Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Portugalská kuchyně: treska na 365 způsobů

I když bychom si mohli myslet, že díky pobřeží dlouhému 800 km portugalská kuchyně odkrývá všechna svá tajemství jenom milovníkům ryb, patří v Evropě mezi nejpestřejší. Portugalci si na jídlo velmi potrpí, berou ho jako obřad a utratí za ně polovinu domácího rozpočtu. Tak se připravte na opravdové hody!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

eliska

coze?
lidi, portugalska kuchyne ze neni dobra!??...arroz de marisco? sardinhas grelhadas? bacalhau a bras? neznam nic lepsiho:)
0/0
22.1.2005 10:52

martina

portugalsko je fajn
stravila jsem v portugalsku 2 mesice a mam tam plno pratel, takze jsem pronikla celkem dost do jejich mentality!Jidlo je opravdu chutne a zvlaste bacalhao je luxusni.Vyzkousela jsem i plno jinych jidel avzdy jsem byla spokojena...  myslim, ze my cesi jsme strasne vybiravi a pokud nemame papani "od maminky," tak nam to nechutna.  A to je docela smutny...
0/0
5.10.2004 11:03

tomulli

tak teyd nevim
pobyval jsem v portugalsku nejakou dobu a musim se pridat k tem co rikaji, ze tam zadne extra chutove hody nezazili spis naopak.
0/0
23.7.2004 7:02

Mickey Mouse

chyba
Proc vy Cesi vytrvale oznacujete toho, kdo je podle vas labuznik, slovem gurman. Je to blbost. V cesko-francouzskem slovniku to snadno zjistite. Je tam gurman ( gourman) , clovek ktery rad HODNE ji, a potom gourmet, tedy labuznik, clovek, ktery rad vybrane krme. A nerikejte, ze je to cesky jinak . Je to z francouzstiny a nevim, proc by to melo byt cesky jinak.
Basta.
0/0
22.7.2004 23:51

mituxa

nazor
ja v portugalsku ziju, takze to taky umim posoudit. v menze se nepodava jidlo, ale blaf, musis vedet, kam zajit na dobre jidlo, cachorro quente tedy ale za lahudku opravdu nepovazuju, sorry
0/0
22.7.2004 23:05

Eldi

no...
ty tresky ale v obchode priserne smrdi
nekde delaji i skvely "hotdog" - cachorro quente (horky pes/stene)- je se syrem a sunkou, lehce zapecny, super
ja se teda opravdu stravuji v te "nizkorozpoctove" restauraci - tj menza (jsem tu na Erasmu) a to jsou nekdy vylozene chutovky... ,zlata menza na FSI , co je tu tak opravdu dobry tak pecene kure a takova cokoladova pena
0/0
22.7.2004 19:21

hovnival-

@@
gurmanske hody? V portugalsku jsem pracovne pobyval 4 mesice. Skoro kazdy den jsem jedl v nejake restauraci, vyzkousel jsem snad vsechna jidla. Rozhodne se nedomnimvam, ze by portugalska kuchyne byla nejak moc dobra.  Jidla jsou neprilis vyrazna, to snad i ceska kuchyne je lepsi :). Ale jinak tam bylo hezky.
0/0
22.7.2004 17:20

Zirafka

Deti???
Brambory k masu a detem jako hranolky? A ja myslela, ze v Evrope az na par vyjimek kanibalove nejsou...
0/0
22.7.2004 15:57

Bica

Spis nic moc...
Byli jsme tam ted cca 17 dni na Euru. Jedli jsme casto v restauracich a jedinne co bylo fakt dobre je ta susena treska. Posledni tyden jsme jedli jenom to, protoze vse ostatni bylo fakt nedobre. Mozna jsme vyuzivali jen "nizkorozpoctove" restaurace ale i tak co se tyka kuchyne nic moc.
0/0
22.7.2004 13:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.