náhledy
Lahodná kremšnita. Kdo jednou ochutná, nikdy nezapomene.
Autor: Archiv Luka lu
Jedna z parádních chorvatských delikates: chobotnice připravená pod pekou
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Hostina v chorvatském vnitrozemí. Nechybí ani lesní jahody.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na mnoha vesnicích se stále peče domácí chléb.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na mnoha vesnicích se stále peče domácí chléb.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jeden z klenotů chorvatské kuchyně: pečené kalamáry plněné pršutem a parmazánem
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Při cestě do Chorvatska se obvykle těšíme na čerstvé ryby, ale místní kuchyně nabízí mnohem více kulinárních klenotů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vedle ryb jsou na pobřeží oblíbené také plody moře.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V každé rybí restauraci můžete ochutnat fantastické černé rizoto s plody moře, které je obarvené inkoustem ze sépií.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Chobotnice v poněkud netradiční podobě: jako carpaccio
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Slávky na buzaru: jednoduchá úprava s olivovým olejem, bílým vínem a petrželkou
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Dubrovník na malostranském dvorku. Interiér oblíbené restaurace Luka Lu
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Dva v jednom: ryba a chobotnice se zeleninou připravená v jednom hrnci
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pohled přímo do pece aneb jak se připravuje maso pod pekou uprostřed žhavých uhlíků.
Autor: Archiv Chorvatské turistické centrály