat metál a prosím o jeho kontakt. ;-)

0/0
18.7.2009 10:37

Host

dal bych si

křenovou s uzeným a se šesti:-P

0/0
17.7.2009 13:00

Sallmi

Maková?

Tak tu jsem si dával někdy v roce 1992/93 v Praze. Nepamatuji si ale přesně kde. Buďto to bylo u Máje/Tesco nebo u Kotvy. Stála ale za starou bačkoru a dostat ten mák ze zubů bylo také unikum.

0/0
14.7.2009 6:44

Host

Re: Maková?

Bylo to ve stánku u Kotvy. A já jí jako dítě měla moc ráda.:-)

0/0
21.7.2009 12:25

Host

Re: Maková?

Makovou jsem viděla taky někdy koncem osmdesátých let ve Frymburku. Ale tenkrát jsem si dala kokosovou s nastrouhaným kokosem, takže jak chutnala maková nevím :)

0/0
22.7.2009 18:05

Reeve

Re: Maková?

Makovou měli v září 1992 docela určitě i v jednom stánku na branickém nádraží. Šedivá s černými tečkami máku. Fuj.

0/0
11.8.2009 12:12

Host

Feferonkova

z Italie pri festivalu Peperoncino byla nejlepsi - myslim ze v kombinaci s jahodou. Sladka, studena i paliva, dokonala kombinace ;-)

0/0
14.7.2009 1:20

s(h)arka

Re: Feferonkova

mě chutnala v kombinaci s hořkou čokoládovou....;-)

0/0
22.7.2009 7:07

Host

Kdo kopíruje?

http://www.novinky.cz/cestovani/173589-ve-strazi-pod-ralskem-se-muzete-obcerstvit-devadesati-druhy-zmrzliny.html

Dnešní článek - v podstatě kopie tohoto

0/0
13.7.2009 19:45

Host

Re: Kdo kopíruje?

Autorem je nějaký investigativní opisovač. Důležité je, že za oprásknutí dostane chechtáky! ;-O

0/0
14.7.2009 1:39

piErcE

Re: Kdo kopíruje?

tak ale to je husty... prakticky doslovne obslehly clanek ....

0/0
19.7.2009 0:34

Host

Re: Kdo kopíruje?

Prostě přejatý z ČTK, však si někdy porovnejte i tištěné noviny.

0/0
23.7.2009 12:36

Host

Nejlepší

...je klasická vanilková v Konecchlumí

0/0
13.7.2009 15:36

s(h)arka

Re: Nejlepší

vynechal jsi jahodovou  a zjistili jsme, že stejně skvělou zmrzku dělají i ve Slatiňanech  - ale bacha, jsou to zmrzlináíři u samoobsluhy, při výjezdu ze Slatiňan směrem na Žďár n/S..ne ti uprostřed městečka!

0/0
14.7.2009 7:39

Host

Re: Nejlepší

souhlas :-)

0/0
14.7.2009 8:31

Host

Re: Nejlepší

Výborná,souhlasím.

0/0
25.7.2009 15:18

Host

Je to vůbec zdravé ?

Prosím Vás, vždyť ty příchutě nemohou být nic jiného než  "Éčka" a to určitě v řadách 600 nebo 900 a to jsou ty nejhorší karcinogeny !

0/0
13.7.2009 13:28

pesimistka7

Re: Je to vůbec zdravé ?

Kde berete tu jistotu, že to nemůže být nic jiného? Nevíte nic, ale jste si vlastně jistý/á? Jděte do háje...:-/

0/0
13.7.2009 14:09

Sallmi

Re: Je to vůbec zdravé ?

Nejdřív si zjisti co jsou přídatné látky v řadách 600 a 900, a pak ze sebe dál dělej joudu ;-D

0/0
14.7.2009 6:36

Host

Re: Je to vůbec zdravé ?

dobrý den,pasty,příchutě jsou dovezeny z Itálie,jsou to koncentráty,kvalitní,nezávadné.pokud budete mít zájem,stavte se,ráda Vás o tom přesvědčím,múžete si to osobně přečíst na balení-je to i v českém jazyce,;-)

0/0
15.7.2009 20:08

Host

Re: Je to vůbec zdravé ?

Prosím Vás, dneska už celý svět ví, že to co se píše na balení má daleko do pravdy. Vy neumíte udělat normální zmrzlinu, poctivou klasiku??Už se vykašlete na všechny ty koncentráty a podobné sr..ky a vytáhněte ze šuplíku staré dobré recepty z čerstvých surovin, udělejte dva max. tři druhy, ale kvalitní poctivé zmrzliny! Ach jo. Za chvíli budeme pojídat jenom vše z koncentrátů, ale hlavně že voda bude chutnat po svíčkové, jablko po kuřeti, párek bune banánový..achjo, to lidi vážně chtějí??:-(

0/0
19.7.2009 23:32

jenicek25

Re: Je to vůbec zdravé ?

Ty chytroline, tak si otvevri sam cukrarnu a ukaz nam to vsem jak se to ma delat. Zatim jsi, narozdil od techto lidi, dokazal houno, ale mas hubu plnou chytrych kecu.;-O

0/0
21.7.2009 11:49

Host

Re: Je to vůbec zdravé ?

asi to nemá cenu vysvětlovat někomu,kdo tomu nerozumí a ani neochutnal.mám pouze dotaz-jíte třeba jogurty,nanuky a podobné?hezký zbytek života.:-P

0/0
21.7.2009 23:40

Host

horší je

že člověk vybírá půl hodiny co si má vlastně dát :-)

0/0
13.7.2009 11:52

salinka

mňamka v Jičíně

Jinak taky výbornou a velkou točenou zmrzku mají v Jičíně na náměstí. Je fááákt moc dobrá. Určitě vyzkoušejte.

