Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

V Mongolsku vaří ovce vcelku

Víte, co kdysi zachránilo hladového Čingischána a jeho vojsko? Skopové. Ovšem nikoli pečené a nakrájené na kousky. Staří Mongolové totiž doslova naplňují rčení "Mám hlad, že bych snědl i vola". V tomto případě ovci. Tradice se dodnes drží i v polopouštích čínské autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Felicidade

Jeste jedno Re..

.. asi autor tim vcelku myslel to, ze se tam hodi i hlava a kopytka, proste vsechno..... OK, mel napsat, ze se ovce vari cela..

0/0
21.2.2009 21:37

Felicidade

Kyrgyzstan

.. tak presne takhle nam naservirovali ovci i v Kyrgyzstanu... Nejdriv do misky jen "vyvar" jako polevku a pak i maso... no, zajimave..;-D

0/0
21.2.2009 21:30

guru

lol

taky sem čekal,jak si přečtu o tom,jak se vaří ovce celá a ono prd :D to sou slátaniny :)

0/0
21.2.2009 20:35

er

Re: lol

anebo je autor tatar

0/0
21.2.2009 22:15

jana007

Re: lol

.. ja se tesila na recept - uz jsem se tesila, jak si celou ovci uvarim  - jen nevim, jestli ji u nas v Albertovi sezenu.Cha.

0/0
1.3.2009 19:12

kaenka

Tak já nevím Johne

Říká americká hospodyňka manželovi: "Tak já nevím Johne, mám toho krocana zabít celého nebo jenom půlku. Já dám péct jenom půlku a tu druhou ještě nechám běhat." Mongolská hospodyně takové starosti nikdy nemá. Ví, že berana musí dát vařit vcelku, ale předem ho pro jistotu ještě naporcuje, aby neutekl.

To za takovou pitomost dostane Robert Mikoláš opravdu zaplaceno? Jestli ano, já k Vám jdu dělat zahraničního zpravodaje. Ušetříte se mnou za letenku do Mongolska. Já si koupím dvě lahvinky vína a za hodinku, za dvě takových pitomostí napíšu tolik, že vydají na AA (autorský arch).

 S ním bych chtěl mít párek mladejch. To by byla pohroma pro lidstvo.

Jen více takových soudruhů, ať máte nejčtenější noviny.

0/0
21.2.2009 15:51

Felicidade

Re: Tak já nevím Johne

a byl jsi uz nekdy v takove zemi, Ty chytroline ??? ;-O

0/0
21.2.2009 21:31

Matzas

Mistni zvyk ano,

ale nehodi se k tazeni vojska a k rychlemu uz vubec.Cingischanuv rychly postup a nasyceni vojska umoznoval vynalez na mraze suseneho masa.Cela krava se po ususeni vesla do mesce.Stacilo uvarit vodu a prisypat.Instantni krava.

0/0
21.2.2009 14:49

franta_straka_unban

každý má

nějaký svůj vlastní holocaust;-D

0/0
21.2.2009 12:23

Pavel72

Taky jsem cekal co streva a jejich obsah

A nic. Ja vim, mohl jsem ocekavat nepravdivy titulek, ale cervik pochybnosti hlodal, co kdyz to ti mongoli majo nejaky vychytany, a ono nic.

0/0
21.2.2009 12:16

Brundi

Vcelku?

Naporcovany znamena vcelku? Odkdy....? :-o

0/0
21.2.2009 11:22

Laďa

Prosím ...

... autora, aby opravil nadpis ! Chtěl jsem si přečíst, co se stane s vnitřnostmi berana, když se vaří vcelku a jak to pak chutná, když třeba při tom vaření praskne uvnitř berana žluč. Dočetl jsem se ovšem, že tam normálně berana stáhnou a naporcují, i když na větší kusy. Autore, autore ! Honba za senzací se jaksi nekoná, že ? Senzace by byla, kdyby toho berana opravdu šlo vařit vcelku ...

0/0
21.2.2009 11:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.