Diskuze

Za whisky na skotskou Vysočinu

V samém srdci skotských Highlands leží tradiční palírna sladové whisky Dalwhinnie. Lahve s lahodným mokem z údolí se stejnojmenným názvem najdete v restauracích a barech po celém Skotsku. I v zahraničí tu a tam najdete tuto "single malt" mezi lahvemi s nejlepším pitím.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dusan

13. 5. 2006 19:33
Vice o whisky
Myslím, že Dalwhinnie má být správně zařazena do Speyside. Pokud chcete opravdu vědět něco o whisky, navštivte web http://www.skotska-whisky.cz nebo http://www.whiskyonline.cz.
0 0
možnosti

honzaXY

17. 4. 2006 15:20
Psát se musí umět,
jinak to dopadne jako v tomto případě.V textu je několik věcných chyb:Dalwhinnie není údolí,v sudech F.Grouse nemůže být whisky F.G., protože je blended (sudy jsou vystaveny před palírnou jako dekorace a propagují blend z palírny Glenturret).Po druhé destilaci není produktem whisky, nýbrž obyčejný alkohol(w. vznikne až během zrání).Chivas Brothers a Speyside nejsou palírny. Protože autorka text překládala z angličtiny, uniklo jí, že po první destilaci vzniká LOW WINE a nikoli "wines" (plurál) a že název "whisky pochází z GALŠTINY a nikoli gaelic (anglicky "galština"). Výrazy "tradiční palírna" (existuje snad i netradiční?), "punc nejlepšího alkoholu" (co to je?) nebo "zlatavý koncentrát" (ten se v sudech nemůže nalézat,protože koncentrát je něco jiného než vysokoprocentní alkohol) ukazují na nezkušenost autorky s daným tématem a jazykovou neobratnost.
0 0
možnosti

politolog

13. 4. 2006 21:13
Poodobně AIDS vzniklo na Slovensku...
Bača, když   sexuálně se  uspojkoji  s ovcí  kopl  ji do   zadnice
a   řekl A ids
0 0
možnosti

politolog

13. 4. 2006 21:11
Laboratoře musí mít dokonalé
Po   vypití 4    krát  5 cl
skotské   whisky   nestroupá  cholesterol a   triglyceridy  v krvi
/ anic   nestoupá/..
Zatím co po  slivovici  stoupá..proto se  blbne
0 0
možnosti

josef

12. 4. 2006 20:58
odkud pochází pravá whisky
Název a destilát Whisky vznikl v dávných dobách stěhování národů, když slovanští obchodníci exportovali do Albionu moravskou pálenku, která všem chutnala, ptali se na její původ , odkud je a z čeho je pálená. A bodří slované vyhýbavě odpovídali: to je od nás,             z vísky...  slyšíte to? "zvísky", od toho je jen maililičký krůček k ve světě uznávanému názvu whisky. Tato všeobecně uznávaná pravda "leží v žaludku" místním dějezpytcům a snaží se najít za každou cenu nějaký místní význam slova Whisky, aby jakoby znalecky doložili místní původ. Pravý původ  destilátu a jeho slavného jména, který živí tisíce obyvatelů Ostrova, nechtějí znát. Zkrátka a prostě předchůdci Járy Cimermanna naučili naše ostrovní sousedy správně destilovat a pojmenovat lahodné destiláty. Bohužel současnou slávu si sobecky nechávají pro sebe a na prapůvodce výrobních postupů a názvů ani nevzpomenou....
0 0
možnosti