Češi se chobotnic bojí. Jak si vychutnat světovou pochoutku

8. prosince 2015

Každý druhý už je ochutnal na dovolené u moře, ale většinou si odnesl negativní zážitek. Jednou...

Tatarák bez masa? Mapujeme nejlepší vegetariánské podniky v Česku

17. listopadu 2015

Vegetariáni u nás nikdy neměli na růžích ustláno. V zemi milovníků bůčku a řízků má slovo...

Steak z bizona i steak za 4 800 Kč. A kde si na něm nejvíc pochutnáte

3. listopadu 2015

Je to skoro steakové šílenství, rozhodně nic pro vegetariány ani ochránce zvířat. Milovníci...

Vyzkoušeli jsme chléb ze všech koutů světa. Kde ho mají nejlepší?

26. října 2015

Češi chleba milují, zvláště ten kváskový se stal v posledních letech hitem všech farmářských trhů....

Thajský kulinární poklad Pad Thai. Kde v Česku ochutnat ty nejlepší?

15. října 2015

Přestože na první pohled vypadá nejslavnější thajské jídlo jednoduše, v jejich provedení panují...

Zelený nářez i (ne)obložený sendvič. Šílená jídla z paluby letadla

11. října 2015

V letadle v ekonomické třídě asi málokdo očekává lukulské hody. Některá jídla však občas téměř...

Nejšílenější jídla na světě, z kterých se Evropanům rosí čelo

3. září 2015

Jíst se dá skoro vše: vlaštovčí hnízda, shnilé ryby, žabí kaše či klokaní ocas. Řada bizarních...

Cider, kir, aperol. Představujeme sedm slavných letních drinků

9. srpna 2015

Tři litry vody v letním horku je povinnost, ale žízeň to většinou stejně nezažene. Hledáme něco...

Vídeň pro snoby. Kde večeří smetánka a kde pracující lid

6. července 2015

Ještě před sto lety byla Vídeň centrem obrovského impéria, což se odráželo také na špičkové úrovni...

Víme, co musíte ochutnat v Barceloně. Tipy českého znalce

29. června 2015

Katalánci jídlo milují. Můžete zde strávit několik týdnů a stále budete mít co objevovat. Zkušený...

Berlínské kavárny dobývají Prahu. Kam se vydat za opravdovou kávou?

3. května 2015

Zatímco tradiční české kavárny se inspirovaly spíše ve Vídni a Paříži, současné trendy podniky...

Nevyjde bez sukně a nevydrží bez plivání. Co by Barmánec neudělal

2. března 2015

Mravy a zvyky v Barmě, která byla desítky let striktně izolována od okolního světa, jsou z pohledu...

Za exotickým ovocem jeďte do tropů. V Česku není dobré ani zdravé

16. února 2015

Zapomeňte na avokáda nebo manga prodávaná v českých obchodech. Se skutečnou chutí ovoce, které se...

Sedm nejslavnějších jídel světa. Odkud pocházejí a kde je ochutnat?

29. ledna 2015

Připravoval se párek v rohlíku také z psího masa? Naklepával se středověký tatarák pod sedlem...

Jak se promlsat přes hory a doly. Tipy, co ochutnat v Alpách

3. ledna 2015

Byla by věčná škoda, ne-li přímo gurmánský hřích, minout vyhlášené dobroty, které na vás čekají v...

Vánoční průvodce pro snoby. Nejdražší a nejbláznivější jídla v Praze

25. prosince 2014

Zůstaly vám ve firemním rozpočtu peníze, které potřebujete do konce roku utratit? Nebo si chcete...

Průvodce pivního flamendra Prahou. Kde si dát stout a kde 33° speciál?

12. listopadu 2014

Proč cestovat za pivem, když pivo přijede za vámi? Praha se proměnila v pivní velmoc a zdejší...

Nový módní trend zachvátil Česko. Lidé si oblíbili exotický brunch

29. října 2014

Češi objevují nové způsoby gastronomického cestování. Třeba víkendový brunch, jehož prostřednictvím...