0/0
13.7.2009 11:28

Anavi

Jupí, zmrzlina pro diabetiky!

Až pojedu okolo, určitě se stavím. Jenom by mne zajímalo, jaké mají druhy.

0/0
13.7.2009 11:27

Host

Re: Jupí, zmrzlina pro diabetiky!

dobrý den,diabetická zmrzlina je dle nabídky-vyrábí se čokoládová,vanilková,jogurtová a nebo ovocná.Přijdte ochutnat.Hezký den,Jablonovská:-P

0/0
15.7.2009 20:05

Host

Super zmrzka

Nechápu proč to hned někdo kritizuje 8-o Já jsem přímo ze Stráže, ke zmiňované zmrzlinárně to mám asi 10 min. Chodíme tam rádi, protože tolik druhů zmrzky jsem v životě nikde neviděla :-) Taky mám ráda točenou, kterou tady nemají - ale nikde nemají tolik druhů točené, jako zde kopečkové. Točenou všude mívají tak 2 - 3 druhy a šmitec. Tady naopak nikdy nevím kterou si vybrat - ráda si dávám skořicovou (tu jsem zatím jinde neviděla). No určo tam zas s rodinkou zajdem R^

PS: Je tam i fajn posezení, dětem se tam určo bude líbit http://www.straz.cz/index.php?text=1237-nove-drevene-prvky - je to naproti přes silnici.

0/0
13.7.2009 11:25

roedor

Re: Super zmrzka

to já bych si radši vybrala ze 2 druhů dobrý točený zmrzliny, než z 150 druhů, který se lišej jen barvivem a umělohmotnou příchutí (nemluvím o zmrzlině z článku, neznám ji)

0/0
13.7.2009 13:59

s(h)arka

Re: Super zmrzka

skořicovou dělají v Globusu na Černém mostě v Praze...mají uprostřed haly stánek s 20 druhama zmrzliny...

0/0
14.7.2009 7:41

john.h

Re: Super zmrzka

Skořicovou mají stánky se značkovou zmrzlinou Carte Doir a je to urcite jedna z nej zmrzlin kopeckovejch co jsem kdy mel. Taky tam maji rybizovou, jahodovou a zadna nechutna umele, vsechny jsou nadherne ovocne. Jen tech stanku Carte Doir moc nevidam, vlastne zadne a budu rad, kdyz mi reknete, kde se daji najit, vim ze je jeden na letisti v Ruzyni, ale tam to je megadrahy, kopecek za dvacku... Jo a neplette si to s nanukacema Carte Doir, tohle je neco jinyho...

A taky je skvela tocena opocenska zmrzlina... je to vetsi klenot opocna nez Tatana Kucharova :)

0/0
6.8.2009 17:09

Tom Hagen

The Best Of....

Nejlepší zmrzlina bývala vanilková (ještě za komoušů) točená v Plzeňském dvoře na třídě Milady Horákové - Praha 7 - tehdy se to myslím jmenovalo Obránců míru. Stála porce 1,40 Kčs a byla to lahůdka. Jinak teď je dobrá zmrzlina na náměstí v České Lípě. Z balených Haagen Dazs a Carte D´Or.

A vůbec nejlepší je samozřejmě přímo v Itálii.  ;-)VR^

0/0
13.7.2009 10:53

Host

maková

dobrý den,zmrzlinu vyrábíme pro upřesnění z plnotučního sušeného mléka,samozřejmě se smetanou.Maková zmrzlina je smetanová,děláme ji již delší dobu,ale pro někoho je to novinka.Letošní novinkou je hlavně Včelka Mája a čokoláda s čili,růžový panter,ale i jiné zmrzliny.Je toho zkrátka hodně a bude toho stále víc! Přeji krásný den,Jablonovská Ivana:-P

0/0
13.7.2009 9:58

salinka

Re: maková

Pokud budeme poblíž na výletě, určitě se stavíme. :-)R^

0/0
13.7.2009 11:27

s(h)arka

Re: maková

mátová a limetková.....ty mi moc chutnaly na |MallorceR^

0/0
14.7.2009 7:43

viking

U Prostejova

byl pred davnymi lety obchudek a v nem 40 druhu zmrzliny. :-)

0/0
13.7.2009 8:56

s(h)arka

makovou dělali v Pardubicích už před 10ti lety...

a občas i perníkovou...chutnaly zajímavě...občas si je člověk dal....dělali je v cukrošce na tř.17.listopadu....R^

0/0
13.7.2009 8:09

Host

perfektní nápad!

no, konopná zmrzlina - ta by jistě za úvahu stála. (přinejmenším by měla léčebný účinek). ;-D

kvalitní zmrzlina se (právě z hygienických důvodů) vyrábí ze sušeného mléka. kdo se nad tím pozastavuje, je pouze neznalý věci.

nechápu ty, co vyžadují pouze točenou zmrzku, tu si přece mohou dát kdekoliv jinde. 

osobně kvituji všechny pokusy o nestandardní nabídku a rád bych je (postupně) vyzkoušel všechny!

držím palce při nápaditém podnikání! když pojedu kolem, rád se určitě zastavím a těším se! díky za typ! R^

0/0
13.7.2009 0:52

salinka

Re: perfektní nápad!

souhlas

0/0
13.7.2009 11:30

Host

Re: perfektní nápad!

Nevím, jestli bych si troufla vyzkoušet úplně všechny, ale třeba zrovna tu makovou ano. Přeji majitelům hodně stěstí a mnoho dalších dobrých nápadů.

0/0
15.7.2009 10:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.