Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Čas švýcarského burčáku

Na Alpy se snáší první sníh, krávy sestupují z vysokohorských pastvin a lidé v údolí si teprve teď doopravdy užívají. Říjen, to je pro Švýcary čas pečení kaštanů a pití burčáku. Potomci horalů v kantonu Wallis, který proslul hlavně "nejfotogeničtější" horou planety - Matterhornem - se scházejí uprostřed vinic k "obřadu" brisolée.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pumpkin

Kastany
..jsou ale mnohem typictejsi pro italsky kanton Ticino (Tessin) a sousedici oblast severni Italie. Roste tam mnoho kastanu, ktere jsou narozdil od nasich jedle. Prave ted padaji, takze se v nich brodite skoro po kotniky. Horsi je, kdyz vam pichlavy jezek coby pouzdro s kastany spadne na hlavu - on je totiz u jedlych kastanu velice pichlavy a ma delsi jehly. Kastany se nejlepe opekaji na derave panvi nebo v otacivem cednikovem bubinku nad ohnem v krbu, ktery tam ma vestina domu, hlavne tech tradicnich kamennych, zv. rustico. Komu se tam zachce, doporucuji udoli reky Verzasca severne od Locarna a vsechna sousedici udoli na jiznim svahu Alp (Maggia, Bavona, Centovalli, atd.)
0/0
30.10.2003 10:43

loop

moc pěkné
Moc pěkný článek, opravdu láká navštívit popisovaná místa.
0/0
30.10.2003 9:02

aaa

Re:
0/0
5.1.2004 17:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.