- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Překvapuje mě, že by ta práce byla málo placená, vždyť tak výborně jazykově vybavení lidé, jako je paní Pavla, bývají dobře finančně ohodnoceni. A co se týče řízků, tak to mi nepřipadá nic zvláštního, proč si na cestu nevzít svoje kvalitní jídlo, než nějaký obeschlý blaf na benzínce. Nikdo si nebere řízky na celý pobyt zájezdu, pouze jako občerstvení na cestu, tak proč by měl být považován za socku, raději si pochutnám na domácím řízku, než na kdoví čem v bagetě.
bageta je super!!! a taki 2 měsice stari medovnik keri drži prodejce jenom protože, ho nemusi po 6 tidnech slevnit, je super a taki kafi z automatu je super nebo to original prave v italiji, kere si mohu doma dělat celi rok je f italiji super za 5 ojro, a taki original wriglej spearminc je chutnějči z rakousku jak u nas s teska a te bidě italcke kere se řika picza tleskam bo doma si na to naperu 10x tolik chrobaku a plesnivich siru jak tam a ti nudle s kečupem su VINIKAJICI A TO SI JINDĚ NEDATE* Mate pravdu- u nas bi to nežral ani pes a slepicam to neudělam*
jak to je z tema rizkama, tady na diskuzi jsou asi sami socky, co zerou na dovoleny rizky. (Sakra jsem dostal chut na rizek, skoda, ze si ho nemuzu dat.)
a proč by taky ne? V celým světě je normální, že si lidi berou na cestu sendvič. Většina si sendviče připravuje doma, jednak to vyjde levněji,jednak je to jistota, že víte, co jíte. My děláme malé sendviče s řízkama,protože řízek nebyl překonán, ale také sendviče se zeleninou a sýrem. Řízek ovšem vydrží delší dobu. Zastavit na pumpě a koupit si sendvič je proto zhovadilost. Ovšem pokud mi dojdou ty moje, tak koupím i na pumpě. Jinak se v článku opakovaně vyskytlo slovo Korsika. Vlastní stravování tam není problém, pokud jste v apartmánu, stačí zajet do nejbližšího hypermarketu, kde nakoupíte cokoliv. My si s sebou vezli různé polotovary v pytlíku, ale nakonec jsme skončili u různých steaků a vynikajícího francouzského vína
tak je radost jet na dovču i ve skupině s Čechama. Byl jsem takhle jednou na magazajezdě v Karibiku pro 200 lidi, s některými průvodci sme kamarádili a kamarádíme do teď. Ma to svoje specifika, takový Bulharsko posunutý o 8tis km dál. Letadlo vyplivne pet autobusu čekot, rozhoděj nás do hotelů a následuje 14 dnů ládování se jídlem u moře, hezkej moment byl fronta na prase když bylo :-) Druhej způsob, kterým sem zatim byl víckrát pryč je skutečně buknout za studentskou cenu nebo jinej trik levnou letenku do tramtárie a letět nákej dlouhej let ideálně s přestupem s běžnejma aerolinkama. Od český nátury si odpočineš a třeba 8 hodin kecáš v letadle s holkama z USA nebo s němčourama a potkáš nový lidi z jiný kultury. Když pak vemeš díky úspoře za cestovku i nákej dražší hotel, tak se pak k tobě budou češi stejně sbíhat a ptát se co seš za exota, že tě tam potkali. Obvykle to sou emigranti a nechápou, že tě tam potkali.
Obdivuji Váš způsob cestování, stejně jako češtinu - sem nebo jsem je asi celkem fuk, že?
jiný se válí u moře, někdo rád exotiku, někdo hory. Se stravováním je to asi stejné, každý má své preference a nevidím v tom nic špatného.
Je moc dobře že paní její práce baví, mé zkušenosti s "delegáty" jsou bohužel vesměs otřesné a díky nim CK již delší dobu bojkotuji. Dnes se opravdu dá přes net zařídit téměř vše a většinou levněji.
Me jako mladymu prisly rizky trapny, ale ja stejne jako vsichno co meli v mym veku stejnej nazor, jsem se k rizkum vratil a naopak je to nejlepsi jidlo jaky se da vzit na cestu. Chleba s rizkem a okurkou v alobalu... nez si na benzince po ceste kupovat za 50 kc proslou bagetu.....
Ja zeru rizky suchy, bez chleba ... protoze na chleba se spatne vydelava.
ja, ja, die armen Tschechen.....aber sie können nichts dafür, dass sie nach dem Krieg von Russen befreit wurden und dann freiwillig noch Klement Gottwald und die anderen Kommunisten gewählt haben.....so mussten sie bis unlängst noch eigene Konserven mitschleppen....