Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Chobotnici nebo sasanku? Začíná festival Grand Restaurant

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01
Návodů, jak nejíst, nepít a nakonec i nežít „blbě“ má ve své zásobě food specialista Pavel Maurer nepočítaně. Mezi jeden z nich patří Grand Restaurant Festival, do kterého bude v příštím roce zapojeno 93 restaurací ve 40 městech České republiky. Vydejte se na gastro výlety s Kudy z nudy.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Grand Restaurant Festival nabídne netradiční jídla i českou klasiku | foto: kudyznudy.cz

Ochutnat po celé České republice to nejlepší z výběru šéfkuchařů bude možné hned ve třech kategoriích. Za 250 Kč bude připravena ochutnávka hlavního chodu s lahví vody, na dvojnásobek vyjde degustace dvou jídel, kde kromě vody bude servírována i sklenička vína či piva. Zájemci o velkou nefalšovanou degustaci toho nejlepšího od „svých“ šéfkuchařů budou moci využít tříchodové degustace za 600 Kč.

Sedmý ročník festivalu proběhne přímo v interiérech vybraných podniků z gastronomického průvodce Maurerův výběr Grand Restaurant. Lidé budou moci ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné festivalové ceny, na jednotlivé degustace se bude možné objednat dopředu na internetových stránkách pořadatele.

Festival začne v polovině ledna a skončí na konci února, 15. ledna se uskuteční v pražské restauci Bellevue uskuteční Galavečeře ve stylu “Taste-Waste”, tedy připomínající zbytečné plýtvání potravinami. Pro zájemce bude připraveno 12 degustačních chodů od 3 mezinárodně uznávaných chefů, vařit budou Nicolas Isnard z Francie (*Michelin), Mahavir Kanswal z Indie a Marek Šáda z Česka. Kromě amuse-bouche na každém talířku budou během 3 samostatných chodů návštěvníkům servírovány vždy 3 různé degustační porce snoubené s vínem a nealko nápoji.

Kaviár, chobotnice i tradiční česká kuchyně

Menu jednotlivých restaurací budou k dostání za akční festivalové ceny

Menu jednotlivých restaurací budou k dostání za akční festivalové ceny

A co se letos bude mlsným českým jazýčkům podávat? Na talířích bude k vidění mořská sasanka s Bloody Mary, umeboshi, ceviche z chobotnice, prach řasy nori i kaviár. Chybět ovšem nebudou ani poctivé úpravy tradičních českých jídel, jako je jelito, uzený pstruh či zauzený jelení hřbet či zvěřinové klobáska. Přílohy nezůstanou stranou, na hranolky z friťáku zapomeňte. Podávat se budou uzené švestky, hříbkové krokety, medová řepa či různé druhy pyré. Všechny použité suroviny na menu jednotlivých restauracích musejí být zcela čerstvé a lokální.

Koncept vysoké gastronomie za přijatelnou cenu nabídne v příštím roce novinku – řadu Mňam zážitků. Kromě již zmíněné úvodní galavečeře půjde o speciální degustační procházky a výlety – třeba za asijskou a hispánskou kuchyní. Kulinářské požitky bude na festivalu možné spojit i s výlety do krajů České republiky, kde se o návštěvníky postarají i ve wellness. Inspirace k tomu, který z Mňam Balíčků si letos vybrat, hledejte na www.kudyznudy.cz.

Tip Kudy z nudy: Mňam procházka pro děti

Pro dětské návštěvníky je na sobotu 23. ledna připravena Mňam procházka malou Stranou spojená s ochutnávkami od místních šéfkuchařů. Děti budou mít možnost vyřádit se v Muzeum Karla Zemana, kde budou hledat gastronomické poklady, závěr dne bude patřit společné plavbě po Čertovce.

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz!

Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 000 různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu svůj výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ.

Šťastnou cestu!

Autor:




Nejčtenější

V Jerichu po osmdesáti letech odkryli vzácnou mozaiku v Hišámově paláci.
Vzácná mozaika v Jerichu má 827 metrů čtverečních a 7 milionů dlaždic

Tvoří ji sedm milionů dlaždiček a je největší podlahovou mozaikou na Blízkém východě. Po osmdesáti letech odkryli památkáři tuto fantastickou mozaiku na jediný...  celý článek

Žirafy v Národním parku Mikumi v Tanzánii uslyšely řev lvího samce, a tak se...
Žirafy tiše míří k vyhynutí, vymizely už z několika afrických států

Žirafy jsou podle posledního sčítání nanejvýš ohroženým druhem směřujícím k vyhynutí. Za posledních třicet let jejich populace prořídla o čtyřicet procent....  celý článek

Lyžařské brýle SHRED AMAZIFY TROOPER
Vyhřívané rukavice, kvalitní helmy. Vánoční vychytávky pro lyžaře

Od lyží, bot, oblečení až po helmy, páteřáky a spodní prádlo. V našem výběru letošních vánočních dárků pro náruživé lyžaře jsme se snažili vybrat produkty,...  celý článek

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.