Sedm nejslavnějších polévek světa. Nejlepší česká mezi nimi není

9. října 2014

Téměř každý národ Evropy má legendární polévku. V Rusku vládne boršč, Francouzi milují bujabézu,...

Budyšín. Město věží a hořčice, které patřívalo českému království

28. srpna 2014

Nedaleko českých hranic leží město věží, nabízející celou řadu nezapomenutelných zážitků. V...

Pivní stezka s nejhezčími výhledy na Krkonoše. Splněný sen výletníka

18. července 2014

Nejhezčí partie Krkonoš a výborné pivo k tomu. To jsou nejnovější lákadla našich nejvyšších hor,...

Komu dát Řád šunky zlaté? Itálii, za její vyhlášený pršut

22. září 2013

Itálie, to není jen pizza, pasta, pesto, risotto či gnocchi. Je toho mnohem víc, třeba slavný...

Borovička minulostí? Slovensko začalo lákat turisty na vlastní whisky

10. července 2013

Tohle je neuvěřitelný příběh z východního Slovenska, kde oproti všem očekáváním voní první...

Nudle, bageta i ananas. Jak vypadají nejpálivější jídla světa

28. května 2013

Při třetím polknutí máte pocit, že vám pusa hoří plamenem. Při dalších soustech začnete slzet a na...

Nejšílenější knedlíky se dělají v Číně, ty nejlepší u moravské babičky

2. května 2013

Kdo by to byl řekl, že pokud někde leží království knedlíků, pak to bude v Číně, respektive v její...

Mojito, daiquiri a Cuba libre. Kuba, kolébka legendárních drinků

17. dubna 2013

Je to malý paradox. Zatímco v anglosaském světě se pije Dry Martini či Manhattan, Češi milují...

Smažené morče, vejce na jabloni a nakládané ryby. Velikonoce ve světě

1. dubna 2013

Zatímco českým domácnostem o Velikonocích tradičně vládne beránek, mazanec, biskupský chlebíček...

V Hongkongu ochutnáte skvělé jídlo s michelinskou hvězdou za pár eur

24. února 2013  13:21

Před vstupem do maličké restaurace v Hongkongu čekají vždy v poledne ve frontě desítky lidí. Stejně...

Nejlevnější Švýcarsko. Lyžování a skvělé nákupy v bezcelním ráji

21. února 2013

Jedinečnou kombinaci skvělého lyžování a bezkonkurenčních nákupů nabízí malé alpské údolí schované...

Nekvalitní maso, nebo jenom barbarství? Proč Češi zabíjejí tatarák

13. února 2013

Zveme vás na tatarákovou cestu kolem Evropy. Syrové hovězí maso patří k vyhlášeným delikatesám v...

Pravé Mozartovy koule moc Čechů nezná. Netuší, že jedí levné náhražky

6. února 2013

Kdo se v tom má vyznat. Vypadá to stejně, jmenuje se to stejně, ale obsah je úplně odlišný. A...

Estonští samotáři, zamrzlé moře i zrádný likér. Na cestách v Tallinnu

16. ledna 2013

Do estonského Tallinnu je možné přicestovat po moři, po souši nebo letecky. Hlavní město Estonska...

Oslí guláš, párková polévka i pečené žáby. Štědrovečerní stůl u sousedů

24. prosince 2012

Štědrovečerní tabule představují dokonalou přehlídku pestrých kulinárních zvyků a tradic. Francouzi...

Nejšílenější kavárna v Evropě: kosmopornografie a hororoví Vetřelci

8. prosince 2012

Vítejte v království vizionářského umělce, jehož proslavily biomechanické kreatury z kosmického...

Žádné zbytky jídla, špína ani zpoždění. Co by Švýcar nikdy neudělal

19. listopadu 2012

Uprostřed propojené Evropy leží stát, který se s ostatními spojovat moc nechce. Je totiž v mnoha...

Kilo hub za sto tisíc. Na slavném lanýžovém trhu nakupují i Češi

5. listopadu 2012

Na první pohled vypadá jako malinká nevzhledná brambora. Ale jeho vůně a chuť je zcela...

Nádraží Praha Vršovice