Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Řecko není jen gyros a tzatziki

Musaka, choriatiki, keftedés, dolmádes, burdeto, graviéra, bugatka - víte, co si objednat v řecké taverně? Pokud se chystáte do Řecka na dovolenou, jistě vám přijde vhod pár rad, jak se orientovat v tamní kuchyni. Rozhodně si neobjednávejte všechny chody najednou, to byste si počkali. Začněte předkrmem a aperitivem - buď tradičním ouzem nebo džbánkem vína.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kdosi kdesi

nesouhlas
Metaxa má nejmíň čtyři provedení - ***, *****. *******, třicetiletá a dárková 12*.
nejdřív si něco ověřte, než to napíšete
0/0
10.8.2005 12:33

Petr

...
Samozřejmě originál gyros v pitě je mňam. Ale co mi vůbec nechutnalo, byly ty plněné vinné listy, ale souflaky a  kořeněné masové kuličky byly výborný. No mousaka taky nic moc, ouzo je silná anýzovka, ale co umí dobře udělat a co mi moc chutnalo bylo dušené jehněčí !!! To bylo měkoučký masíčko... a k tomu ten jejich chleba z kukuřičné mouky, no to neměmlo chybu!!!
0/0
9.6.2003 13:57

V1kt0r

Tady. :-)
0/0
26.5.2003 10:42

školnice

Re:
Ahojky! To jsem ráda, že si mě poznal! :-) Tak jak jste tam měli? Tady bylo nádherně! Dneska se to zhoršilo, ale zítra mám volno, tak snad.... Zítra mi drž palce, jdu na pohovor kvůli práci, tak snad to dobře dopadne...H.
0/0
26.5.2003 10:55

V1kt0r

Re: Re:
Jak bych te mohl nepoznat! :-) No, v sobotu tady bylo krasne (a dovezli mi novou pracku) a byli jsme parit v mexickem baru. Margarita za polovic, neber to. Uch, byla silna. V nedeli uz se lehce ochlazovalo a dnes je opravdu dost cerstve. nevim, jaka je predpoved. Kouknu se. Pohovor?Jaky pohovor - kam se hlasis?
0/0
26.5.2003 11:04

školnice

Re: Re: Re:
Minulý týden mi začala volat jedna reklamka a přemlouvají mě, abych k nim šla dělat traffica. On tam pracuje můj bývalý kolega z jiné agentury a tak to zkouší. Nevím co o mě nakecal majitelům, ale jejich ředitel mi volá pomalu každý den. No, je to příjemný, že skáčou oni a ne já. To už jsem si zažila loni, nemohla jsem najít práci skoro 4 měsíce. Zatím nevím, sesmolila jsem prezentaci a požadavky a uvidím! Ona práce traffica je docela šílená a časově náročná, ale věčně sedět v redakci u stroje se mi taky nechce.
0/0
26.5.2003 11:13

V1kt0r

Re: Re: Re: Re:
No, kdyz je o cloveka zajem, je to rozhodne prijemne. Co takovy traffic vlastne dela?
0/0
26.5.2003 11:25

školnice

Re: Re: Re: Re: Re:
Já Ti to pošlu mailem, jo? :-)
0/0
26.5.2003 11:32

V1kt0r

Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Jasne. Adresu mas, ze?
0/0
26.5.2003 11:42

Martina

Bravo!
Velmi hezky clanek, konecne se nebudu citit v Recke restauraci jako "Alenka v risi divu"......jenom s tou obsluhou by mohli byt troooooosicku rychlejsi
0/0
19.5.2003 21:34

Kačenka z Opavy

Re: Bravo!
Prosila bych take o adresu Recke restaurace.Bydlim v Praze,tak pokud mozno prazske.Dekuji.
0/0
2.6.2003 23:52

Kačenka z Prahy

Re: Bravo!
Prosila bych taky adresu Recke restaurace.Dekuji.
0/0
2.6.2003 23:57

tino

Re: Bravo!
obsluha je trošku pomalá, ale rychle se dá na to zvyknout. Dovolená není o spěchu, ne? :)
Ještě k těm souvlakům. Dost důležité je to, že kousky jsou marinované v oleji, koření a citrónové šťávě. Ta je tam velice důležitá. Dá se to zkusit i doma. Na půl kila kousků masa (hydinové nebo prasečí) tak max kávovou lžičku citrónové šťávy
0/0
3.6.2003 10:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.